hardrocker meets Ripetoe

Ingediend door Hardrocker op Vrij, 07/11/2008 - 18:41.

heb besloten om het body bulding even te laten voor wat het is en mij toe te leggen op ruwe kracht. op aanraden van de forumleden ga ik het beginnerschema van Ripetoe eens uitproberen.

de bedoeling is om hier van tijd tot tijd de resultaten van mijn trainingen neer te schrijven, dit samen met wat opmerkingen.

dit is de routine die ik ga volgen:

Monday - Workout A
Squats - 3x5
Bench - 3x5
Deadlift - 1x5
GHR - 2 x 12-15
Abs

Wednesday - Workout B
Squats - 3x5
Standing Press - 3x5
Pull from floor (rows 3x5 or cleans 5x3)
Abs

Friday - Workout A
Squats - 3x5
Bench - 3x5
Deadlift - 1x5
Curls - 2 x 8-12
TriEx - 2 x 8-12

met daaropvolgende week BAB (armen enkel op vrijdag)

ga vanavond beginnen( met vrijdag, is er gisteren niet van gekomen) dus laat morgen ofzo wel eens weten hoe ik mij voel

tot gauw

hardrocker

Succes! En sterkte

Ingediend door 515 op Vrij, 07/11/2008 - 18:45.

Succes! En sterkte Smiling

Nice, nog een logje Veel

Ingediend door Woopy op Vrij, 07/11/2008 - 19:52.

Nice, nog een logje Smiling
Veel succes

Een nieuw log, tof! Ik kom

Ingediend door calix op Zat, 08/11/2008 - 05:28.

Een nieuw log, tof! Ik kom dit zeker en vast regelmatig checken.

Succes!

gisteren eerste trainig

Ingediend door Hardrocker op Zat, 08/11/2008 - 16:00.

gisteren eerste trainig achter de rug.
viel best mee, nuja, ben ook niet direkt met de zwaarste gewichten begonnen. liever een iets te lichte start als mezelf te overdoen.

Squats - 85 kg
Bench - 60kg
Deadlift - 60 kg -> hier kan ik echt zwaarder gaan volgende keer
Curls -15 kg -> 2 de set niet kunnen afmaken(ben op 5 van de beoogde 8 reps gestrand)
TriEx - 15 kg -> ook hier 2 de set moeten opgeven na4 reps

spierpijn valt best wel mee, enkel men schouders zijn vrij stijfjes( denk van de druk van de barrel tijdens de squat) en de onderrug lichtjes stijf.

nu moet ik wel zeggen maak niet de fout om na een training af te spreken met je vriendin om per fiets iets te gaan drinken( het waren 7 lange kilometers)

training zondag 9 november

Ingediend door Hardrocker op Zon, 09/11/2008 - 16:46.

training zondag 9 november : B-training

squat: 3*5 86 kg
standing press: 3*5 30 kg
barrell row: 3*5 50 kg
abs: leg raise 2*10

moet zeggen dat de squat vandaag veel harder aankwam dan vorige keer, men benen waren nog wat stijfjes.
voor de rest viel alles best wel mee. met standing press en barrel row ben ik niet derekt te zwaar begonnen daar ik eerst nog de techniek meester dien te worden.
zeker voor de row is diet niet gemakkelijk: ik nijg altijd om voorover te vallen, denk dat ik hierover een topic ga posten daar ik niet echt weet uit te vinden wat ik verkeerd doe.
en verder krijgt men onderrug het hard te verduren, maar hij houd het nog.

onderrug zeker mee trainen

Ingediend door rumble_in_the_jungle op Woe, 19/11/2008 - 08:09.

onderrug zeker mee trainen dan ! doe je naast rippetoe ook core training ?

ik doe enkel het ripetoe

Ingediend door Hardrocker op Woe, 19/11/2008 - 10:23.

ik doe enkel het ripetoe programma met als extra oefening een buikspieroefening

achzo als je nu reeds denkt

Ingediend door rumble_in_the_jungle op Woe, 19/11/2008 - 11:30.

achzo als je nu reeds denkt dat je core ( buik - onderrug ) je belemmerd in sommige oefeningen dan raad ik je aan als extra ook nog deze te trainen .

