Voedingsschema Obesitas

star star star star star star
star star star star star star
star star star star star star
Niet Actief
Punten: 3142
Aangesloten: 21 Jan 2010
Ingediend door nick_B op Don, 18/07/2013 - 21:57.

korte inleiding:
Ik heb een vriend die zwaar te kampen heeft met morbide obesitas, maar hij wil er echt wel iets aan doen. Zijn hele familie kampt er mee dus ik neem aan dat er ook een groot deel genetisch aan de hand is. Ik ben bereid hem te helpen en er wat achter te zitten op voorwaarde dat hij doet wat ik zeg en dat hij volhoudt, anders verspil ik ook maar uren, dagen, weken van mijn tijd.

trainingsplan:
Om de 2 dagen kuist hij volledig mijn huis, ik laat de afwas ook staan en dan time ik de tijd zodat we de progressie goed kunnen bijhouden.

Ik heb een schema opgesteld 3x cardio 1x zwemmen 2xKT
De cardio heb ik opgedeeld in fasen om zijn conditie te verbeteren, het dan steeds moeilijker te maken, om uiteindelijk fit genoeg worden voor INSANITY.
Eigenlijk zou ik het handiger vinden moest hij meteen met insanity beginnen, maar dan begeeft zijn hart het vast + die oefeningen zijn veel te moeilijk dat hij misschien maar 1 vierde van de oefeningen zou kunnen uitvoeren. So we start low.

Het schema bestaat uit 3 cyclussen van 4 oefeningen. Elk oefening dient zoveel mogelijk uitgevoerd te worden in een periode van 1 minuut, gevolgd door 1 minuut pauze. en tussen de cyclussen zit er een pauze van 2 minuten. Een schema dat toch iets verbrand maar echt gemaakt voor iemand met 0 conditie.
En wanneer de tijd rijp is/ da thij alle oefeningen deftig kan uitvoeren gaan we over naar een andere fase, met moeilijkere oefeningen, mindere rust.

Voor KT leer ik hem de technieken aan van de basisoefeningen Bench, press, squat, Deadlift + negatieve pullups. Om dan over te gaan op een krachtschema, om die basiskracht erin te krijgen. Daarna zien we wel verder.

Als ik hier nog lang blijf over doorleuteren zit ik wel zwaar in het verkeerde forumtopic. Dit was al om een idee te geven wat we doen.
Op naar het voedingsgedeelte!

Wat me verbaast is dat als je alles optelt dat hij eigenlijk heel weinig eet tov mensen die zich gewoon in obesitas vreten en de MCdo hun 2e thuis is.
dit is wat hij momenteel eet:

Ochtend:
2 boterhammen met heel dun laagje choco of confituur + glas fruitsap.
snack:
leo + blik coke zero
middag:
3 boterhammen in totaal belegd met 5 sneden salami + blik coke zero
snack:
leo
avondmaal:
1 bord wat de pot schaft + blik coke zero
laatavondsnack:
een mars one

Als je gewoon eens de kcal zou optellen kom je nog niet aan de 2000 schat ik, ok het is crap maar puur in kcal is het een crashdieet voor iemand op dit gewicht! Shocked Voor die fucking cola's kan je niet eens kcal berekenen, gewoon 0 ! Maar aspartaam is een ook een dikmaker dus zowizo schrappen. Ipv me blind te staren hoe het kan dat het maar zoweinig is maak ik beter een nieuw, want eigenlijk mag alles beter. Die koeken, soda's en boterhammen wil ik weg, nu maar mooie vervanging vinden. Een groot probleem is alcohol, als we naar festivals gaan of uitgaan, durven we er al wel eens wat naar binnen kappen. Zal ook moeten stoppen (helaas Smiling ).

In mijn cursus pathofysiologie staat er bij obesitas dat er een dieet van 800-1500kcal aangeraden is. (met jojo effect in het achterhoofd gehouden)
Het is ook niet de bedoeling dat hij flauwvalt als ik hem aan het sporten zet Laughing out loud

ochtend: 3 eitjes + 3 sneden kipfilet : 330 kcal
snack: 2 volkoren crackers van parovita : 68 kcal
middag: kipsalade/ of eens rondneuzen bij ryb's creaties : ongeveer 300kcal
snack: 2 crackers : 68
avond: klein bordje: 400kcal
laatavondsnack ?

extra:
- een proteïne shake van 40-60g verdeelt over de dag? : 160 - 240kcal
- een appel voor het trainen: 60 kcal

totaal: iets van een 1400 kcal.

