hardrocker meets the texas methode

Ingediend door Hardrocker op Din, 10/11/2009 - 20:27.

mijn nieuwe schema voor de tijd:

Dag 1: volume day upper body

Press: 5*5
Squat: 2*5
bench press 4*8
Barbell row 2*5
Pull ups 4*?
Chin ups 4*?

Dag 2: Pr day lower body

Squat : 1 / 2 / 3 PR
Push press: 2*5
Deadlift: 1 / 2 / 3 PR

Dag 3: volume day lower body

Squat: 5*5
Press: 1 / 2 / 3 PR
Power clean 5*5
front squat 4*8
Dragon flags 3*?

waarom nu die volume dagen voor upper en lower body nu uit elkaar trekken??
1) een mens heeft maar een beperkte vooraad aan energie vooraleer hij flouwvalt
2) binnen het uur blijven wordt anders zeer moeilijk

ook gaat niet iedere training met een squat beginnen. dag 1 begind met de voor die dag zwaarste oefening: de press met als doel nog over maximale energie te beschikken hiervoor.

verder valt er nog op te merken dat de bench press enkel als assist voor de press wordt gebruikt. dit omdat ik mij ga toeleggen op strongman, en daar heb je meer aan een goede press dan aan een zware bench press.

mijn doelen?
tegen april een PR press van rond de 90 kg zou mooi zijn
een PR deadlift van 220 kg wil ik zeker halen, en een 1*5 van 200 kg
een PR squat van 190 kg

en verder wil ik het volgende strongman sezoen iets betekenen in de zwaardere wedstrijden(zij aan zij met woopy tegen de grote jongens strijden voor de naam van Bstrong hoog te houden is dus het doel)

tot binnenkort

hardrocker

vandaag mijn eerste training

Ingediend door Hardrocker op Din, 10/11/2009 - 20:32.

vandaag mijn eerste training achter de rug

dag 1

press
50 kg:
5-4-4-3-3
de cortisonen, gewichtsverlies en de maand van geen trainig hebben hun tol geeist. al bij al nog tevreden.
verder nog dit: mijn arme triceps!!!!!

chins
4-4-4
voor de eerste keer op 3 setjes in de plaats van 4 gehouden. wil morgen nog een beetje kunnen bewegen, en er te hard invliegen is nooit goed.

bench press
50 kg
8-8-8
mijn schoeders waren stik kapot. de 4de set is er dus niet van gekomen.

pull up
3-3-2
de kaars was uit, het vat was af, het ligt ging uit,......

interessant schema; wel loodzwaar, maar dat was de bedoeling. I Like

Dit gaan we weer volgen Ik

Ingediend door Woopy op Din, 10/11/2009 - 21:00.

Dit gaan we weer volgen Smiling
Ik ben benieuwd wat dit schema voor je zal doen. Je doelen liggen hoog, maar niet onhaalbaar.
Je doel om 90kg te pressen, bedoel je dan push press? Met een gewone press, wordt dat wel heel moeilijk om dat tegen april te kunnen denk ik Smiling

Mooie doelstellingen ! ik

Ingediend door spierbal x op Din, 10/11/2009 - 21:24.

Mooie doelstellingen Eye-wink !
ik ga dit blog ook zeker volgen, strongman is ook wel mijn favoriet, moet in de toekomst nog maar zien wat ik er mee ga doen, en hoever ik met SS kom.
veel succes!

als die 90 kg maar boven

Ingediend door Hardrocker op Woe, 11/11/2009 - 10:26.

als die 90 kg maar boven mijn hoofd geraakt is het in orde, hoe maakt niet zo veel uit. maar ik kon al een push press van 75 kg net voor liedekerke, dus een push press van 90 moet zeker haalbaar zijn, zeker omdat mijn techniek nu echt nog op niks trekt.

training: push press 50

Ingediend door Hardrocker op Don, 12/11/2009 - 21:27.