ik had hetzelfde probleem , de core geraakte serieus op achterstand

mischien op termijn

Ingediend door Hardrocker op Don, 20/11/2008 - 08:08.

mischien op termijn inderdaad wat core bijvoegen, maar voorlopig ga ik daar even mee wachten voor overbelasting te vermijden

na jammerlijk een week

Ingediend door Hardrocker op Vrij, 21/11/2008 - 16:05.

na jammerlijk een week training gemist te hebben(verkouden als nen zot, en als ge nie kunt ademen kundge ook geen gewichten heffen) nu terug een lekkere training achter de rug.

overzicht training:
squat 3*5 95 kg( +5)
MP 3*5 34 kg(+4)
barbel row 3*5 38 kg(+8)
curls 2*8 15kg(+0)
triceps extension 2*8 15kg(+0)

moet zeggen dat een weekje rust voor de spieren wel niet het slechtste was want men benen begonnen het moeilijk te krijgen iedere keer meer gewicht te moeten verduren.
verder zit er nog veel meer potentie in de rows, daar moet ik tegen het einde van men laatste set echt nog niet persen om die barel toch maar in beweging te krijgen.
de MP begint op een niveau te komen dat het moeilijker wordt al zit ook daar nog wat marge op.
squat is persen om terug rechtop te komen, vraag mioj af hoalang het gaat duren tegen danek op een mooie dag op men hurk zit met een barel in men nek en niet meer recht geraak( wat wegens geen sqautrek een probleem is).

heb nu al een beetje ervaring met ripetoe en moet zeggen er zit wat in. enkel vind ik de belasting voor de borstspieren niet echt denderend. ga eens kijken afdat er geen manier is zodat ik dips kan uitvoeren voor wat meer vermoeing voor de borst.

en zit opnieuw terug bijna aan men limiet van gewichten dat ik liggen heb. vrees dat ik maar tot 115 max 120 killo kan gaan( wat ik met mijn squat over een maand, max 2 wel zal berijkt hebben als ik kijk hoedat het vlot)

mensen, tot een volgende keer

hardrocker

als je ziek bent is het

Ingediend door wauter op Vrij, 21/11/2008 - 19:15.

als je ziek bent is het beter goed uit te rusten als half te trainen, proficiat met je progressie;)

ik blijf geplaagd door

Ingediend door Hardrocker op Vrij, 28/11/2008 - 09:47.

ik blijf geplaagd door ziekte en lichamelijke zwakte. men trijning woensdag is dan ook niet doorgegaan wegens ik mij zo slap voelde als een schotelvod. gisteren dan ook niet naar school gegaan, en de extra rust heeft wonderen gedaan want ik voel mij vandaag terug fit en vol energie. klaar voor er opnieuw tegenaan te gaan.

vandaag gaan we voor de 3*5 100 kg squat. ik ben benieuwd of ik het ga uithouden. 1 set moet zeker lukken; maar de andere 2 gaan afzien worden.

als me vandaag de 100 kg lukt ga ik volgende week vrijdag nog eens eep pr poging squat wagen. Doelstelling 115 kg daarmij zou ik dan op de 5de plaats moeten geraken.

ook vooe deathlift ga ik volgende week ergens eens een aanval op het klassement plaatsen. want die 60 kg pr is maar aan de zeer magere kant. ik geloof dat ik nu reeds aan 3*5 68 of 78 kg zit.
Doelstelling is 1* 80 of 1*90 eriut te halen( die 80 moet zonder veel problemen realiteit worden.

voor BP zit ik nog behoorlijk onder men oude niveau( haal nu 3*5 65 kg dacht ik). trijnde vroeger dan ook zeer zwaar en graag de borst en legde wat minder aandacht aan de dag voor squat en deathlift( reden waarom deze nu goed vorderen) dus daar zal een PR poging ten vroegste ergens voor eind januarie zijn.

ik laat hier straks zeker weten of de 100 kg mij niet op de knieën hebben gekregen en ik zou zeggen " let op het topic forumrecords "

hardrocker

Veel succes ermee Wel

Ingediend door Woopy op Vrij, 28/11/2008 - 09:54.