Iemand ideeën over het voedingsschema? Kh en vetten bereken ik later wel eens precies, vrij low normaal, wil er niet echt noten bij omdat die de Kcal meteen boosten. Maar ik zoek nog een lowkcal laatavondsnack, lekkere gerechtjes of beter suggesties voor de snacks overdag, die crackers zijn volkoren, smaken nog deftig en zouden normaal wel wat moeten vullen.

Probokser, batista en Buell, jullie kennen deze persoon en vraag jullie zijn privacy wat te bewaren. Niemand hoeft te weten dat hij dieet en traint, ookal is daar helemaal niets om over te schamen. Thanks! Smiling


--

Vegetarian is an old Indian word for bad hunter.Ik respecteer zijn privacy,

star
Niet Actief
Punten: 43
Aangesloten: 08 Aug 2011

Ik respecteer zijn privacy, ge kunt mij vertrouwen dat ik niks zal zeggen Eye-winkIemand met morbide obesitas

star star star star star star
star star star star star star
star star star star star star
Niet Actief
Punten: 9546
Aangesloten: 01 Mei 2008

Iemand met morbide obesitas op een dieet van 1400 cal zetten lijkt me niet zo slim.

--

The Iron never lies to you.Quote: Iemand met morbide obesitas

star star star star star star
star star star star star star
star star star star star star
Niet Actief
Punten: 3142
Aangesloten: 21 Jan 2010
wauter schreef:
Iemand met morbide obesitas op een dieet van 1400 cal zetten lijkt me niet zo slim.

Hoe bedoel je? Dit is wat hij ongeveer al eet maar dan clean.

--

Vegetarian is an old Indian word for bad hunter.Quote: Quote: Iemand met morbide obesitas

star star star star star star
star star star star star star
star star star star star star
Niet Actief
Punten: 13301
Aangesloten: 22 Jan 2009
nick_B schreef:
wauter schreef:
Iemand met morbide obesitas op een dieet van 1400 cal zetten lijkt me niet zo slim.

Hoe bedoel je? Dit is wat hij ongeveer al eet maar dan clean.

Ja en dat hielp juist niet, dus dan doe je verder ...
Aspartaan dikmaker, waar komt dat vandaan?

1400Kcal met zoveel cardio en KT is gewoon crazy Neutralbron:

star star star star star star
star star star star star star
star star star star star star
Niet Actief
Punten: 3142
Aangesloten: 21 Jan 2010

bron: http://www.bachbloesemadvies.nl/infohoek/vermageren-dieet/vermageren-en-aspartaam-is-aspartaam-wel-gezond-in-het-dieet.htm

Quote:
Onderzoek heeft uitgewezen dat de toxines die vrijkomen door de inname van aspartaam opgeslaan worden in het vet en bijdragen tot gewichtstoename. Het is dus niet de suiker die doet verdikken maar de opslag van de schadelijke stoffen. Dit geeft op zich een overbelasting van het zenuwstelsel en de lever. Stemmingswisselingen en depressieve klachten zijn symptomen die je vaak ziet bij mensen die veel aspartaam gebruiken in hun dieet.

bron: http://eerlijkovereten.wordpress.com/2011/03/22/aspartaam-is-een-dikmaker/

Quote:
De dikmaker
Nu gaan we het hebben over aspartaam als dikmaker. Wel eens afgevraagd waarom dikke mensen niet slanker worden na het drinken van liters cola-light? Nou, het ironische van het spul is dat het zich als dikmaker gedraagt, zodra het door je lichaam wordt opgenomen. In de VS is er door de American Cancer Association een onderzoek gedaan waarin 80.000 vrouwen 6 jaar lang werden gevolgd. Ze konden concluderen dat de vrouwen die dikker waren geworden, de gewichtstoename groter was wanneer ze kunstmatige zoetstoffen tot zich hadden genomen. Lekker dan! Denk je ook even goed bezig te zijn. Waarschijnlijk beïnvloeden de synthetische chemicaliën je hormoonspiegel, vertraagt het je stofwisseling en vergroot het je eetlust. Nog meer schranzen, minder snel verteren en lekker vet worden.

Wordt je er niet dik van, dan loop je bij dagelijkse nuttigen grotere kans op geheugenverlies, schade aan de zenuwcellen, migraine, voortplantingsproblemen, geestelijke verwarring, herseninfarcten, blindheid, gewrichtspijn, een opgeblazen gevoel, haaruitval of de rest van de 92 bijwerkingen.

Conclusie
Aspartaam = slecht

Quote:
Ja en dat hielp juist niet, dus dan doe je verder ...