training:

push press
50 kg
5-5
heb hier ook maar 50 kg genomen, wat het gerwicht is van de press op de volume day. wist niet echt of ik minder moest nemen, maar ik dacht omdat een push press al meer gewicht toelaat dat die 50 kg wel min of meer het juiste gewicht was.
PS, ik ga eens moeten opzoeken wat de korrekte techniek is voor een push press, want ik heb een vermoeden dat er op dit punt bij mij nog het een en het ander te wensen overlaat

zij die een beetje hebben opgelet missen duidelijk de squat, power clean en deadlift in mijn trainingen. dit komt omdat ik pas vanaf volgende training met deze begin, op de volume dag van het LB.

ben benieuwd om te zien hoeveel ik op mijn squat ga moeten inboeten. ik dacht om met een 125 kg te beginnen voor de 5*5, en van daar uit te kijken of dit te veel of te wijning was.
voor de pc denk ik aan 40 kg, kwestie om terug even in de techniek te komen, liever te licht beginnen als mijn vooruitgang te fnuiken door mezelf direkt vast te zetten met die te zware gewichten.

en stijf dat ik ben, niet te

Ingediend door Hardrocker op Vrij, 13/11/2009 - 14:07.

en stijf dat ik ben, niet te doen. mijn arme triceps gaan denk ik 7 op 7 stijf en pijnlijk zijn vrees ik de eerst komende weken.

de training van

Ingediend door Hardrocker op Zon, 15/11/2009 - 20:17.

de training van gisteren

squat
125 kg
5-5-5-5-4
ik wou bij die laatste set het ongeluk nu niet gaan zoeken. ik had namelijk al na set 1 nogal stijve en pijnlijke benen, maar wou niet opgeven, vandaar dat er nog 4 sets extra zijn uitgeperst. volgende keer gok ik dat de 130 kg wel zal lukken, al hoop ik dat er dan wat minder spierstijfheid zal bijzijn

Press: PR
60kg
3 RM
best tevreden mee. telkens met deadstop. volgende keer eens kijken of een 2 RM met 65 kg lukt.

Power clean
40 kg
5-5-5-5-5
nu dit ging als ware het een pluimpje, zelfs na die loodzware squats. volgende keer zal er hier mer 50 kg worden gewerkt. mijn techniek zat wel goed, ik denk zelfs dat er een zekere second pull bijzat, al was die de ene keer wat beter da de andere keer. voelde goed aan

en dan moest ik nog van de trap geraken, hetgeen mij 3 minuten heeft gekost. ik moet er dus geen tekening bij maken: mijn benen waren kapot.
nu vandaag ben ik even dartel als een opa van 80 met een dubbele huepprothese en 2 nieuwe knieen. I feel like shit!!!!!!
ik hoop dat het morgen wat beter is, want zo KAN ik gewoon niet squatten( ik kan mij nog net bukken om mijn veters te knopen, maar meer moet je niet verwachten.)

dat klinkt me niet zo

Ingediend door psycomantje op Zon, 15/11/2009 - 20:21.

dat klinkt me niet zo gezellig hehe Laughing out loud

Quote: dat klinkt me niet zo

Ingediend door Hardrocker op Zon, 15/11/2009 - 20:34.
psycomantje schreef:
dat klinkt me niet zo gezellig hehe :d

dat is nu eens kompleet uw gedacht!!!! neje, serieus, dit is niet iets om eens om de 7 dagen mee te zitten. nu denk ik wel dat eenmaal ik mijn nieuwe schema wat gewoon ben en ik terug gewend ben an trainen dat de spierpijn dik zal verminderen

Press is nice. 3*60kg met

Ingediend door MT op Zon, 15/11/2009 - 22:32.

