Trainingsblog van Kikie

Ingediend door Kikie op Ma, 05/01/2015 - 13:56.

Bij deze start ik ook met een blog.

Ik ben een vrouw van 38 jaar, ben gestart met starting strength ergens eind oktober 2014.
Voorheen deed ik enkel groepslessen: indoor cycling, bodycombat, bodyattack,... Maar vooral indoor cycling, tot 5 u/ week.
Sinds ik met starting strength begonnen ben, ga ik maar twee uur per week spinnen. Door drukte op het werk, slecht slapen,... is het ook al eens gebeurd dat ik maar één uur per week ging spinnen.

Doel van trainen: sterker worden, vet verliezen.
Huidig lichaamsgewicht: 62,8 kg
Lengte: 1m68

Huidige trainingsschema:
Maandag, woensdag en zaterdag: SS
Dindsdag en donderdag: 1 u indoor cycling

Laatste training was als volgt:
squat: 3x5x63,5kg
dumbbell press: 3x5x9kg (was de tweede keer, voorheen deed ik press, maar dit lukt me echt niet goed)
row: 3x5x37,5kg
RDL: 3x7x40kg

Keer ervoor:
Squat: 3x5x63,5kg
bench press: 3x5x33,5 kg: dat was de allereerste keer dat ik het juiste gevoel te pakken had tijdens bench press, en toen leek die 33,5 kg héél licht te zijn. ik hoop dat me dit straks weer lukt.
deadlift: 1x5x63,5 kg... was zwaar, ik voel dat ik nog niet sterk genoeg ben en dat zie je heel goed aan de techniek.
Chin ups: met rode powerband (geeft assistentie van 10 - 35 kg): 7,4,4
Laatste keer dip: Gele powerband (assistentie van 2-15 kg)8, zonder powerband: 4, met gele powerband: 9

Mijn vriend overweegt nu om over te gaan op ss novice program. Ik weet alleen niet goed of ik dit ook al moet doen. Mijn squat-techniek is nog niet goed. Ik ga niet diep genoeg volgens mijn vriend. Ik vind het wel belangrijk dat dit uiteindelijk goed komt, misschien is het daarom beter nog bij SS voor beginners te blijven tot mijn techniek goed is?
Plus ik wel dip blijven doen, ik ben zo trots dat ik er al vier kan zonder powerband. Ik wil nu ook blijven doorgaan totdat ik 3 keer zonder powerband kan. Ook wil ik goodmornings er nog aan toevoegen, omdat ik dat wel een fijne oefening vind.
Ik overweeg nu om die oefening te doen op de dag dat ik ga spinnen.

Wat het trainigsschema betreft, vertrouw ik helemaal op mijn vriend Red face

Wat voeding betreft: ik ben eind november voor het eerst bij energylab geweest voor een dexascan en een voedingsschema. Ik moet nu nog een nieuw afspraak maken voor een eerste opvolgbezoek.

Wat de strict press met

Ingediend door Buell op Ma, 05/01/2015 - 14:17.

Wat de strict press met barbell betreft: hoe komt het dat het niet lukt? Is lege barbell van 20kg nog te zwaar? Dan kan ik begrijpen dat je dumbbell press doet ter vervanging. Probeer na een paar keer toch de lege bar, op een keer zal het dan wel lukken.

Ik zou nog niet overschakelen naar Advanced Novice. Je moet eens kijken in Rho zijn blog op de laatste pagina wat ik daarover postte. Pas als de recuperatie van 1 dag (tot soms 2 dagen op het einde van de week) te weinig is (en indien slapen en eten in orde zijn) om progressie te maken, zou je moeten overschakelen. Zeker als je de techniek nog wat moet zoeken tijdens squat en deadlift zou ik nog wachten.

Voor de specifieke techniektips: filmpjes van je squat en deadlift (en eventueel andere lifts) zouden helpen om te kunnen kijken wat er mis gaat en hoe je dat kan verbeteren. Is een pak makkelijker dan op basis van tekst je iets voor te stellen Mr. Green

Goodmornings kan je afwisselend doen met RDL, bijvoorbeeld. Ene week RDL, andere week (of training) goodmornings. Anders wordt het schema te lang. De basislifts zijn altijd het belangrijkst, daarop moet je je focussen. Assistance is assistance, niet zo heel belangrijk, maar nuttig.