Hier leid ik uit af dat hij minder zou moeten eten, omdat het niet werkt. Maar het voornaamste is dat hij pakken gezonder eet en er veel snelle suikers wegvallen. + dat er training bijkomt die hij vroeger niet deed, dus nog een boel extra verbrandt

Quote:
1400Kcal met zoveel cardio en KT is gewoon crazy

Uit deze zin lijkt het alsof hij meer zou moeten eten, omdat het een redelijk zwaar schema is? Wat stel je dan voor om te doen? Ik kan hem toch moeilijk meer laten eten dan hij al gewoon is?

@ cursus patho:

Quote:
concreet wordt een dieet voorgesteld van 800-1500kcal/ dag. Men raadt af om zeer lage caloriedieten te volgen omwille van het jojo-effect en het hoge risico dat de patiënt het dieet niet zal volhouden.

Dan vind ik 1400 - 1500 nog niet eens zo weinig, nog altijd beter dan 800. Het is niet de avarage MCdo obees, dus ik vrees wel dat er drastische dingen moeten gebeuren.

--

Vegetarian is an old Indian word for bad hunter.Ik gok ook als hij obese is

star star star star star star
star star star star star star
star star star star star star
Niet Actief
Punten: 7701
Aangesloten: 15 Mei 2008

Ik gok ook als hij obese is dat hij geen sport deed? Dus dan ben ik het wel met ryb eens, OK had at maar +- 1400kCal maar deed ook geen sport (is mijn veronderstelling he). Dus als je hem nu zware cardio laat doen + Kt dan zal hij toch wel meer voeding binnen moeten spelen dan vroeger (ook clean dan). Anders zoals je zelf aangeeft valt die misschien gewoon flauw... Daarom geen hopen meer, maar toch meer dan vroeger

+zo'n crash dieet die je aangeeft ben ik zelf geen voorstander van. Er zijn veel meer nadelen dan voordelen. Het enigste voordeel is dat je snel zal afvallen maar dan wel voor korte tijd bij de meeste gevallen, het jojo effect is gewoon te groot. Vanaf je terug iets meer gaat eten zal je weer bijkomen (en maak je ook kans dikker te worden dan vroeger), je zult ook spiermassa afbreken, je 'ondervoed' jezelf (zeker als je intensief gaat sporten erbij). En je komt wss ook voedingstoffen te kort.

Dus ik denk gewoon dat je hem op een normaal calorieën moet zetten, want in je crash dieet omdat je zo weinig eet raakt je stofwisseling 'metabolisme' ook fucked up, en ga je veel minder verbranden en zal je lichaam reserves opslaan van de calorieën die je binnen krijgt (ookal krijg je er zo weinig binnen) omdat je lichaam er anders te kort zal komen. En gewoon je geplande cardio doen + Kt en kijken hoe dit verloopt + alle voeding echt clean houden.

--

"Each style has its own strengths and weaknesses. Do not allow your mind to play tricks on you."
"It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog."

blog: http://www.bstrong.net/blog/1773Ok, wat denk je dan van een

star star star star star star
star star star star star star
star star star star star star
Niet Actief
Punten: 3142
Aangesloten: 21 Jan 2010

Ok, wat denk je dan van een halve pot kwark en 25g noten voor het slapen
En hetzelfde nog ergens in de dag erbij smijten? Of wat stellen jullie voor voor nog extra?

Kom ik aan een extra 560 kcal. Dan zit hij pal op de 2000kcal.
Ook, nu stelt die cardio en KT nog niet 'zoveel' voor. Het is vooral de techniek aanleren. Cardio zal hopelijk meer uithalen Eye-wink

Hij kan in ieder geval niet klagen dat hij honger heeft!

--

Vegetarian is an old Indian word for bad hunter.Dafuq, een dieet van 800 -

star star star star star star
star star star star star star
star star star star star star
Niet Actief
Punten: 6879
Aangesloten: 07 Feb 2009

Dafuq, een dieet van 800 - 1500 kcal terwijl je hem laat sporten? Volgens mij verbrand je dan zoveel dat je op het einde van de dag 0 - 500 kcal max binnenkrijgt.

nick_B schreef:
trainingsplan:
Om de 2 dagen kuist hij volledig mijn huis, ik laat de afwas ook staan en dan time ik de tijd zodat we de progressie goed kunnen bijhouden.

Dit snap ik ook niet helemaal. Ga je hem je huis laten kuisen, die tijd die hij erover doet timen en hij moet elke keer een betere tijd neerzetten? Roll Eyes

Geef hem een simpel basisprogramma voor krachttraining, iets wat hij graag zal doen, niet zoveel tijd zal in beslag nemen (hoe meer je sport, hoe meer je afvalt is dikke bullshit, met 5u - 8u per week te sporten kom je al heel ver en kan je ook zee goede resultaten neerzetten). Squat, bench press, deadlift en strikt press. Max. 2 assistance oefeningen op 5x10 ofzo. Keep it simple, anders riskeer je dat hij snel zal opgeven en die assistance belangrijker zal aanschouwen dan de basislifts (iets waar ik rekening mee houd, omdat jij ook zo'n beetje die mentaliteit hebt) Sticking out tongue.

