Strongman materiaal

Ingediend door Woopy op Ma, 02/08/2010 - 15:40.
Kwaliteit++++- ( Goed - 6 stemmen )
Strongman materiaal


Je bent geïnteresseerd in strongman, maar je weet niet goed waar je al het materiaal vandaan moet halen, of wat je allemaal nodig hebt. Dan is dit artikel wat je nodig hebt. Ik zal proberen de verschillende strongman attributen te overlopen. Hou er rekening mee dat er heel veel verschillende onderdelen in strongman zijn, met elk tal van variaties, dus ik zal waarschijnlijk een en ander missen. De belangrijkste onderdelen zullen zeker aan bod komen.

Spullen uit je homegym
Aangezien je thuis strongman wil trainen, veronderstel ik dat je ook je "gymtrainingen" thuis doet en dus een homegym hebt. Indien niet het geval, begin dan eerst met een homegym! Als je een deftige verzameling strongman materiaal zal hebben, zal je sowieso al een halve homegym hebben, dus dan kan je hem evengoed volledig maken. Het zal thuis ook gemakkelijker zijn om eens een specialere oefening te proberen. In de gemiddelde fitness zaak zal men al snel komen klagen dat je de barbells aan het vernielen bent.

- Schijven
Het allerbelangrijkste! Zonder schijven kan je geen oefeningen verzwaren. Zorg voor genoeg schijven om minstens 2 keer je huidige deadlift PR te kunnen samenstellen. Je zal ze nodig hebben als je oefeningen als yoke wil gaan doen. Zorg buiten een berg 20kg schijven ook voor voldoende kleinere schijven, zodat je met kleine stappen in gewicht kan verhogen. Als je moet kiezen tussen 30mm en 50mm materiaal, kies dan voor 50mm materiaal. Een schijf met opening van 50mm zal over een 30mm bar passen (al zit die dan los), maar een schijf met opening van 30mm past onmogelijk over een 50mm bar.

- Barbell
Alhoewel tijdens een strongman training weinig een normale barbell zal gebruikt worden, kan deze toch nuttig zijn. Deze kan dan oa gebruikt worden voor deadlift met autobanden, of voor het imiteren van oefeningen waar je het materiaal niet voor hebt. Kies hier uiteraard ook liefst voor een 50mm barbell (met roterende sleeves) in plaats van een 30mm barbell. Meer uitleg over het verschil in 30mm en 50mm materiaal vind je in dit artikel.

- Free rack
Een free rack zal ook van pas kunnen komen tijdens strongman training, vooral dan voor het oefenen van press bewegingen zonder voorafgaande clean (als die bv nog niet lukt). Dit zal je echter weinig tot nooit nodig hebben.

- Magnesium
Dit spreekt voor zichzelf. Er is geen enkel onderdeel waar het gebruik van magnesium niet toegestaan is, dus koop een berg magnesium en gebruik het! Als je bang bent om je "vuil te maken", is deze sport sowieso niets voor jou. Het gemakkelijkste op training is om een grote emmer (bv een grote lege pot whey poeder) te vullen met magnesium poeder waar je dan even je handen kan insteken. Dit is niet altijd makkelijk om mee te nemen naar een wedstrijd, dus hou ook een blokje in een klein doosje dat je makkelijk kwijt kan in je sporttas.

Trainings accessoires
Krachtsport is een van de sporten met het minste aantal blessures. Strongman is binnen de krachtsport echter de tak met de meeste blessures. Dit komt uiteraard doordat er regelmatig met vreemde voorwerpen getrained wordt, maar ook omdat hier veel gestapt en gelopen wordt met gewichten, iets wat je in het powerliften, gewichtheffen of bodybuilden nooit doet. Wat extra bescherming is dus wel aangeraden!

- Riem
Voor zowat elk loop-onderdeel (farmers walk, yoke, duckwalk,...) zal een powerliftriem je core goed ondersteunen. Je zal het verschil zeker merken. Voor onderdelen waar snel diep gebukt en gestrekt moet worden (tire flip, log lift,...), kan een powerliftriem hinderlijker zijn. In deze gevallen kan je proberen om een gewichthefriem (dik aan de rug, dun aan de buik) te proberen, of een elastische riem. Deze laatste zal uiteraard minder steun geven, maar geeft je wel meer bewegingsvrijheid.