Press is nice. 3*60kg met deadstop. Dat is ongeveer het huidige niveau van Sir G.

ik moet zeggen dat ik

Ingediend door Hardrocker op Ma, 16/11/2009 - 09:35.

ik moet zeggen dat ik inderdaad aangenaam verast was door mijn press. en ik heb het gevoel dat met dit nieuwe schema, dat meer ruimte bied aan de press, er nog snelle progressie inzit.

ik weet niet of ik vandaag mijn geplande training ga uitvoeren, mijn benen zijn nog verre van ideaal en ik ben niet echt zeker of ik een squat nu aankan. eventueel zijn het BW of met enekele 10 tallen killogrammen als alternatief.

vandaag toch nog getrained,

Ingediend door Hardrocker op Ma, 16/11/2009 - 18:29.

vandaag toch nog getrained, en ik heb het geweten. dit nieuwe schema is echt om jezelf mee in de vernieling te werken!!!!! maar het voeld wel zalig( en zwaar) aan

press
50 kg
5-5-5-3-4
deze keer al de eerste 3 sets kunnen afwerken, een hele verbetering al zeg ik hetzelf. mezelf in set 5 ook eens overtroffen door er een rep meer dan in set 4 uit te persen. 3 reps gewonnen t.o.v de vorige volume dag. nice!!. volgende keer 5*5!!!!!

squat
70 kg
5-5
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauw!!!!!!! pijn!!!!!!!!!! pijn!!!!!!!!!!!!!! dit vat het zo wat samen. ik hoop dat het mijn herstel ten goede kwam, want deugd deed het niet.

bench press
50 kg
10-8-8-8
bij set 1 mijn reps wat uit het oog verloren. verder nog een setje aan toegevoegd, zoals oorspronkelijk de bedoeling was. best vermoeiend na die press( en een mooie pump in mijn pectoralis)

barbel rows
50 kg
5-/
mijn quads voelde niet goed aan, dus set 2 maar zo gelaten.

chin ups
4-4-4-/
en ik kon niet meer na set 3. ik heb mijn grip iets wijder genomen, en dat liet zich voelen. blijkbaar verteer ik die chins beter met een iets minder brede grip. ga ik eens mee spelen de komende trainingen.

pull ups
2-2-/-/
mijn biceps waren gans kapot. ik denk dat die iets andere chins en de extra set bench press hiervoor hebben gezorgd. ik hoop dat door mijn chins minder breed te nemen ik de pull ups nog kan doen in de toekomst, of ik moet meer uithouding kweken!!!!!

ik ben dus weer leeggetrained!!!!!!!!!! ook mijn onderarmen voelen stijfjes aan. komt wel door die chins en pull ups. kan het zijn dat de grip extra belast wordt als de baar bij de chins en pull ups gewoon op 2 dwarsbalken ligt en dus vrij kan draaien?Puzzled??

waarom train je van zondag

Ingediend door spierbal x op Ma, 16/11/2009 - 21:47.

waarom train je van zondag op maandag? je spieren hebben niet eens de tijd om te herstellen lijkt mij.

Quote:
kan het zijn dat de grip extra belast wordt als de baar bij de chins en pull ups gewoon op 2 dwarsbalken ligt en dus vrij kan draaien?Puzzled??

dit lijkt me niet ideaal nee, met brede pull ups vind ik het trouwens ook prettiger om een scheve buiging in je gripstang te hebben, dat trekt veel lekkerder op.

Zal inderdaad zwaarder zijn

Ingediend door Woopy op Ma, 16/11/2009 - 22:19.

Zal inderdaad zwaarder zijn voor de grip. Je kan het vergelijken met een pronated deadlift tegenover farmers die je heft. Pronated gaat die bar uit je handen willen rollen, die farmers daarentegen kunnen niet draaien, dus is makkelijker vast te houden. Hetzelfde geldt hier voor een pull up bar die kan rollen tov een pull up bar die vast zit.

edit:
Mooie trainingen btw Sticking out tongue Zie dat je genoeg rust hebt want het ziet er zwaar uit!