Qua conditie: begin laag en steeds opbouwen (zoals in KT, met progressie). Hill sprints is uitdagend en lijkt me iets voor hem.

Over je cursus fysiologie: dat is geen Bijbel. Als erin staat dat iemand met obesitas 800 - 1500 kcal moet eten, smijt dan je boek maar weg. Niet elke persoon verbrand evenveel, er wordt geen rekening gehouden met de sportactiviteiten of met de achtergronden van personen. Of je verstaat je cursus niet.

1400 kcal nog maar overwegen om te geven aan een persoon die wil afvallen, je moest je schamen. En je studeert dan nog zo'n richting. Je bent bezig met de gezondheid van een persoon hé, dan is dat niet zomaar iets geven. Volgens mij kan je beter zijn BRM berekenen (hoeveel hij verbrand) en daar dan 200 - 500 kcal van af doen. Of een dieet van 2500 - 3000 kcal (clean, hoog eiwit, med KH, med vetten: hiermee experimenteren, eens hoog KH en low vet en eens low KH en hoog vet. Zo kan je zien waarop hij het best reageert) en dat langzaam afbouwen als hij gaint in vet%. Of juist meer kcal toevoegen, kan ook.

Als hij op gewicht blijft en zijn vet% daalt, dan is dat ook in orde. Ik durf ervoor te wedden dat je hem continu op de weegschaal zal zetten, i.p.v om de 4 weken zijn vet% te meten.

Je hebt eerst een voedingsschema opgesteld, zonder dat je een idee hebt van een trainingsschema. Als hij niet graag conditie doet en dat zijn doel niet is: laat hem dan geen cardio doen, hé. Waarom zou je? Dat is geen must-do om af te vallen, het is enkel handig om je metabolisme op te krikken en kcal te verbranden. Hill sprints op off-dagen zou ik hem laten doen. Op traindagen zou ik hem 3 - 4x per week naar de gym sturen, op een basisschema met de basislifts.

PS: je cursus, is dat toevallig geen blad uit de "Flair" of "Libelle"?Hij mag bij mij thuis anders

star star star star star star
star star star star star star
star star star star star star
Niet Actief
Punten: 15282
Aangesloten: 19 Jan 2007

Hij mag bij mij thuis anders ook een training doen, gratis en voor niks. Er moet hier ook dringend wat gekuist worden Sticking out tongueVet verliezen, doe je voor

star star star star star star
star star star star star star
star star star star star star
Niet Actief
Punten: 13301
Aangesloten: 22 Jan 2009

Vet verliezen, doe je voor +90% uit voeding, niet door iemand veel cardio te laten doen.
Cardio is wel interessant voor zijn conditie. Maar iemand met zwaar overgewicht zou ik toch mee
oppassen om die van een luie krent naar zoveel cardio te laten overstappen.
Hill sprints lijken me ook nog niet aangewezen, lijkt me vrij zwaar voor zijn gewrichten.
Probeer eerst zijn BRM eens te achterhalen, en ga daar alvast nooit onder zitten.Quote: Dafuq, een dieet van 800 -

star star star star star star
star star star star star star
star star star star star star
Niet Actief
Punten: 3142
Aangesloten: 21 Jan 2010
Buell schreef:
Dafuq, een dieet van 800 - 1500 kcal terwijl je hem laat sporten? Volgens mij verbrand je dan zoveel dat je op het einde van de dag 0 - 500 kcal max binnenkrijgt.

nick_B schreef:
trainingsplan:
Om de 2 dagen kuist hij volledig mijn huis, ik laat de afwas ook staan en dan time ik de tijd zodat we de progressie goed kunnen bijhouden.

Dit snap ik ook niet helemaal. Ga je hem je huis laten kuisen, die tijd die hij erover doet timen en hij moet elke keer een betere tijd neerzetten? Roll Eyes

Geef hem een simpel basisprogramma voor krachttraining, iets wat hij graag zal doen, niet zoveel tijd zal in beslag nemen (hoe meer je sport, hoe meer je afvalt is dikke bullshit, met 5u - 8u per week te sporten kom je al heel ver en kan je ook zee goede resultaten neerzetten). Squat, bench press, deadlift en strikt press. Max. 2 assistance oefeningen op 5x10 ofzo. Keep it simple, anders riskeer je dat hij snel zal opgeven en die assistance belangrijker zal aanschouwen dan de basislifts (iets waar ik rekening mee houd, omdat jij ook zo'n beetje die mentaliteit hebt) Sticking out tongue.