Welkom in ieder geval!

De lege barbell van 20 kg is

Ingediend door Kikie op Ma, 05/01/2015 - 14:31.

De lege barbell van 20 kg is te zwaar ja. Ik heb voordien zo een kleine barbell gebruikt ( hoeveel weegt die weer, 12 kg?) en daar heeft 12,5 kg aangehangen, maar dat lukte geen 3x5 keer. Dan ging het maar 2 keer en dan kreeg ik de barbell niet meer omhoog... Plus ik was me zo aan het focussen op die heupbeweging die Rippetoe aanraadt, dat het helemaal niet lukte.

Ik heb als nieuwjaarscadeau een belt gekregen, maar die wil ik pas dragen als mijn techniek goed is. Eerder lijkt me geen goed idee.

Ik had uw post al gelezen in de blog van Rho, daarom dat ik ook twijfelde over advanced novice: ik heb met recuperatie geen problemen, ik kan zelfs zonder problemen nog gaan spinnen. Maar ik recupereer dan ook heel snel. Zo snel dat ik tussen twee oefeningen in terug kou krijg.

Mijn vriend heeft squat en deadliften gefilmd, ik moet hem eens vragen hoe ik die hier moet posten.

Dat het schema te lang wordt, is zeker niet de bedoeling: het duurt nu zo al lang omdat ik veel lichtere gewichten heb dan mijn vriend waardoor we best wel tijd verliezen met wisselen van gewichten.

Die lege barbell zal wel

Ingediend door rho op Ma, 05/01/2015 - 14:56.

Die lege barbell zal wel lukken hoor. Alleen is die te zwaar tijdens te opwarming. Die weegt precies 20kg. Ik heb 'm vroeger eens gewogen. Mr. Green
De korte barbell weegt 11kg, volgens de weegschaal in de gym. Dus 23 a 24kg lukt wel voor enkele reps.

We hebben ook gemerkt dat elke keer ophogen met 2,5kg te zwaar is. Tot nu toe lukt het op de grote lifts (squat, DL, BP) om om de andere training gewicht bij te nemen. De eerste keer lukken dan meestal niet alle reps, maar de 2de keer wel. De keer erna verhogen we weer.
Waar dat aan ligt weet ik ook niet goed. Maar het werkt tot nu toe wel redelijk goed.
Misschien zijn we gewoon te zwaar begonnen?

Het zelfvertrouwen moet ook nog een beetje getraind worden denk ik. Ge zijt er niet altijd zelf van overtuigd dat een lift gaat lukken. En als ge er zelf niet van overtuigd zijt lukt het meestal ook niet.

Quote: Die lege barbell zal wel

Ingediend door Buell op Ma, 05/01/2015 - 15:00.
rho schreef:
We hebben ook gemerkt dat elke keer ophogen met 2,5kg te zwaar is. Tot nu toe lukt het op de grote lifts (squat, DL, BP) om om de andere training gewicht bij te nemen. De eerste keer lukken dan meestal niet alle reps, maar de 2de keer wel. De keer erna verhogen we weer.
Waar dat aan ligt weet ik ook niet goed. Maar het werkt tot nu toe wel redelijk goed.
Misschien zijn we gewoon te zwaar begonnen?

Het zelfvertrouwen moet ook nog een beetje getraind worden denk ik. Ge zijt er niet altijd zelf van overtuigd dat een lift gaat lukken. En als ge er zelf niet van overtuigd zijt lukt het meestal ook niet.

Als je zo om de 2 trainingen perfect kunt verhogen moet je dat blijven doen.

Het laatste is het belangrijkste. Eventueel een miniradio met oortjes meedoen (of zonder oortjes/hoofdtelefoon en de anderen ook wat muziek/motivatie gunnen) meedoen en daarmee liften als dat comfortabel om te liften is. De radio in de homegym is voor mij bijna onmisbaar geworden Sticking out tongue

Welkom! Zoals Buell

Ingediend door Red_G92 op Ma, 05/01/2015 - 15:02.

Welkom! Smiling

Zoals Buell aangeeft zou ik SS gewoon blijven voortdoen zonder al direct over te stappen. Ik was er zelf bijzonder content van, en ik ga het binnenkort ook zelf hervatten.