Quote: Zal inderdaad zwaarder zijn

Ingediend door Hardrocker op Din, 17/11/2009 - 14:36.
Woopy schreef:

Mooie trainingen btw Sticking out tongue Zie dat je genoeg rust hebt want het ziet er zwaar uit!

het is ook zwaar. ik denk om mijn volgende training met 1 dag uit te stellen, want mijn benen doen nog altijd ferm zeer. ik denk dat ik mijn benen geforceerd heb. normaal kunnen ze dat aan, maar ik denk dat de shok te groot was na die maand zonder training.

PR dag lower body ik heb

Ingediend door Hardrocker op Don, 19/11/2009 - 17:48.

PR dag lower body

ik heb ervoor gekozen om voortaan eerst te deadliften en dan te squatten, kwestie van maximaal te kunnen presteren.

deadlift
180 kg
2 RM
dit is dan ook meteen een nieuw PR!!!!!!! ok, de 2de rep was niet met een 100% korrekte techniek. eenmaal de barbel in de helft van mijn dijbeen zat zijn mijn schjouders wat vooruit gekomen en is de rechte rug even verdwenen( ik had nu ook weer geen bolling die te vergelijken valt met een romeins aquadukt, het viel nog mee, maar was teveel)

push press
60 kg
5-5
wat verhoogd want 50 kg was echt niet de moeite, zelfs voor een recuperatie training.

squat
150 kg
1 RM met failutre en rep 2
hier dus een failure. ik had het wel verwacht op het einde van rep 1 dat een 2de moeilijk ging worden, en ik heb gelijk gekregen, helaas.

abs
hanging leg raise
10-10
is in fijte een leg raise maar dan gedaan zoals de turners: hangend aan een pull up baar. wou geen grondoef doen omdat ik dan vaak met een stramme rug zit, en die heeft nu net al veel geleden onder de squat en DL. en bovendien nog een extra grip training.
voelde nice aan, zeker als je je benen zo ver mogelijk strekt is die oef best pittig. dit is er eentje die gaat blijven, toch voor even.

en na dit alles was ik stikkapot en was het tijd voor een bad( want ik versprijde een zeer onaangename geur)

zeer mooie

Ingediend door spierbal x op Don, 19/11/2009 - 17:57.

zeer mooie deadlift!
gefeliciteerd Eye-wink

Gaat goed die deadlift Ga

Ingediend door Woopy op Don, 19/11/2009 - 18:14.

Gaat goed die deadlift Smiling

Ga je met die leg raise met je voeten helemaal tot aan je handen? Is echt een moordende oefening zo Laughing out loud Wat je ook kan doen is iets wijder vastnemen en met je voeten afwisselend naar je linker en rechterhand gaan. Op die manier doe je er ook wat obliques bij.

ik ga tot een hoek van 90

Ingediend door Hardrocker op Vrij, 20/11/2009 - 12:33.

ik ga tot een hoek van 90 graden, voor de rest ben ik nu eens net niet lening genoeg. een ijzeren hekken is eigenlijk nog soepeler dan ik. Laughing out loud

vandaag verassend geringe

Ingediend door Hardrocker op Vrij, 20/11/2009 - 12:58.

vandaag verassend geringe spierpijnen. enkel mijn onderrug staat wat stijfjes( hoe zou dat nu komen) en mijn traps zijn stijf. ik merk dat mijn deadlift in de toekomst meer gelimiteerd zal worden door mijn lower back en mijn upper body dan door mijn benen. ik merk wel dat laatstgenoemde beduidend minder geleden hebben onder de trainingsonderbreking.

morgen lower body volume day. gaat ofwel voor 10.00 moeten gebeuren of anders s'avonds. moet tegen 13.00 in aalst station staan voor te gaan schaken ik brussel. ik denk dus dat het nadien trainen zal zijn, kwestie daar niet als een oud peeken rond te schuifelen.