Qua conditie: begin laag en steeds opbouwen (zoals in KT, met progressie). Hill sprints is uitdagend en lijkt me iets voor hem.

Over je cursus fysiologie: dat is geen Bijbel. Als erin staat dat iemand met obesitas 800 - 1500 kcal moet eten, smijt dan je boek maar weg. Niet elke persoon verbrand evenveel, er wordt geen rekening gehouden met de sportactiviteiten of met de achtergronden van personen. Of je verstaat je cursus niet.

1400 kcal nog maar overwegen om te geven aan een persoon die wil afvallen, je moest je schamen. En je studeert dan nog zo'n richting. Je bent bezig met de gezondheid van een persoon hé, dan is dat niet zomaar iets geven. Volgens mij kan je beter zijn BRM berekenen (hoeveel hij verbrand) en daar dan 200 - 500 kcal van af doen. Of een dieet van 2500 - 3000 kcal (clean, hoog eiwit, med KH, med vetten: hiermee experimenteren, eens hoog KH en low vet en eens low KH en hoog vet. Zo kan je zien waarop hij het best reageert) en dat langzaam afbouwen als hij gaint in vet%. Of juist meer kcal toevoegen, kan ook.

Als hij op gewicht blijft en zijn vet% daalt, dan is dat ook in orde. Ik durf ervoor te wedden dat je hem continu op de weegschaal zal zetten, i.p.v om de 4 weken zijn vet% te meten.

Je hebt eerst een voedingsschema opgesteld, zonder dat je een idee hebt van een trainingsschema. Als hij niet graag conditie doet en dat zijn doel niet is: laat hem dan geen cardio doen, hé. Waarom zou je? Dat is geen must-do om af te vallen, het is enkel handig om je metabolisme op te krikken en kcal te verbranden. Hill sprints op off-dagen zou ik hem laten doen. Op traindagen zou ik hem 3 - 4x per week naar de gym sturen, op een basisschema met de basislifts.

PS: je cursus, is dat toevallig geen blad uit de "Flair" of "Libelle"?

1) Als je niet inziet dat dat van mijn huis kuisen om te lachen was .. Roll Eyes
2) Ik zei toch dat ik hem de technieken van de basislifts leer + negatieve pullups. En dan naar een krachtschema toewerken.
WAAR zie jij me bezig over assistance?
3) Mijn cursus is geschreven door een persoon die 10x slimmer is dan jij, so bitch please.. Er staat dat het aangeraden is om dit te eten, lijkt me ook logischer dan hem 3x zijn normale eetgewoonten te laten binnenspelen, daar zal hij zeker van afvallen, brilliant!
4)Ik Heb eerst een trainingsschema gemaakt en nu hou ik me bezig met de voeding dus niet zoals jij suggereert:

Quote:
Je hebt eerst een voedingsschema opgesteld, zonder dat je een idee hebt van een trainingsschema.

5) Ik ben laag begonnen met cardio, OF KAN JIJ HELEMAAL NIET LEZEN? En met je hillsprints komt het op hetzelfde neer als enkele oefeningen in intervals afwerken. En ik ga langzaam opbouwen, staat allemaal in de beginpost moest je de moeite doen het te lezen.
6) Ben van plan hem om de 2 weken te wegen.
7) Het is niet mijn bedoeling hem naar een volledige krachttrianingslevensstijl te veranderen, dat zal hij minder graag doen dan cardio. + het is idd handig je metabolisme op te krikken, dat is juist het hele opzet en om kcal te verbranden. The MAIN INTEREST is om hem uit die gevarenzone te krijgen en zo snel mogelijk. LOL hij zal echt gaan afvallen van een dieet van 3000kcal en dan amper iets verbranden omdat hij de oefeningen nog aanleert. Ik zie geen reden waarom hij het niet zou volhouden, hij mag meer eten dan anders, zal een voller gevoel hebben + hij zal meer kcal verbranden.
Cool Jij moet eens leren 'out the box' kijken, trainen, sporten en afvallen is veel meer dan je puur op KT te fixeren.
9) Tot nu toe is hij goed bezig, gemotiveerd en beseft dat het 5 voor 12 is.
10) Ik ga idd zien wat werkt en daarop voortbouwen, als 2000kcal niet zou werken. Waarom zou je hem dan in godsnaam meer geven?
11) Dit is al de fucking 4-5e keer dat je niet deftig leest, dingen aanneemt die er niet zijn alsof je mijn gedachten kan lezen, en er dan blijft over doordrammen, LEES in het vervolg 3, 4 of desnoods 10x en beslis dan om te reageren of niet. Want dit pisses me off!
12) Bedankt voor je bijdrage over BRM, ik ga eens opzoeken wat dit is.