Veel succes ermee Smiling

Wel oppassen met die ziekte he. Je kan beter een dag rust teveel dan te weinig nemen. (Maar ik begrijp perfect dat je zo snel mogelijk weer wil trainen, heb ik ook steeds Laughing out loud)

Succes! Die Deadlift zal

Ingediend door calix op Vrij, 28/11/2008 - 12:51.

Succes! Die Deadlift zal zeker lukken.

overzicht training: squat

Ingediend door Hardrocker op Vrij, 28/11/2008 - 14:12.

overzicht training:
squat 2*5 1*4 100 kg (+4)
Mil Press: 3*5 38 kg (+4)
barrel row: 3*5 44kg(+6)

barrel curl: 1*7 1*4 30 kg: -> ik was kapot van de zeer zware squat en mill press.
rtiExt is er niet meer van gekomen, was op.

de 100 kg is van de grond gegaan en gebleven Exclamation Laughing out loud Exclamation (maar was dodelijk zwaar, dus ik denk dat ik zondag maar met 1 mischien 2 kg ga verhogen), dus belofte maakt schuld: volgende week een PR poging squat: 115 kg.

van men ziek zijn was dus niet echt veel meer te merken, tot mijn grote vreugde en jolijt.

ben echt wel goed dood na deze training, het heeft werkelijk alles uit men lijf gezogen. men eten van na de training blijft zitten in men strot, en drinken is ook niet alles. tot het uiterste gaan noemen ze dat zeker Eat .
en heb nogal last in men linker siatikus( ook wel de kont Sticking out tongue genaamd). nogal een venijnig spierkrampje waardoor zitten een uitdaging is. maar ik overleef het wel.

ga denkek zoals Muay Thai voorstelde in men forum topic beginnen met dinsdag/woensdag training te squaten met 80-85% van het gewicht van zondag want het valt op: als ik men woensdagtraining mis dan gaat men squat er vrijdag met forse sprongen op vooruit.

volgende belangrijke afspraak is dus voor volgende week vrijdag (kijk er al naar uit Powertraining )

@ calix:
over die deathlift heb je gelijk: zit nu al op 1*5 78 gk dus die 90 zal zeker lukken, wie weet wordt het wel 100 kg of meer. we zullen wel zien.

en ik blijf achtervolgd

Ingediend door Hardrocker op Ma, 01/12/2008 - 17:33.

en ik blijf achtervolgd worden door ongeluk als het gaat over trainen de laatste tijd. eerst door ziekte enkel trainingen moeten missen en val ik op de trap met als gevolg een knie die ik nauwelijks nog kan plooien, laat staan belasten.

voor de training van vandaag zullen de sqaut, deatlift en weighted leg raise dus wegvallen en blijft er enkel de bench press en eventueel de dips( tenzij dat ik men beenen niet ver genoeg kan buigen voor in evenwicht te blijven.

hopelijk is de knie tegen woensdag terug in orde maar denk dat het squatten zal worden met 70-80% of zelfs minder gewicht want die knie doet echt wel serieus pijn( en heb al een verleden als het gaat over men knieen: ze zijn best wel sterk en hebben altijd goed tegen zware lasten gekund, maar ze zijn tegelijk gevoelig voor blessures door stoten en voor lichte ontstekingen/zwellingen)

wanneer gaat het is ophouden? ik kijk echt uit naar een trainingsweek zonder hindernissen.

ik denk niet dat de geplande PR poging squat van vrijdag in het gedrang komt, maar indien de knie nog wat tegentrekt begin ik er niet aan, ik verlang geen nog ergere problemen.

altijd naar je lichaam

Ingediend door wauter op Ma, 01/12/2008 - 18:27.

altijd naar je lichaam luisteren, als je voelt dat het niet gaat er gewoon niet aan beginnen;) muay thai heeft zo zijn blessure opgelopen bij deadlift dacht ik.

zoals beloofd vandaag pr

Ingediend door Hardrocker op Vrij, 05/12/2008 - 19:23.

zoals beloofd vandaag pr poging squat gedaan:
de 2* 115 kg zijn binnen.

ging zelfs nog relatief vlot. het kraakte nergens en had niet het gevoel iedere moment door men benen te gaan. wel waren de laatste 10 cm echt alles uit de kast halen. wegens het gebrek aan squatrack of spotters heb ik de 120 kg niet gewaagd. met al dat gewicht in men nek op men hurkje blijven zitten leek mij geen leuk vooruitzicht.