De techniek is natuurlijk iets heel belangrijks. Alvorens op maximum gewicht te trainen zou je de techniek moeten vasthebben (althans toch grotendeels).

Squat:
Doe je low bar of high bar squat? Ik heb bijvoorbeeld zelf ondervonden dat ik met low bar een stuk krachtiger ben, meer stabiliteit ervaar én wat meer gewicht kan pakken. De filmpjes van Rippetoe die je vindt op youtube zijn alleszins enorm leerzaam (hip-drive bv). De compound oefeningen staan op Bstrong trouwens enorm goed beschreven.
Faalt je techniek op je werkgewichten, of heb je die ook al niet onder de knie tijdens de warm-ups?

Bench:
Met de bench techniek heb ik ook veel last. Maar dit filmpje heeft me bijzonder goed geholpen: Dave Tate SYTYC Bench (7 delen als ik me niet vergis): https://www.youtube.com/watch?v=EHx1gYTA-Rw

Succes!

hier drie filmpjes van

Ingediend door Kikie op Ma, 05/01/2015 - 15:22.

hier drie filmpjes van squatten. Ik doe low bar squat.
Mijn vriend denkt dat er een onevenwicht in kracht van benen zit, waardoor ik mijn bekken wat scheef duw als het zwaarder wordt.
Oké, het zelfvertrouwen is nog niet wat het moet zijn. Maar het is al beter. Als ik die 20 kg aan beide kanten zag de eerste keer, was ik al bang dat het niet zou lukken. Maar dat heb ik nu niet meer, en toch lukt het nog niet zoals het zou moeten. Wat betreft het niet diep genoeg gaan, dat is (denk ik) vooral een probleem bij mijn werkgewicht. Misschien toch zelfvertrouwen?

Bedankt voor het filmpje van benchpress!

Hier nog een filmpje van deadlift:

Misschien je deadlift ook

Ingediend door rho op Ma, 05/01/2015 - 15:25.

Misschien je deadlift ook eens posten. Eye-wink
Never mind. Het forum is wat traag. Ik had het niet gezien dat die er al bij stond.

Dat heb ik ondertussen ook

Ingediend door Kikie op Ma, 05/01/2015 - 15:28.

Dat heb ik ondertussen ook toegevoegd aan vorige post; het forum is erg traag. Is dat altijd zo?

Quote: Dat heb ik ondertussen ook

Ingediend door Red_G92 op Ma, 05/01/2015 - 15:38.
Kikie schreef:
Dat heb ik ondertussen ook toegevoegd aan vorige post; het forum is erg traag. Is dat altijd zo?

Nee, normaal loopt het goed.

I.v.m. het scheef trekken van je bekken: Ik had daar ook last van toen ik begon met de squat. Toen zat ik nog in behandeling bij de kiné voor mijn onderrug. Reden van het scheef trekken was gewoon een te zwakke core bij mij. Intensieve stabilisatie + core oefeningen een paar weken deden dat probleem verdwijnen.

Wat je ook kan helpen om die hip drive te activeren is naar beneden kijken. Op een punt van een meter of 1,5 van je focussen op de grond. Dat doet bij mij automatisch mijn heupen eerst omhoog komen. Om je knieën die naar binnen knikken te verhelpen kan je eens proberen om goed te focussen op het squatten op de buitenkant van je voeten. Wat ik daarmee bedoel is je voeten goed naar de buitenkant drukken in je schoenen, waardoor je knieën automatisch ook wat meer naar buiten gaan tijdens het dalen.

Het ziet er eigenlijk best

Ingediend door Oldtimer op Ma, 05/01/2015 - 21:14.

Het ziet er eigenlijk best goed uit, gezien de tijd dat je nu bezig bent.
Bij de squat zou je iets dieper kunnen gaan, je kunt dan eerst met een lege bar ATG squats gaan doen b.v als warming up en dan wat gewicht toevoegen.
Je passeert dan bij het omhoog komen het punt waar je nu tot daalt.
De knieën gaan nog niet naar binnen dus die onbalans zie ik niet zo, misschien voel je die zelf wel en corrigeer die al bewust.

Bij de deadlift is iets bolling van de rug te zien direct na de lift-off, zelf probeer ik altijd als 1e beweging het gewicht van de vloer te krijgen en de rug "tight" te houden wat overigens lang niet altijd lukt. Eye-wink

Goed is te zien, dat je de filmpjes van Rippetoe goed hebt bestudeerd en dat Rho een serieuze trainingsadviseur is. Eye-wink

Mijn eerste vraag: zitten er

Ingediend door Buell op Ma, 05/01/2015 - 22:21.

