Ab Crunch - Ball

Ingediend door Evert op Don, 24/03/2011 - 13:13.
Kwaliteit----- ( Onbekend - 0 stemmen )
Traint buik.

De Ab Crunch op de bal vind ik persoonlijk een hele goede oefening.

Neem een grote bal (zo'n zachte rubbere bal, die veel fysio's gebruiken) en ga hierop liggen met je onderrug. Je bovenlichaam steekt dus boven over de bal heen. Zorg dat je rug recht is, en zet je benen op de grond. (Je benen zijn dus in 90 graden stand)

Doe nu gewoon simpelweg crunches. Het is heel belangrijk dat je je nek recht blijft houden, eigenlijk moet je nekwervel in het verlengde zijn van je ruggegraat. Focus op een punt recht boven je en blijf daar gedurende de hele oefening naar kijken, doe nu langzaam crunches. Een paar centimeter omhoog komen is voldoende. Ook dit is een echte killer voor alle buikpspieren omdat je op een instabiele bal ligt. Om niet om te vallen moet je je buikspieren continu anders aanspannen en corrigeren.

Om de oefening meer uitdaging te geven moet je simpelweg je benen dichter bij elkaar zetten. Hierdoor wordt je nog instabieler.

Een andere manier om meer uitdaging te vinden is door een dumbell (vaak is 2/3 kilo al genoeg) in één hand te nemen en als het ware een soort dumbell press uitvoeren als je omhoog komt. Probeer je lichaam iets in te draaien, dus je rechterhand met dumbell omhoogbrengen en over je lichaam te crossen als het ware, nu spreek je de schuine buikspieren enorm aan.