ik denk dat ik mijn gestelde deadliftdoelen nog ga halen( als deze zo goed blijft meewerken als nu toch). ik kijk al uit naar het volgende sterke man jaar. dan wil ik op een echte wedstrijd eens vriend en vijand verbazen door minstens 50% van de deelnemers achter mij te laten. ambitieus, i know, maar ik heb al wilen merken dat hoe dit bij mij de manier is om vooruit te gaan als een raket.

ooit word ik nog een gevestigde waarde in deze sport, ooit, maar daar zal nog wel een paar jaar overgaan denk ik.

LB volume day+ UB

Ingediend door Hardrocker op Ma, 23/11/2009 - 18:31.

LB volume day+ UB PR

squat
130 kg
5-5-5-5-4
die allerlaatste rep blijkt een probleemgeval te zijn. vorige keer niet gehaald en nu weer. niet dat ik met een failure zat, maar ik betrouwde mij het zaakje niet meer. het voelde niet juist meer aan, dus opgehouden. zowel vorige keer als deze keer had ik het gevoel van onstabiele knieën, alsof ze gingen knikken. zal terug wennen zijn zeker?

press
65 kg
0-0-0

hij wou niet omhoog, dus

press
62.5 kg
2 RM

ik ben licht teleurgesteld in de press, ik had er echt goede hoop op dat die 65 kg in de lucht zou gaan, maar de barbel bleef ter hoogte van mijn ogen steken. ik geraakte maar niet voorbij het stikkie point. volgende keer gaan we voor een 3RM met 62.5

PC
50 kg
5-5-5-5-5
ging nog altijd mooi vlottjes, al was het nu een stevige cardio sessie!!!!!!!. zweten, niet te doen. heb er ook op gelet dat ik met mijn second pul niet cheat door de barbel met de armen omhoog te trekken( upright row). denk wel dat ik de barbel enkel met de traps omhoogsleur. volgende keer gaan we hier voor de 60 kg, wat zeker haalbaar moet zijn.

front squat
30 kg
8-8
eens proberen hoe het voeld. nog niet van plan om hier de volgende 2 trainingen met zware gewichten te gaan werken, mijn quads hebben momenteel aan de squats en de pc nog meer dan genoeg. extra worklaud zou eerder negatief uitpakken momenteel.

en er was weeral een uur voorbij gevlogen. ben opnieuw goed uitgeput, maar mijn benen zijn nu niet verkrampt zoals de vorige keer( gelukkog maar, want toen heb ik 5 dagen niet normaal kunnen stappen en trainingen moeten uitstellen).

Check dit

Ingediend door Woopy op Ma, 23/11/2009 - 18:33.

na men training gisteren had

Ingediend door Hardrocker op Din, 24/11/2009 - 10:13.

na men training gisteren had ik iets raar voor man!!

zoals gewwonlijk zo een 20 minuutjes na men training mij gaan wassen om de welruikende geuren veroorzaakt door de niet geringe inspaningen te verwijderen: een kort bad(25 minuuten).

een kwartiertje na men bad aan tafel gegaan voor het avondeten: pompoenpuree met gebraad. niks wat zeer moeilijk verteerd. tot nu alles in orde,MAAR....
tijdens het eten begin ik mij alles behalve goied te voelen. mijn maag wilde zo niet meer mee, ik volede me echt slecht. na het eten beefde ik zelfs lichtjes als ik rechstond of liep. ik mij dus gaan afleggen in de zetel. daar had ik dan weer nijging tot spierkramp in mijn benen, maar ook in mijn voedzool. raar. na zo een 2 tal uurtjes is het beginnen betern.

zou dit komen omdat ik te snel na mijn training gegeten heb? (bloed dat zowel naar de spieren als naar het verteringsstelsel wil vloeien) in ieder geval niet voor herhaling vatbaar!!!!

