Dips

Ingediend door Mantichora op Ma, 18/04/2005 - 13:38.
Kwaliteit++++- ( Goed - 8 stemmen )
Traint borst.
dips.gif

Voor deze oefening kun je verschillende toestellen gebruiken, het enige dat je nodig hebt is zijn twee handsteunen om je lichaam met je twee handen omhoog te kunnen duwen. Je zorgt ervoor dat je lichaam in de lucht hangt terwijl je armen gestrekt tegen je romp hangen.
Steun met je armen op de halters waardoor je handen zich nu op heuphoogte bevinden. Strek de armen en laat je benen zweven, je heft de onderbenen best langst achteren omhoog om een betere steun te hebben. Je kunt je armen in de beginpositie lichtjes buigen zodat je schouders zich over de handen komen te liggen en je lichaam licht schuin komt te hangen, zo leg je meer nadruk op de borstspieren ten nadele van de triceps.

Adem in en buig je armen tot de borst ter hoogte van de handgrepen komt.
Kom terug in uitgangspositie en adem uit.

Tijdens de beweging geldt dat hoe meer je met het bovenlichaam naar voren buigt, des te meer worden de borstspieren belast, en hoe rechter het bovenlichaam is, hoe meer de triceps in actie komt. Indien je je triceps traint hou je je armen best langs je lichaam, bij het trainen van de borst hou je ze van je lichaam weg. Het zijn vooral de onderste borstspieren die in actie treden, let er op dat je schouders niet te veel worden belast. De oefening is minder geschikt voor beginners omdat je onmiddelijk je gehele lichaam moet gebruiken, niettemin is het een zeer goede oefening.