ook de deathlift poging ging buiten verwachting goed. na 1*90 had ik echt het gevoel dat er nog overschot was. bij 1* 115 ging het al zwaarder maar onder invloed van de testosteron en adrenaline die op dat moment reeds door men lichaam gierde heb ik mij aan 1* 123 gewaagd en met resultaat.

van men knie was dus niet veel meer te merken. nu dat de rush wel wat aan het wegtrekken is moet ik wel zeggen dat men benen en men rug van zich laten horen, maar niets wat niet overleefbaar is

men bench press kruipt ook langzaam terug naar zen oude niveau. vandaag ging de 68 kg 5-4-3 keer in de lucht, ik kom langzaam weer in de buurt van men oude record 6*80 kg.
ik hoop dat er tegen maart een pr bench press uit kan komen, anders zeker tegen 18 april( men verjaardag), of dat is toch het doel.

maar men eten is klaar. lekker ongezonde en eigenlijk voor een powertrainer verboden frieten( wel met vis, dat maakt al iets goed), maar ik heb wel een beloning verdiend.

mensen het was mij een genoegen en tot zondag voor het relaas van men volgende training.

PS: zal volgende week niet veel van mij laten horen: ben van maandag tot vrijdag avond weg met school: verplichte vorming groepstraining sociaale vaardigheden.

Nice! Proficiat Ik zou het

Ingediend door Woopy op Vrij, 05/12/2008 - 20:18.

Nice! Proficiat Eye-wink
Ik zou het raar gevonden hebben moest 90kg je deadlift PR zijn als je 2x115kg kan squatten Smiling

Mooi mooi! Laat de frieten

Ingediend door calix op Vrij, 05/12/2008 - 20:19.

Mooi mooi! Laat de frieten smaken, dat mag ook af en toe wel eens, en je hebt ze duidelijk verdiend Eye-wink .

ik hoop voor jou dat je je

Ingediend door wauter op Zat, 06/12/2008 - 17:08.

ik hoop voor jou dat je je doelen bereikt maar dat zit er wel in;)

heb vandaag na zo een 3

Ingediend door Hardrocker op Zat, 06/12/2008 - 18:43.

heb vandaag na zo een 3 weken trainen eens een stand van zaken opgemaakt en mij eens gebogen over het vooropstellen van doelstellingen tegen maart:

voor squat ga ik uit van een verhoging met 2 kg per week. op deze manier zou ik dus tegen maart 3*5 125 kg willen halen.
als je rekend dat dit 85% van men PR is zou dit resulteren in een PR van 138 kg

voor de deathlift reken ik 4 kg/2weken wat neerkomt op 1*5 130 kg.
als je rekend dat dit 85% van men PR is zou dit resulteren in een PR van 144 kg

voor de bench presst reken ik 2 kg/2weken wat neerkomt op 3*5 80 kg.
als je rekend dat dit 85% van men PR is zou dit resulteren in een PR van 88 kg

of dat de vooropgestelde doelen echt realistisch zijn weet ik niet, maar ik denk wel dat ik erin ga slagen voor de deathlift en bench press maakt ook een goede kans. squat weet ik het niet, maar wie niet waagt niet wint.

Dat zijn realistische

Ingediend door calix op Zat, 06/12/2008 - 18:46.

Dat zijn realistische doelen. Als je ze haalt: proficiat, als je ze niet haalt: laat het een stimulans voor je zijn om ze volgende keer wel te halen.

Alvast succes!

het valt me op dat squat en

Ingediend door wauter op Zat, 06/12/2008 - 21:23.

het valt me op dat squat en deadlift dicht bij elkaar liggen, normaal is deadlift toch een stuk hoger als squat?

Bij veel topsporters lijkt

Ingediend door calix op Zat, 06/12/2008 - 21:33.