Je mag niet vergeten dat dit geen gewoon persoon is? Dat er heel diep zal moeten gegaan worden, veel dieper dan de meesten over kunnen meespreken. Dit is nog veel minder drastisch dan een Pronokal dieet (hetgene wat Bart Dewever volgde), wat trouwens enorm ongezond en belastend is voor lever en nieren. Of een maagrring.

@ ryb: Dit is wat ik hier probeer te doen toch? Weet best wel dat de voeding belangrijker is dan de training, daarom dat we in het 'voedings'topic zitten. En we hier een 'voedings'schema aan het opstellen zijn. afvallen = meer calorieën verbruiken dan je opneemt, en dit is wat ik probeer te doen. En al dat sporten, kan nog niet zoveel kwaad lijkt me. Het schema is echt nog laag hoor. jullie doen alsof ik hem elke dag iets van een iron man laat doen.

--

Vegetarian is an old Indian word for bad hunter.Je lijkt niet te beseffen

star star star star star star
star star star star star star
star star star star star star
Niet Actief
Punten: 15282
Aangesloten: 19 Jan 2007

Je lijkt niet te beseffen dat te weinig eten ook iemand dik kan maken? Heb je BFFM al eens gelezen? Ik ga niet beweren dat daar geen foute dingen instaan, maar als je dat leest, ga je wel beseffen dat een dieet van bv 1500kcal voor hem echt niet the way to go is. Het kan inderdaad zijn dat hij door meer te eten net meer gaat afvallen. En dan bedoel ik niet de eerste week, maar wel na verloop van tijd, als zijn lichaam doorheeft dat het niet meer in hongersnood zit en het ok is om ook eens wat te verbranden ipv alles op te slaan.Om nog eens terug te komen

star star star star star star
star star star star star star
star star star star star star
Niet Actief
Punten: 13301
Aangesloten: 22 Jan 2009

Om nog eens terug te komen op die info over aspartaam, ik nuttig dat zelf ook geregeld/vaak (in de vorm van cola zero en light fake red bull) en uit de praktijk kan ik bevestigen dat daar weinig tot niets van aan is.
Aspartaam is inderdaad niet het gezondste om binnen te krijgen, maar zolang je geen liters frisdrank met deze stof dagelijks drinkt is er weinig aan de hand.@ woopy: Miss dat ik dat

star star star star star star
star star star star star star
star star star star star star
Niet Actief
Punten: 3142
Aangesloten: 21 Jan 2010

@ woopy: Miss dat ik dat eens lang geleden gelezen heb, zal het nog eens opfrissen Smiling Ok ja door teweinig te eten, je metabolisme dat vertraagd + dat je lichaam al je voedingstoffen gaat proberen vasthouden? Denk niet dat het zo erg gesteld is en dat je er al obesitas van zou krijgen is toch wel straf, but it's worth a thought.

@ryb: Iedereen is anders, het zou me straf lijken jouw metabolisme te vergelijken met iemand met obesitas. I just won't take the risk, en zelf als het niet dikmakend is, het is nog steeds ongezond.

Ik ga hem al op dit dieet zetten, vanavond eens BFFM doornemen, en vanuit daar aanpassingen doen. Wat we nu hebben is al veel beter dan wat hij gewoon is.

--

Vegetarian is an old Indian word for bad hunter.Nick, zorg er voor dat hij

star star star star star star
star star star star star star
star star star star star star
Niet Actief
Punten: 13301
Aangesloten: 22 Jan 2009

Nick, zorg er voor dat hij het volhoud, je maat/kennis is iemand die gewend is van veel suikers binnen te krijgen.
Ik zou hem hier en daar nog een light drank gunnen, puur en alleen om hem gestimuleerd te houden.
Het patroon wat hij daar eet, is dat wat hij je gezegd heeft als je het hem vroeg of heb je hem een week alles laten noteren wat hij at (vaak zit daar nog een groot verschil in, bij mensen die weinig tot niets van voeding kennen).

Hij zal niet obees geworden zijn van paar marsen per dag te eten Sticking out tongue

Mijn voorgeschiedenis, skinny fat met vetpercentage +- 25%, mijn metabolisme zal ook niet zo geweldig geweest zijn.Mijn advies is om alles zo

star star star star star star
star star star star star star
star star star star star star
Niet Actief
Punten: 3798
Aangesloten: 17 Okt 2009

Mijn advies is om alles zo simpel mogelijk te houden Smiling Zorg ervoor dat de basis van de voeding goed zit, veel vlees/vis/groenten. Dat hij zelf dit soort zaken leert klaarmaken, lijkt mij heel belangrijk. Light frisdrank is prima, na de training kunnen koeken ook geen kwaad. Als je daar graag mee bezig bent, kan je voedingsschema's maken (1400 kcal is te weinig), maar ik denk niet dat dat nodig is. Hij heeft geen grote vreetbuien of zo, dus opnieuw: gewoon het soort voeding veranderen zal waarschijnlijk volstaan, voor een tijdje.