- Knee sleeves
Bij onderdelen waar gestapt of gelopen moet worden, kan het interessant zijn om knee sleeves te dragen. Deze zullen je knie gewrichten warm houden, waardoor de kans op blessures vermindert. Je zal hierdoor weinig of geen extra gewicht kunnen tillen, maar dat is in dit geval ook het doel van de sleeves niet.

- Elbow sleeves
Deze vind ik zelf minder interessant. Ze zullen je elleboog gewrichten warm houden, maar bij strongman overhead oefeningen (log lift, axle,...) zal je normaal geen gekkere dingen doen dan bij normale gymlift overheads (press, push press). Dit is een persoonlijke keuze. Ze zijn vooral interessant als je een blessure hebt. Let op: op vele wedstrijden wordt slechts 1 elbow sleeve toegestaan! Dit zodat de scheidsrechter goed zou kunnen zien wanneer de armen gestrekt zijn.

- Wrist wraps (polsbanden)
Voor mij een onmisbaar item bij alle overhead bewegingen. Ze houden je polsen warm en geven wat meer ondersteuning. Vooral als je ooit al je polsen geblesseerd hebt (zoals ik), zijn deze noodzakelijk. Met geblesseerde polsen valt weinig aan te vangen, dus dat wil je koste wat kost vermijden! Bij de zoektocht naar goede wrist wraps zoek je best naar de langst mogelijke. Hoe langer, hoe meer ondersteuning. Op strongman wedstrijden zijn geen beperkingen in de lengte hiervan (in tegenstelling tot powerlift wedstrijden).

- Straps
Op vele strongman wedstrijden zijn straps voor bepaalde onderdelen toegestaan (car deadlift, wheelbarrow,...). Trainen zonder straps is uiteraard beter, maar je wil op de wedstrijd geen nadeel omdat iedereen ze gebruikt en jij niet. Koop ze dus en leer ze gebruiken, maar train ook je grip voldoende zodat je niet afgaat op onderdelen waar straps niet toegestaan zijn (farmers walk, hercules hold,...).

Gratis of erg goedkoop materiaal
We komen eindelijk bij de hoofdzaak, het strongman materiaal! In dit eerste deel zal ik wat materiaal overlopen dat je gratis of voor erg weinig geld kan krijgen.

- Tractorband
De tire flip is een veel voorkomend onderdeel op wedstrijden. Het leuke is bovendien dat je een traktorband gemakkelijk gratis kan krijgen! Ga gewoon naar een bandencentrale (met een aanhangwagen liefst) en vraag naar een versleten traktorband of bulldozerband. De bandencentrale moet veel betalen om deze te laten recycleren, dus als jij deze gratis komt meenemen, is dat een win-win situatie. Zorg wel dat je band niet te licht en niet te zwaar is. Een absoluut minimumgewicht voor een goede band vind ik persoonlijk 200kg. Een band van 400kg+ zal als beginner waarschijnlijk veel te zwaar zijn (maar deze zal je later misschien wel willen). Als de bandencentrale je de gewichten niet kan vertellen, vraag dan of je er een paar mag uitproberen. Zoek een grote dikke band uit, en probeer hem te flippen. Als je nog nooit een tire flip gedaan hebt en je kan hem zonder veel moeite flippen, dan is de band te licht voor jou. Zoek er eentje die je op dit moment met moeite 2-3 keer kan flippen. Eenmaal je de band en de techniek wat gewend bent, zal hij sowieso gemakkelijker gaan, dus zorg dat je er een tijdje kan mee trainen en hij dus zwaar genoeg is. Als je de ruimte hebt, neem dan 2 banden! Eentje die je nu al kan flippen, en eentje die je nu nog amper een paar cm van de grond krijgt (geen zorgen, met 2 zal je hem wel kunnen optillen moest je hem niet meer wegkrijgen).