Mijn eerste vraag: zitten er in de schoenen waarmee je squat en deadlift luchtkussens (zoals in Nike Airs)? Zoja, dan zou ik op kousen liften of schoenen aandoen met een stevige zool. Je kan dat zien in 0:04 op het deadliftfilmpje: je tenen gaan naar boven. Indien ik fout ben, mag je dit gedeelte overslaan.

De reps bij squat gaan moeizaam, lijkt op een max-poging. Ik dacht vaak dat je de volgende reps niet ging halen, maar je kan wel zien dat je in het begin (filmpje 1, rep 1 en 2) een goede diepte haalt (vooral rep 1).

Ik zou zeggen: rep 4 haalt ze niet meer, maar je haalt ze toch en dat door een iets hogere diepte te halen dan bij rep 1. Ik denk zelf dat het gewicht iets te veel is. Hoe voel je dit zelf? Je kan deloaden tot een gewicht waarmee de reps vlot gaan en de juiste diepte haalt, ik denk +- 45 - 50kg dat het zal worden.

Deadlift gaat vlot, geen (grote) techniekfouten volgens mij. Veel vlottere reps dan de squat. Daarmee zit je voorlopig goed, normaal gezien.

Dus samengevat:

*Indien er luchtkussens in de schoenen zitten -> zonder schoenen squatten en deadliften (of met schoenen met een harde zool, zoals All Stars) (of probeer het eens, zal zeker beter aanvoelen)

*Deloaden op squat, zodat je vlottere reps hebt en van daar opnieuw opbouwen. Bij een lichter gewicht nog eens filmen om te checken of de reps nu wel vlot gaan en de diepte in orde zit.

Bedankt voor de tips!De

Ingediend door Kikie op Ma, 05/01/2015 - 23:34.

Bedankt voor de tips!
De training heeft vandaag véél te lang geduurd (2u)... we weten niet goed hoe het komt. Ook wel tijd verloren omdat er iemand stage loopt en die kwam kijken tijdens het DL; Plus we hadden maar één barbell tijdens het DL waardoor je best veel tijd verliest. Ik voel dat het voor mij best vermoeiend is om die gewichten dan constant te wisselen. Rho DL ondertussen al 115.

Vandaag:
Squat: 4,5,4 x 64,5kg Bij de eerste set haalde Rho me uit mijn concentratie. En bij de laatste was ik naar mijn gevoel zo diep gegaan, dat ik niet meer recht kwam. Tip voor Rho: advies geven voor of na een set, niet tijdens Eye-wink
Benchpress: 3,4,5 x 34,5 kg: ging niet goed. Vorige keer eerst maal 33,5 kg, maar laatste set ging zo goed dat ik er vandaag 1 kg wou bijproberen. Bleek uiteindelijk niet zo een goed idee te zijn.
Deadlift: 5x63,5 kg. voelde ook al zo zwaar aan. De laatste rep van mijn werkset voelde het beste aan.
Chin ups: met rode powerbands: 5,7,4

Ivm de schoenen: ik denk dat je wel eens gelijk kan hebben, dat er luchtkussens inzitten maar niet zo veel als bij Nike air. Ik was al aan het overwegen om ofwel All stars te kopen, ofwel Reebok crosfitt lifter 2.0: die laatste zijn nu in solden. Voor woensdag zal ik eens op mijn sokken proberen.

Ivm de squat: met de opwarming doe ik 6 reps met 50 kg en dat gaat goed. Dan kan ik ook dieper squatten. Ik ben al eens een keertje gezakt in gewicht, om dan langzaam op te bouwen. Ik weet wel dat dit vaker wordt gedaan, maar ergens voelt het toch als een faal...
Ik heb ook het gevoel dat het nog wat te zwaar is, maar volgens mijn vriend ligt het eerder aan gebrek aan zelfvertrouwen.
Het enige wat ik niet zo goed weet: er wordt aangeraden om telkens + 2,5 kg te doen, dat doe ik niet omdat dit voor mij al snel te zwaar zou zijn. Als ik dan ga deloaden, moet ik dan op gevoel in gewicht verhogen? Of zoals nu + 1 kg, dit doe ik twee trainingen en dan verhoog ik weer met +1 kg.