Misschien door de combinatie

Ingediend door lietchi op Din, 24/11/2009 - 12:14.

Misschien door de combinatie met het bad? Was het water erg warm? Ik heb nog dergelijke symptomen gehad van te lang in een (te) warm bad te zitten.

water was goed warm, dat

Ingediend door Hardrocker op Din, 24/11/2009 - 12:49.

water was goed warm, dat wel. maar onze kraan loopt zeer langzaam, dus heb maar een 5 tal minuten in echt heet water gelegen.
mischien wel een goed idee om daarmee uit te kijken vlak na trainingen.

press 52.5 5-5-5-3-3 best

Ingediend door Hardrocker op Woe, 25/11/2009 - 15:22.

press
52.5
5-5-5-3-3
best wel zwaar die laatste 2 setjes. eerst 2 min rust genomen, vanaf set 3 rond de 4 minuten rust genomen. ondanks de verhoging in gewicht maar 1 rep meer gemist dan vorige keer. nice, al zeg ik hezelf

squat
90 kg
5-5
stijfjes. stappen gaat goed, maar squatten is toch iets anders.

bench press
55 kg
8-8-8-8
die laatste rep was persen. echt waar. mijn schouders branden echt, maar dat is de bedoeling nietwaar?Puzzled

chins
4-4-4
ging vrij goed, maar wou geen 4de setje om mijn pull ups nbiet teveel in het gedrang te brengen, maar.....

pull ups
2-1-/
die gingen echt voor geen meter. de lats waren niet meer in staat mijn lichaam omhoog te krijgen. bleef steken op het punt waarbij mijn bovenarmen evenwijdig met de vloer waren. volgende keer doe ik ofwel eerst de pull ups ofwel een 4de set chins.

Bij die setjes press mag je

Ingediend door madarivi op Woe, 25/11/2009 - 16:57.

Bij die setjes press mag je best wel meer dan 5 minuten rust nemen.

Quote: Bij die setjes press mag je

Ingediend door wauter op Don, 26/11/2009 - 11:30.
madarivi schreef:
Bij die setjes press mag je best wel meer dan 5 minuten rust nemen.

je moet wel zien dat je niet telang traint ook é.

Quote: Quote: Bij die setjes press mag je

Ingediend door Hardrocker op Don, 26/11/2009 - 14:50.
wauter schreef:
madarivi schreef:
Bij die setjes press mag je best wel meer dan 5 minuten rust nemen.

je moet wel zien dat je niet telang traint ook é.

indeed. ik zit nu al met 60 minuuten. trouwens, die eerste setjes heb ik die rust nog niet nodig, pas na een set of 3 wordt het echt persen.

bij squattraining neem ik meer rust( zijn daar dan ook enkel 5*5 squat, pusch pressen 2*5 en 5*5 power cleanen plus in de toekomst front squatten. minder sets in totaal, dus kan er wat meer gerust worden, daar ik bij de push press niet veel rust neem)

LB PR dag deadlift 175

Ingediend door Hardrocker op Vrij, 27/11/2009 - 20:29.

LB PR dag

deadlift
175 kg
1RM
blijkbaar een misverstandje vorige week. ik mij even misteld. het ging niet over 180 maar over 170 kg. zal in het recordforum dit ook melden. verder was mijn rug echt te bol. volgende keer tterug 170 kg, dan voor een 2 of 3 RM met goede vorm gaan.

Push press
65 kg
5-5
gaat vlotjes. niks zwaars aan.

squat
150kg
2RM
ook hier moest de vorm er aan geloven de 2de rep. kan komen omdat ik bij die deadlift eerst 185 kg heb geprobeerd, en die kwam niet van de grond. volgende keer hier perfekte vorm met een 3 RM

geen zin meer in abs. mijn rug voelt wat vreemd. niks ergs, maar ook niet de normale stijfheid. wel totaal geen ligamentschade, ben ik zeker van.