- Paletten
Paletten komen altijd van pas. Om op te staan, om ergens onder te leggen als bescherming, of om een stapel mee te maken om voorwerpen op te leggen. Als je een kwartiertje met de auto rondrijdt, ga je gegarandeerd huizen zien waar een stapel paletten in de tuin staat. Sommige mensen maken er brandhout van, anderen hebben die stapel gewoon al een tijd staan maar hebben nog geen tijd gevonden om hem weg te doen. Als dat niet lukt, ga dan eens horen op een werf. Sterke stevige paletten gaan ze waarschijnlijk houden of gaan je geld kosten, maar goedkopere paletten (zeker als er een hoekje af is ofzo) mag je zo meenemen.

- Autobanden
Ook dit haal je gratis bij de bandencentrale. Deze zullen van pas komen om voorwerpen op te laten vallen zonder de ondergrond te beschadigen (en dan denk ik vooral aan atlas stones of een log).

- Autowielen (banden + velg)
Dit kan je ook gratis krijgen, of voor een zacht prijsje. Deze kan je gebruiken als goedkope bumperplates. Koop een paar goedkope schijfjes, boor er gaatjes in, vijs ze aan de velgen, en voila: de wielen passen perfect op je barbell!

- Fat bar / axle
Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een buis van ongeveer 50mm in doorsnede en ongeveer 2m-2m20 in lengte. Je kan een stellingbuis nemen, of bv een waterleidingbuis. Dit zal je wat kosten, maar niet veel. De buis mag hol zijn, maar zorg dan wel dat de dikte van het staal voldoende is. Ik heb er zelf ooit een gehad van hooguit 2mm dik, en die is vrij snel gebogen. Om de fat bar af te werken, kan je er een paar sluitringen aan lassen of in vastschroeven (boor een klein gaatje in de buis waar de schroef van de sluitring in past) om de sleeves te maken, en eventueel wat tape aan het gripgedeelte als de bar te glad is.

- Fat dumbbell
Deze maak je op dezelfde manier als een fat bar, maar dan uiteraard korter.

- Zandzakken
Ook dit kan je goedkoop krijgen, en de mogelijkheden zijn eindeloos. Zoek in een doe-het-zelf zaak of 2dehands een puinzak of een stevige jutezak, zoek ergens wat zand of grond, en combineer de twee. Zoek een goede manier om af te sluiten (ikzelf gebruik een elektriciteitskabel) en je bent klaar. Zandzakken zijn leuk voor laadraces, om te pressen, om te slepen,... Afhankelijk van je doel ermee, kan je ze van 50kg tot 150kg maken. Pas op: als je zo'n puinzak gevuld met zand een aantal keer laat vallen, scheuren ze. Zorg dus voor een voorraadje.

- Biervat
Stap naar een kroeg of een drankencentrale en vraag een leeg biervat (50L). Als ze een gedeukt vat hebben, kan je het misschien zelfs gratis krijgen. Open het en vul het met water, zand of zelfs beton. Ik heb zelf een vat staan van 30L. Gevuld met water weegt dit 40kg, met zand 60kg, met beton weet ik niet. Een vat van 50L zal gevuld met water zo'n 65kg wegen, met zand zo'n 90kg en met beton zo'n 110kg. Een biervat kan je gebruiken voor laadraces of om boven je hoofd te stoten.

- Harnas
Een harnas voor sled pull of car pull (of truck pull als je daar beschikking toe hebt) komt ook altijd van pas. Ga 2dehands op zoek naar een veiligheidsharnas uit de bouw. Dit gaat je niet veel kosten en doet perfect dienst. Zoek dan nog een stevig touw en je kan vertrekken. Als slee kan je bijvoorbeeld een pallet gebruiken.

- Chain yoke
Als een "echte" yoke je te duur is, kan je goedkoop een chain yoke maken. Wat je nodig hebt is een fat bar en kettingen. Je hangt de kettingen in een lus over de uiteinden van de fat bar (je kan er best ook een sluitring tegen schuiven zodat de kettingen niet verschuiven), en je schuift de ketting door de opening van een paar schijven. Zorg dat de lus klein genoeg is zodat de schijven niet over de grond slepen.

Materiaal dat je zal moeten lassen of kopen
Dit materiaal is al wat moeilijker te bekomen, maar enkele daarvan zijn toch onmisbaar!