Zoals ik al dacht bij squat:

Ingediend door Buell op Din, 06/01/2015 - 09:56.

Zoals ik al dacht bij squat: het gewicht is nog te zwaar. Verminderen tot 45 - 55kg, de diepte telkens halen (Rho kan "ja" zeggen als het in orde is ofzo, zodat je leert aanvoelen waar dat punt) en weer explosief omhoog. Nu gingen de reps niet zo vlot om progressie te maken Eye-wink

Bench press: je twijfelde eerst nog aan de techniek. Eventueel ook deloaden tot je daar een goed gevoel hebt en weer opbouwen.

Deadlift: als de laatste rep het beste aanvoelt was de techniek in het begin minder ofwel was het een mentale kwestie.

Schoenen: op een ander forum postte iemand deze link: http://www.reebok.nl/reebok-crossfit-lifter-plus-2.0/M40711_570.html. 50 % korting. En als je 2 verschillende maten besteld kan je die alletwee proberen en heb je gratis verzending, de ander kan je dan terugsturen zei iemand als tip.

Opwarming squat: 6*50 squat is redelijk hoog als je daarna werksets van +- 65kg gaat doen. Aangeraden zou dan zijn om dit te doen: 5 - 10x lege bar * 5x40kg * 3*50kg * werksets 3x5. Zoiets is beter, hoogstwaarschijnlijk heeft 6 reps squatten met 50 een te grote invloed.

Je kan de opwarming wat minderen en nog eens 3x5 met 64,5kg doen, ofwel een (kleine) deload tot 50 - 55 of 60. Deloaden kan soms ambetant zijn (zeker op mentaal vlak), maar in no-time zit je weer aan 65kg (die dan heel vlot zal aanvoelen) en daarboven Smiling

Hoe raisen als vrouw t.o.v mannen: de strict press is de lift waarop je het moeilijkst progressie maakt, en dat geldt voor zowel mannen als vrouwen. Vrouwen zullen nog trager progressie maken dan mannen op de strict press, dus dat kan een reden zijn waarom de barbell strict press niet lukt en waarom het een tijdje duurt.

http://startingstrength.com/resources/forum/showthread.php?t=28648

Aan de 3e post (van Kyle) kan je iets hebben, denk ik.

http://startingstrength.com/articles/women_lifters_mason.pdf

Zien er wel deftige schoenen

Ingediend door psycomantje op Din, 06/01/2015 - 11:08.

Zien er wel deftige schoenen uit, mss dat ik ze zelf ook bestel sinds ze nu goedkoop zijn Smiling Kan alleen meer goed doen toch? Smiling

Ik heb me vergist ivm

Ingediend door Kikie op Din, 06/01/2015 - 11:36.

Ik heb me vergist ivm opwarmingsets squat Red face
Het was als volgt: 10 herhalingen met lege bar, 8x35 kg, 6x40kg, 3x50 kg en dan de werkset van (normaal gezien 3x5x64,5 kg) Ik doe dezelfde opwarmingsets als rho. Eerst was dat 10 - 6 - 3 maar hij heeft nu al enkele keren 10 - 8- 3 gedaan, hij voelt zich hier goed bij maar voor mij voelt dat toch zwaarder aan. Ik ga woensdag eens proberen om als opwarming 10 - 5 - 3 te doen. En dan de werkset van 5x3x? (moet ik nog eens over nadenken)

Bij de laatste deadlift stond ik ietsje verder van de barbell. Ik denk dat het dat was. En ik vind het ook niet fijn als ze daar met drie op u staan te gapen, waardoor ik waarschijnlijk weer even uit mijn concentratie was. Dat is iets waar ik me echt nog moet overheen zetten.

Die schoenen zien er zeker goed uit! Ik denk wel dat ik ga proberen ze van de week te bestellen, eerst vragen of Rho er ook wilt bestellen. Er is ook een model voor vrouwen, maar ik vrees dat maat 39 net op het randje gaat zijn.