Gewichttraining is heel belangrijk. Met cardio niet overdrijven, hangt er natuurlijk van af hoe actief deze persoon tot nu toe al was (gewrichten die zich al hebben versterkt). Probeer iets te vinden dat aangenaam is, gewoon sporten is ook prima (balsport, gevechtssport,...).

En veel succes Eye-wink

--

Poor form in the gym is caused by insufficient yelling. ~ RippetoeQua suikers moet je stevia

star star star star star star
star star star star star star
star star star star star star
Niet Actief
Punten: 9546
Aangesloten: 01 Mei 2008

Qua suikers moet je stevia eens proberen, pak gezonder/zoeter en minder calorieën.

--

The Iron never lies to you.Quote: @ woopy: Miss dat ik dat

star star star star star star
star star star star star star
star star star star star star
Niet Actief
Punten: 6879
Aangesloten: 07 Feb 2009
nick_B schreef:
@ woopy: Miss dat ik dat eens lang geleden gelezen heb, zal het nog eens opfrissen Smiling Ok ja door teweinig te eten, je metabolisme dat vertraagd + dat je lichaam al je voedingstoffen gaat proberen vasthouden? Denk niet dat het zo erg gesteld is en dat je er al obesitas van zou krijgen is toch wel straf, but it's worth a thought.

@ryb: Iedereen is anders, het zou me straf lijken jouw metabolisme te vergelijken met iemand met obesitas. I just won't take the risk, en zelf als het niet dikmakend is, het is nog steeds ongezond.

Ik ga hem al op dit dieet zetten, vanavond eens BFFM doornemen, en vanuit daar aanpassingen doen. Wat we nu hebben is al veel beter dan wat hij gewoon is.

Over dat aspartaam wil ik ook nog iets zeggen: hier een klein artikel dat zegt dat aspartaam niet gevaarlijk is tenzij je de limiet (40mg per kg lichaamsgewicht) overschrijdt. 1 blikje cola is ongeveer 80mg.Quote: Ik gok ook als hij obese is

star star star star star star
star star star star star star
star star star star star star
Beheerder
Punten: 9792
Aangesloten: 27 Mrt 2007
psycomantje schreef:
Dus ik denk gewoon dat je hem op een normaal calorieën moet zetten, want in je crash dieet omdat je zo weinig eet raakt je stofwisseling 'metabolisme' ook fucked up, en ga je veel minder verbranden en zal je lichaam reserves opslaan van de calorieën die je binnen krijgt (ookal krijg je er zo weinig binnen) omdat je lichaam er anders te kort zal komen.

+++

nick_B schreef:
Je mag niet vergeten dat dit geen gewoon persoon is? Dat er heel diep zal moeten gegaan worden, veel dieper dan de meesten over kunnen meespreken. Dit is nog veel minder drastisch dan een Pronokal dieet (hetgene wat Bart Dewever volgde), wat trouwens enorm ongezond en belastend is voor lever en nieren. Of een maagrring.

Hoezo?
Eiwitten nemen wij toch ook veel in? En hoe weet je of die tijdelijke zwaardere belasting door de eiwitten zoveel schadelijker is dan nog 1-2jaar verder met dat overgewicht?

nick_B schreef:
3) Mijn cursus is geschreven door een persoon die 10x slimmer is dan jij, so bitch please.. Er staat dat het aangeraden is om dit te eten, lijkt me ook logischer dan hem 3x zijn normale eetgewoonten te laten binnenspelen, daar zal hij zeker van afvallen, brilliant!

Euhm dat is gewoon een dik crashdieet dan...
Dit lijkt me helemaal NIET ideaal voor iemand met obesitas!!

Rybeara schreef:
Nick, zorg er voor dat hij het volhoud, je maat/kennis is iemand die gewend is van veel suikers binnen te krijgen.
Ik zou hem hier en daar nog een light drank gunnen, puur en alleen om hem gestimuleerd te houden.

Inderdaad ik zou af en toe nog iets toestaan dat minder gezond is. De meeste mensen kunnen/willen niet helemaal 100% strikt leven zoals bodybuilders en dergelijke.

Rybeara schreef:
Het patroon wat hij daar eet, is dat wat hij je gezegd heeft als je het hem vroeg of heb je hem een week alles laten noteren wat hij at (vaak zit daar nog een groot verschil in, bij mensen die weinig tot niets van voeding kennen).