- Farmers walk
Dit onderdeel komt op erg veel wedstrijden voor, dus je kunt ze maar beter regelmatig oefenen! Er zijn vele manieren waarom farmers gemaakt kunnen worden. Elk paar is dan ook verschillend. Het belangrijkste is dat je een lang voorwerp hebt waar liefst een ruimte op voorzien is om schijven aan te hangen. Zorg dat je farmers lang genoeg zijn zodat je tijdens het lopen niet met je benen tegen de schijven stampt. Zorg ook dat de handvaten niet te hoog staan. Ze moeten zeker onder kniehoogte komen! Een paar farmers kan met vrij weinig ijzer gemaakt worden, dus zal niet zo duur worden.

- Log
Ook een veelvoorkomend onderdeel, maar veel moeilijker te maken. Als je niet zo handig bent, kan je dit best laten maken, maar reken op een gemiddelde prijs van 300 euro, afhankelijk van het leeg gewicht. Als je dit toch zelf wil maken, hou dan rekening met enkele richtlijnen. Zo komen de handvaten op ongeveer 60cm van elkaar en is de diameter van de log een goeie 30cm. Er bestaan ook dunnere en dikkere logs, maar dit is de standaard maat. Een dunnere log zal moeilijker cleanen maar makkelijker pressen. Een dikkere log zal makkelijk cleanen maar moeilijker pressen. Je kan ook altijd een log uit een echte boomstam maken. Hierbij is het belangrijk dat je de handvaten niet pers├ę in het midden van de boom zet, maar eerder het zwaartepunt van de boom bepaalt en op basis daarvan bepalen waar de handvaten komen. Indien mogelijk, zoek dan een log met een leeg gewicht van 40-60kg. Op die manier kan je er goed mee opwarmen voor je zwaarder gaat.

- Yoke
Hier moet je ook al vrij handig voor zijn, of je moet het kopen van iemand die het voor jou kan maken. Het beste maak/koop je een yoke die verstelbaar is in hoogte. Zo kan die voor iedereen op de ideale hoogte geplaatst worden (de horizontale bar moet ongeveer op tepelhoogte komen). Zorg dat hij stevig genoeg is om honderden kilo's aan gewicht te kunnen dragen. Een yoke van 300kg+ is niet zeldzaam.

- Atlas stones
Hiervoor zijn tal van tutorials te vinden op het internet. Tenzij je al wat ervaring hebt met plaaster mallen te maken en beton samen te stellen, zou ik persoonlijk opteren om iemand met ervaring ze te laten maken. Dat zal duurder uitkomen, maar als je ze zelf maakt zit je al snel met afgeplatte eieren ipv bollen, en hebben ze zelden het gewicht dat je voor ogen had. Zorg dat je stenen hebt die vrij licht zijn maar ook stenen die vrij zwaar zijn. Voor de ene wedstrijd zal je lichte stenen op hoge platforms moeten leggen, voor de andere wedstrijd zal je zware stenen op een laag platform moeten leggen. Lichter dan 80kg zou ik nooit gaan, zelfs niet voor een beginnende strongman. Zorg uiteraard ook voor een platform om de stenen op te leggen.

Ander materiaal
Er bestaan uiteraard nog veel meer oefeningen dan dit, waar ook weer bepaald materiaal voor nodig is. Het belangrijkste is hier echter opgesomd. Andere dingen als een conan's wheel, viking press, deadlift bak, car deadlift,... zijn leuke toevoegingen maar behoren niet tot de noodzaak.
Bij sommige oefeningen is het ook een kwestie van creatief zijn. Je kan een hercules hold bijvoorbeeld doen met een grote dure installatie, of je kan gewoon 2 emmers vullen met water, of 2 schijven met handvat nemen, en deze vasthouden. Een conan's wheel valt ook min of meer te imiteren door een lage chain yoke en daarmee rondjes te lopen. Een truck pull kan geimiteerd worden door een auto lichtjes bergop te trekken. Voor een hand over hand truck pull gebruik je simpelweg een touw en een slee, of diezelfde auto lichtjes bergop.
Er zijn honderden mogelijkheden om de verschillende onderdelen te trainen.