Bij veel topsporters lijkt de Deadlift lager te liggen. Je moet wat kijken hoelang je een bepaalde oefening getraind hebt en met welke intensiteit. Uiteindelijk komt dat wel goed als je bij allebei de oefeningen goed traint.

het was gewoon maar een

Ingediend door wauter op Zat, 06/12/2008 - 21:36.

het was gewoon maar een opmerking;)

heb in het verleden nog niet

Ingediend door Hardrocker op Zon, 07/12/2008 - 10:00.

heb in het verleden nog niet gedaethlift en wel al wat beentraining zoals leg extension en leg curls gedaan.

moet ook toegeven dat ik voor men pr poging lift niet zwaarder kon gaan wegens geen gewichten meer. ga binnenkort nog eens 100 kg aankopen.

het is hier nu al bijna 2

Ingediend door Hardrocker op Vrij, 19/12/2008 - 19:11.

het is hier nu al bijna 2 weken zeer stil van mijn kant uit. en veel heb ik ook niet uitgevreten die voorbij 2 weken. zoals iedereen die men blog volgt al weet ben ik vorige week op vorming proffesionele comunicatie geweest voor school. trainen zat er dus niet in, en nog erger: na de laatste sessie(9 uu savond's) was daar een bar waar wij ons met de volledige bouwkunde dus zijn blijven plakken.
resultaat: nooit voor 4 uur men bed gezien, per dag gemiddeld 3/4 bak bier leegezopen.

niet echt bevorderlijk voor de spieren( maar wel best plezierig).

pozitief punt: heb met de afdelingsverantwoordelijke van de ingenieur bouwkunde in de kaho te gent gearmworsteld. iet iedereen kan dat zeggen.( was execo, zen arm was zeker 10 cm langer dan de mijne, kreeg hem nooit over, maar zag hij mooi rood als em in de aanval ging, en ik niet!!!!!!)

de voorbije week projekt op school gehad, extreem vermoeiend. als ge thuiskomt en ge valt in slaap waar ge staat moede niemeer gaan bankdrukken, veel soeps levert dat toch niet op( buiten ongelukken)

dus morgen pikken we de draad van 2 weken geleden terug op. ik hoop dat de voorbij 2 weken geen invloed hebben op men stats, zou echt niet graag terug gewicht moeten minderen, al was het maar voor een training of 2.

morgen het relaas van men training.

see ya

hardrocker

relaas van de training van

Ingediend door Hardrocker op Zat, 20/12/2008 - 20:20.

relaas van de training van vandaag.

al bij al mag ik best tevreden zijn. mijn squat heeft er niet onder geleden, het is te zeggen, ik kan nog steeds 100 kg aan, maar na men 2 de set is er wel ineens een fikse pijn opgedoken in men rechter dijbeen, net boven de knie.

geen 3 de set squat meer en snel van A dag overgegaan op een B dag om die teathlift te vermijden, want daar zouden brokken van komen.

mill press ging goed. heb fors verhoogd: + 8 kg tot 45 kg. met 5-5-3 als reps

ook de bb row ging vlot met ook daat een stevige verhoging tot 50kg(+ 6 kg dacht ik, ik weet het niet meer zo goed) met als reps 5-5-5

ook de arm workout ging goed( dacht eerst leg raises te doen maar omdat ik benen verzwaar wou ik dat niet riskeren, die kramp was op dat moment behoorlijk)

dumbel curl: 15 kg 6-6-6

triEx 13 kg 6-6-3

ik ben best tevreden over mijn training.

ik zit enkel met de overweging daar ik nog altijd geen mogelijkheid heb om pull ups te doen de GLR die volgens ripetoe op A dagen moet toch op B dagen te doen, anders is de A( abs, GHR en dips) workout ferm langer dan de B sessie(abs)

maar moet eerst nog even terug in form komen voor ik mij aan de GHR en terug aan de dips waag.

En moet eerst nog eens proberen sleutelen aan men bank( heb er zo een waarmee je ook leg extensions en leg curls mee kan doen) zou die tool een beetje herpositioneren en dan zou ik op men bankje ook GHR kunnen doen( denk ik toch) Kan wel niet evenwijdig met de grond gaan, maar iets is beter dan niets.

iemand al ervaring met dergelijk sleutelwerk?Puzzled

Quote: relaas van de training van

Ingediend door Woopy op Zat, 20/12/2008 - 20:38.
hardrocker schreef:
geen 3 de set squat meer en snel van A dag overgegaan op een B dag om die teathlift te vermijden

bedoel je nu deadlift of teethlift? in geval van het laatste, hardcore! Sticking out tongue