Inderdaad, als je mensen écht alles laat noteren komt er vaak nog wat bij. Wat volgens hun op het eerste zicht niet veel voorstelt maar als ze het opschrijven...

wauter schreef:
Qua suikers moet je stevia eens proberen, pak gezonder/zoeter en minder calorieën.

Goede vervanging om te zoeten inderdaad!

@Aspartaam discussie: Komen de antwoorden die je geeft op de vraag "Waarom is aspartaam slecht?" uit deftige onderzoeken?

Dit is ook nog een héél interessant document, hier kan je zijn BMR ook mee berekenen (pagina 12) EN ook proberen zijn individuele PAL te bepalen (pagina 20 voor voorbeelden) door naar zijn dagelijkse bezigheden te kijken (kuisen verbruikt meer dan tv kijken enzo dus dat is al een goede training! Mr. Green )
http://www.health.belgium.be/internet2Prd/groups/public/@public/@shc/documents/ie2form/19066661.pdf
(kan ook nog interessant zijn voor anderen hier misschien).

P.s.: Wat zijn zijn stats (gewicht, lengte)?
Als hij écht zwaar is zou ik oppassen met lopen ed. (grote belasting op de gewrichten) en eerder met zwemmen of fietsen of zoiets beginnen, als hij voordien niets van beweging had.

--


Carpe diemGewoon een proteinedieet


Niet Actief
Punten: 1
Aangesloten: 07 Nov 2013

Gewoon een proteinedieet volgen? Je moet maar eens kijken op www.gezondheidshoek.be; staan vele producten op, helemaal niet duur en dit zijn eiwitproducten om ook af te vallen.

Bij eiwitsupplementen voor gewichtheffers zitten meestal andere samengesteld ingredienten in en die zijn niet altijd geschikt om af te vallen, integendeel zelfs. (Denk maar aan de weightgainers)

Indien je dan te weinig eiwitten zou binnenkrijgen tijdens de dagen dat je krachttraining doet kan je altijd extra repen of snacks eten, zeker voor uw energie op pijl te houden.

De juiste voedingssupplementen zoals vitamenen en mineralen vind je hier ook, vergeet ze zeker niet want ze zijn wel belangrijk tijdens krachttraining.

--

Joris S.
Afvallen-dieet-tips.beQuote: Gewoon een proteinedieet

star star star star star star
star star star star star star
star star star star star star
Niet Actief
Punten: 15282
Aangesloten: 19 Jan 2007
AfvallenDieet schreef:
Gewoon een proteinedieet volgen? Je moet maar eens kijken op www.gezondheidshoek.be; staan vele producten op, helemaal niet duur en dit zijn eiwitproducten om ook af te vallen.

Bij eiwitsupplementen voor gewichtheffers zitten meestal andere samengesteld ingredienten in en die zijn niet altijd geschikt om af te vallen, integendeel zelfs. (Denk maar aan de weightgainers)

Indien je dan te weinig eiwitten zou binnenkrijgen tijdens de dagen dat je krachttraining doet kan je altijd extra repen of snacks eten, zeker voor uw energie op pijl te houden.

De juiste voedingssupplementen zoals vitamenen en mineralen vind je hier ook, vergeet ze zeker niet want ze zijn wel belangrijk tijdens krachttraining.

Zucht...

Leuk dat je hier wat reclame voor je winkeltje komt maken. De prijzen lijken me inderdaad best mee te vallen, maar waarom zou je eten via een site gaan bestellen als je mits een klein beetje opzoeken je eten gewoon in de supermarkt kan kopen zoals iedereen doet, en toch aan je dieet voldoen?
Je zegt ook rare dingen. Eiwitten zijn eiwitten. Je vergelijkt een eiwit shake nu met een weightgainer. No shit dat dat anders is. Krachtsporters kennen ook eiwitshakes, die geen weightgainers zijn. Die eiwitshakes zijn wonder boven wonder ook gewoon eiwitshakes.
Eiwitrepen eten voor extra energie is ook een beetje vreemd. Staat op je eigen site niet dat het koolhydraten zijn die zorgen voor je energie tijdens bv het sporten?

Soit, succes nog met google af te zoeken naar topics van mensen die willen afvallen zodat je je site daar kan posten.Eén tip: paleodieetEn

star star star star star star
star
Niet Actief
Punten: 438
Aangesloten: 16 Nov 2006

Eén tip: paleodieet
http://thepaleodiet.com/

En verder een krachtprogramme 3x per week en 2 keer per week lichte cardio. Begin met wandelen bijvoorbeeld als hij echt zo obees is.

--

Work Like Slaves, Eat Like Kings