Sledge Hammer

Ingediend door Biker op Don, 20/11/2008 - 19:35.
Kwaliteit++--- ( Ondermaats - 1 stem)
Traint onderarmen.

Het is een van de betere dan niet de beste oefening om de polsen te versterken.
Er zijn verschillende variaties die zullen worden toegelicht,
Aangezien het ene zware oefening is raad ik je aan om te beginnen met een hamer, of dumbell me the tgewicht aan 1 kant van max. 3kg. Naar verloop van tijd zul je vanzelf merken dat je een zwaardere hamer wilt gebruiken.

Het is hier de bedoeling dat je een slopershamer bij de steel pakt (zo laag mogelijk) en tegen het gewicht van de hamer in werkt om de hamer omhoog te brengen of te laten zakken door beweging van de pols.
Bij iedere oefening kun je de hamer verder naar de kop vastpakken als het te zwaar is, maar de bedoeling is om uiteindelijk de oefening te doen terwijl je de hamer bij het eind van de steel hebt.
Er zijn hier meerdere oefeningen mee mogelijk en iedere oefening is eigenlijk onmisbaar voor een goede pols workout.

De 1e oefening: hou de hamer bij de steel met de kop recht omhoog en met je arm gestrekt voor je uit. Vervolgens laat je de hamer gecontroleerd zakken totdat de kop het puntje van je neus raakt en draait vervolgens je pols in tegengestelde richting om de hamer weer rechtop te krijgen. Hou ten alle tijden je arm gestrekt en wees voorzichtig met je neus!
Zoals je zult merken is deze oefening niet alleen zwaar voor je pols, maar ook je schouder en de rest van je arm zal het behoorlijk zwaar krijgen.

De 2e oefening: hou je je bovenarm langs je lichaam en je onderarm voor je uit parallel aan de grond terwijl je de hamer met de kop naar boven in je hand houdt.
Laat nu de hamer langzaam voorover kantelen tot de hamer parallel is aan de vloer terwijl je de rest van je lichaam stil houdt. Draai vervolgens je pols om de hamer weer met de kop recht naar boven te krijgen terwijl je de rest van je lichaam zo stil mogelijk houdt.

De 3e oefening: hou je je arm gestrekt langs je lichaam met de hamer parallel aan de grond in je hand waarbij de kop naar achteren steekt.
Nu draai je je pols naar voren waardoor de kop van de hamer naar boven komt richting je triceps. Zodra je je triceps raakt(als je dit haalt, anders mag je ook minder hoog gaan) kun je de hamer weer laten zakken tot parallel.

De 4e oefening: hou je de hamer weer zoals bij de 2e vorm, dus je bovenarm langs je lichaam terwijl je onderarm parallel is met de grond en de kop van de hamer naar boven wijst.
Nu laat je de hamer langzaam naar links zakken totdat je niet verder kunt en draai je je pols weer om de hamer rechtop te krijgen. Zodra je weer boven bent laat je de hamer langzaam naar rechts zakken en weer terug naar boven.
Deze oefening kun je ook doen terwijl je op een bankje zit en je onderarm op je bovenbeen rust.

Zoals je kunt zien kun je met de hamer meerdere oefeningen doen om je polsen aan alle kanten te versterken. Een onmisbaar stuk gereedschap Eye-wink

filmpjes volgen nog.

Dit is een isolatieoefening.
Zie ook: isolatieoefeningen voor onderarmen