Alles gaat ook wat moeizamer, omdat ik me een tweetal weken geblesseerd heb thv mijn linkerschouderblad. Ik denk tijdens press. Maar gisteren deed het ook zeer tijdens het squatten, de barbell duwde juist op die zere plek. Die pijn is iets vreemd: 's morgens heb ik er veel last van, en dan ebt de pijn weg door de dag. Tijdens trainen heb ik soms opstoten van pijn. Tijdens bench press voel ik er dan weer niks van, tijdens chin ups ook niet. Doet juist goed als je je even kunt laten 'hangen'.

Ik heb beide links gelezen: zeker interessant, die tweede link is volgens mij vooral interessant voor de coach Eye-wink
Alhoewel het gedeelte van het babbelen tijdens een set, rondkijken, niet zo geconcentreerd zijn... dat herken ik wel Red face Daar moet ik zeker nog aan werken. Het lukt me toch al behoorlijk om niet tegen Rho beginnen babbelen als hij aan een werkset begint. Ik ben dan ook altijd gewoon geweest om groepslessen te volgen en dat is toch helemaal anders.

Nu niet allemaal tegelijk

Ingediend door rho op Din, 06/01/2015 - 11:36.

Nu niet allemaal tegelijk die schoenen gaan bestellen he! Straks zijn ze uitverkocht en heb ik er geen! Angry
Mr. Green

Buell: Goeie link naar het topic op Starting strength. Kikie, die kunt ge best eens lezen.

Wat die DL betreft, dat de laatste rep het beste aanvoelt: Ik denk dat het met rust en motivatie te maken heeft. Volgens mij had je wat vermoeidheid in de armen waardoor je de baar even hebt laten liggen om je grip te rusten. Dat was waarschijnlijk lang genoeg om voldoende mentale zekerheid in te bouwen om die rep goed aan te vatten. En die stagiair stond te kijken. Bewust of onbewust heb je (iedereen denk ik wel) dan toch altijd wel zin om te laten zien hoe sterk je wel bent.
b.v. Ik heb vroeger bij BP altijd vastgelopen tegen de 100kg aan. Tot er een spotter bij kwam staan. Dat gaf me de zekerheid dat het veilig was en de zin om te laten zien dat ik best wel 100kg kon benchen.
Toch valt het op dat vooral de rugstrekkers het zwaar hebben bij DL. De rest van je lichaam is ruim sterk genoeg om die DL uit te voeren. (de grip laat het misschien wel afweten, maar met mixed grip of straps voor de laatste reps mag ook dat geen probleem zijn)
Een deload naar 55kg is misschien een goed idee. Dan maak je alle zwakkere puntjes ook weer sterker. Sterk genoeg om de rest van je lichaam weer te volgen.

Ik denk dat je toch 3*55kg hebt gedaan met de opwarming, bij de squat. (35, 45, 55 meen ik)

Quote: Nu niet allemaal tegelijk

Ingediend door Kikie op Din, 06/01/2015 - 11:49.
rho schreef:
Ik denk dat je toch 3*55kg hebt gedaan met de opwarming, bij de squat. (35, 45, 55 meen ik)

Ja, ik denk het ook: vorige keer heb ik de laatste opwarmingset met 50 kg gedaan maar nu 55 kg omdat ik 64,5 kg ging squatten.

Ivm die link naar het topic op Starting strength: ik heb het stuk van Kyle al gelezen, de rest moet ik nog eens doorlezen om te zien of er nog interessante tips tussen zitten

Dat je bij die laatste rep

Ingediend door rho op Din, 06/01/2015 - 12:05.

Dat je bij die laatste rep bij DL iets anders bent gaan staan kan inderdaad ook veel doen.
Ik heb dat ook dat het op kleine dingen aankomt om ofwel een goed ofwel een heel slecht gevoel te hebben bij een rep bij het DLen.
Ik wil ook wel een paar schoenen, dus we bestellen die best gewoon samen. Eye-wink

Ik heb het al vaak op dit

Ingediend door Hardrocker op Woe, 07/01/2015 - 10:18.

Ik heb het al vaak op dit forum gepost, maar ik ben er dan ook fan van Cool

Waarom schoenen? Blote voeten !!!

We hebben gisteren beiden

Ingediend door rho op Woe, 07/01/2015 - 10:38.