Ik hoop bij deze toch een idee gegeven te hebben hoe je al een en ander van materiaal kan verzamelen zonder grote kosten te moeten maken.

Goed artikel! Quote: Een

Ingediend door Wim_V op Ma, 02/08/2010 - 18:11.

Goed artikel!

Quote:
Een truck pull kan geimiteerd worden door een auto lichtjes bergop te trekken

De handrem een paar tikjes optrekken wil ook wel eens werken Smiling

Mijn ervaring daarmee is dat

Ingediend door Woopy op Ma, 02/08/2010 - 18:13.

Mijn ervaring daarmee is dat het meestal niet heel veel uithaalt, tot je aan een bepaalde stand komt waarbij er ineens geen beweging meer in te krijgen is. Bovendien is het ook niet zo fijn voor de remmen Sticking out tongue

Zal ook wel een beetje van

Ingediend door Wim_V op Ma, 02/08/2010 - 19:29.

Zal ook wel een beetje van de auto afhangen, heb al van andere gehoord dat het wel goed werkt. Voor je remmen hoef je iig geen schrik te hebben, die zijn ook niet versleten als je eens doorremt terwijl je 120 rijdt Sticking out tongue

Hier maken we eens een

Ingediend door Sir G. op Ma, 02/08/2010 - 20:51.

Hier maken we eens een voorpagina van Sticking out tongue

Mooi artikel.

Ingediend door MT op Ma, 02/08/2010 - 21:51.

Mooi artikel. Overzichtelijk, aangenaam geschreven en volledig. Dank je, Woopy. Smiling

Inspirerend artikel.

Ingediend door DN op Vrij, 13/08/2010 - 15:17.

Inspirerend artikel. Smiling

Quote:
- Autowielen (banden + velg)
Dit kan je ook gratis krijgen, of voor een zacht prijsje. Deze kan je gebruiken als goedkope bumperplates. Koop een paar goedkope schijfjes, boor er gaatjes in, vijs ze aan de velgen, en voila: de wielen passen perfect op je barbell!

Misschien begrijp ik het verkeerd, maar ik vroeg me het volgende nog af: wanneer de banden groter zijn dan de andere schijven, komt dan niet al het gewicht op de vijzen terecht? Is het voldoende stevig op deze manier?

In principe wel, maar bij

Ingediend door Woopy op Vrij, 13/08/2010 - 15:31.

In principe wel, maar bij een clean neem je doorgaans ook niet zo'n gigantische gewichten he. Tenzij je op hoog niveau begint te gewichtheffen, maar dan kan je beter echte bumperplates kopen.
Bedenk ook dat 4 (of 6) vijzen van ongeveer 1cm dik niet zo snel zullen breken, en zelfs al heb je de pech dat ze alle 4 (of 6) tegelijk breken, dan zal er waarschijnlijk wel een behoorlijk gewicht aan de bar hangen, wat betekent dat je wielen waarschijnlijk stevig geklemd zitten tussen enkele schijven, dus dan zal er nog niet veel beweging inkomen.

Ik doe het momenteel zonder schijfjes. Gewoon aan de binnenkanten van de wielen ducktape geplakt tot ze nog net over mijn barbell passen. Op deze manier zit er absoluut geen speling op (wat je bij schijfjes meestal wel hebt), geeft dat een extra demping, en het is makkelijk. Nadelen zijn dat je af en toe eens een laagje tape moet bijkleven, en dat bij warm weer de tape al eens los kan komen dus je moet deze dan op tijd eens opnieuw aandrukken.

ik ben ook nodig toe aan

Ingediend door spierbal x op Vrij, 01/10/2010 - 23:41.

ik ben ook nodig toe aan bumperplates, of autobanden, dat is tenminsten stukken goedkoper! fatsoenlijke bumper plates moeten meestal uit het buitenland komen, en het kost een vermogen + de verzendkosten zijn ook niet voor de poes Sad

mijn vragen:
- zijn er niet gewoon autobanden met een gat erin van ongeveer diameter van 50mm of die je erin kan boren?
- of ik moet dus nieuwe schijven aanschaffen, om zo tegen de zijkanten van de banden te bevestigen?
- zijn autobanden niet veel groter dan gewoon 20kg plates?

en ducktape is boor mij niet een optie omdat ik altijd die baar weer nodig heb voor andere oefeneningen Sticking out tongue

Het is ook niet de bedoeling

Ingediend door Woopy op Vrij, 01/10/2010 - 23:52.

