Parallel Dip

Ingediend door Sir G. op Din, 23/06/2009 - 22:46.
Kwaliteit++++- ( Goed - 8 stemmen )
Traint borst, triceps en schouders.
Parallel Dips

Inleiding

Parallel dips is een oefening die gebeurt door middel van eigen lichaamsgewicht, of toegevoegd gewicht mits je wat gevorderd bent. Deze oefening traint je triceps, borst en schouders, en is een mooie aanvulling van je trainingsschema.

De Uitvoering

Je voert deze oefening uit in een typisch dipstation. Bij de startpositie zijn je armen gestrekt, en hang je stevig gespannen tussen de twee handvaten. Laat je in geen geval doorzakken zoals je zou doen als je je schouders optrekt. Vanuit deze positie ga je je laten zakken door je armen te buigen. Zorg dat je diep genoeg gaat, dit wil zeggen: voorbij parallel met je bovenarmen. Hou je ellebogen in een kleine hoek naar buiten. Zorg ervoor dat deze hoek niet te groot wordt. Dit mag geen soort push-up worden. Hou je polsen recht gedurende de hele beweging, en je onderarmen loodrecht op het handvat. Eens je je eindpunt nadert duw je je meteen weer omhoog.

Je kan je positie wat aanpassen door iets meer of minder voorover te hangen. Meer voorover zal meer schouder- en borstinvloed toelaten, en zal dan ook zwaardere gebruikte gewichten toelaten.

Probeer altijd de volledige beweging te maken. Veel voorkomend is dat de trainee maar een klein stuk op een neer wipt. Kan je volledige sets afwerken? Doe dan een gewichtenriem aan, en hang er gewichtsschijven aan!

Beginners

Vele beginners kunnen maar enkele of zelfs geen dips doen. Dit is iets waar aan gewerkt moet worden. Zelfs al kun je er maar twee doen, dit zal heel snel stijgen. Een zwaardere Bench Press zal rechtstreeks een sterkere dip geven. Heb je geen duwkracht, dan is dat de oefening om te doen.

Over zo'n diptoren waar je tegengewicht kan gebruiken die je wel eens in fitnesscentra ziet: Mijd ze. Tien reps doen met tegengewicht gaat je lichaam veel minder snel sterk worden dan telkens maar 1 of 2 reps aan een vrij rek en het gaat enorm lang duren voor je ze kunt. Dit is omdat je lichaam op zo'n toestel motorisch niet goed leert hoe het moet samenwerken om de beweging te maken. En ook niet de neiging heeft om veel sterker te worden omdat je het niet in een moeilijke positie plaatst.

Have fun!

Heb deze gisteren gedaan, 3x

Ingediend door BeeMeR op Zat, 17/07/2010 - 18:33.

Heb deze gisteren gedaan, 3x zoveel als ik kon en je voelt het serieus in borst, schouders en min mindere mate triceps (wat ik wel raar vind als je de beweging bekijkt).

Groeten.