We hebben gisteren beiden een paar weightlifting shoes besteld. Laughing out loud
Want op blote voeten trainen is denk ik niet echt hygiënisch. Sticking out tongue

Quote: We hebben gisteren beiden

Ingediend door Hardrocker op Woe, 07/01/2015 - 11:36.
rho schreef:
We hebben gisteren beiden een paar weightlifting shoes besteld. Laughing out loud
Want op blote voeten trainen is denk ik niet echt hygiënisch. Sticking out tongue

ik doe het altijd, al draag ik wel kousen als het wat kouder wordt

Ik doe het ook (vooral tof

Ingediend door Buell op Woe, 07/01/2015 - 11:54.

Ik doe het ook (vooral tof bij squat en deadlift), bij gebrek aan goede, stevige schoenen Sticking out tongue Adipowers 2014 staan wel op mijn verlanglijstje, kan ik betalen als ik werk in de paasvakantie.

Reebok crossfit lifter plus

Ingediend door rho op Woe, 07/01/2015 - 12:03.

Reebok crossfit lifter plus 2.0 staan in de reclame. (-50%) Eye-wink

hardrocker schreef:
rho schreef:
We hebben gisteren beiden een paar weightlifting shoes besteld. Laughing out loud
Want op blote voeten trainen is denk ik niet echt hygiënisch. Sticking out tongue

ik doe het altijd, al draag ik wel kousen als het wat kouder wordt

rho schreef:
Want op blote voeten trainen is denk ik niet echt hygiënisch. Sticking out tongue

Dat was in grapje voor ingewijden. Eye-wink

Ja, ik weet het, maar ik heb

Ingediend door Buell op Woe, 07/01/2015 - 12:25.

Ja, ik weet het, maar ik heb nu +- € 100 op mijn bankrekening staan. Als ik in de krokusvakantie (16 - 20 feb) werk, heb ik exact genoeg voor een TPB (+ extra's, zoals ironmind straps, deadlift shoes, deadlift socks). Ga wel € 35 korting vragen, natuurlijk.

Alle werk en budget is strict getimed in Excel Sticking out tongue

Werken is niet altijd fijn,

Ingediend door rho op Woe, 07/01/2015 - 12:27.

Werken is niet altijd fijn, maar er zijn bepaalde voordelen aan verbonden. Mr. Green

Inderdaad, maar aan het

Ingediend door Buell op Woe, 07/01/2015 - 12:37.

Inderdaad, maar aan het einde van de week kan je in een fabriek als student toch € 465 verdienen. Erg mooi, vind ik, sommige mensen die voltijds werken komen vaak niet aan dat bedrag.

Probleem als student is de tijd: vooral dit jaar (bachelor Office Management doe ik) zijn er veel presentaties/stage/projectweken/taken/testen + examens. Maar als ik overdag werk (7u-16u30) heb ik 's avonds tijd om nog dingen te maken.

In het beste geval heb ik alles van mijn lijstje vlak voor de zomervakantie, waarin ik weer ga werken, ditmaal voor wat te sparen (rijbewijs, 2ehands auto).

Als student is het

Ingediend door rho op Woe, 07/01/2015 - 12:47.

Als student is het belastingtarief inderdaad erg voordelig.
We zijn mijn schatje hare blog aan het vervuilen. Red face
Slechte punten...

indeed, 465 euro netto halen

Ingediend door Hardrocker op Woe, 07/01/2015 - 12:49.

indeed, 465 euro netto halen niet veel mensen, ik ook niet.

is die 465 netto of brutto?

Netto, en ik moet dan nog +-

Ingediend door Buell op Woe, 07/01/2015 - 12:51.

Netto, en ik moet dan nog +- € 30 betalen aan vervoerskosten (trein, bus) die niet terugbetaald worden. Loon = € 11,84 per uur. Dat was toch de laatste keer dat ik daar werkte. En als je 21 bent is het nog een beetje meer. In België verdienen jobstudenten erg goed. In Nederland is het een pak minder (ik dacht € 5 per uur, zoiets?).

En per jaar mag je als student +- € 7500 verdienen, en dat op 50 dagen. Moet je ervanuit gaan hoeveel de fiscus denkt dat je uurloon is als student Sticking out tongue

en dat te bedenken dat ik

Ingediend door Hardrocker op Woe, 07/01/2015 - 12:58.

en dat te bedenken dat ik destijds voor een week fabrieksarbeid nog geen 250 euro verdient heb.

waarom vermoed ik dat ik toen een zeer slecht betaalde job gedaan heb?