Het is ook niet de bedoeling dat je de schijven aan je bar taped Sticking out tongue
Je plakt gewoon een shitload aan ducktape aan de binnenkant van het gat van de schijf, tot de diameter 50mm is (en dat gaat sneller dan je zou denken). Wat je dan hebt, is dat het wiel perfect zal passen en die tape zal ook nog wat extra demping geven.
Het wiel is inderdaad groter dan een normale 20kg schijf. Maar ik denk niet dat dat bij een clean of snatch echt een verschil gaat maken. Als je het met autowielen kan, kan je hetzelfde gewicht met bumperplates ook wel. Het lijkt mij niet dat je een gewicht gaat cleanen dat je amper gedeadlift krijgt waardoor die onderste centimeters ook echt een verschil maken Smiling

Alle autowielen die ik al gehad heb of gezien heb bij anderen, hadden een opening van 60mm. Veel succes dus met het zoeken naar 50mm wielen Sticking out tongue Zelfs als je dat vindt, zou ik dat niet aanraden. Die rand van dat gat is vrij dun, waardoor al het gewicht van dat wiel (ook al is het niet veel) op een heel klein oppervlakte op je bar zou botsen, wat me niet zo gezond lijkt voor de bar. Als je schijfjes of tape gebruikt, vergroot dat oppervlak aanzienlijk.

ik moet dus 2 nieuwe

Ingediend door spierbal x op Zat, 02/10/2010 - 10:53.

ik moet dus 2 nieuwe schijven kopen per wiel, want het lijkt me niet dat er een schijf aan 1 kant kan zitten.
en dan moet ik gaten boren in dat harde metaal van die schijven? en die op het wiel schroeven..?

Yes. 1 schijf per wiel kan

Ingediend door Woopy op Zat, 02/10/2010 - 10:59.

Yes.
1 schijf per wiel kan ook, maar dan gaat het niet echt in balans hangen. Maar van zodra dat wiel geklemd zit tussen de sleeves en een andere schijf, is ook dat geen probleem meer.

dan zou ik die wielen ook

Ingediend door spierbal x op Zat, 02/10/2010 - 11:10.

dan zou ik die wielen ook moeten laten zitten voor deadlift, maar dat is geen probleem denk ik.
ik moet wel weer nieuwe schijven bestellen dan... Sad wat voor schijven zou ik nemen? ze moeten niet dik zijn en niet te duur/zwaar.

misschien zijn bumperplates toch niet verkeerd voor mij, alleen waar zou ik goede bumperplates kunnen kopen die toch geen goede prijs hebben.

als ik schijven koop die ik

Ingediend door spierbal x op Zat, 02/10/2010 - 11:24.

als ik schijven koop die ik aan de wielen monteer, heb ik geen ducktape meer nodig, want dan zijn het al 50mm gaten toch Sticking out tongue ?

Klopt Tja bij de deadlift

Ingediend door Woopy op Zat, 02/10/2010 - 11:47.

Klopt Sticking out tongue

Tja bij de deadlift maken die gemiste cm's natuurlijk wel een heel verschil. Dus dat is dan niet zo ideaal. Of je moet op een verhoogje gaan staan om die cm's te compenseren.
Goedkope bumperplates: 2dehands sites in de gaten houden en veel geduld en geluk hebben.

het makkelijkst is dus

Ingediend door spierbal x op Zat, 02/10/2010 - 11:57.

het makkelijkst is dus gewoon 2 bandnen met circ. 60mm diameter, en dan gewoon lading ducktape Sticking out tongue
alleen kan ik die banden er dan weer gemakkelijk afhalen?

Schijfjes kosten toch ook

Ingediend door 515 op Zat, 02/10/2010 - 12:05.

Schijfjes kosten toch ook niet zoveel?

4 schijven van 0,5 of 1,25kg zijn toch niet te duur?
http://www.fitness-seller.nl/product_info.php?info=p29_Halterschijven-Gietijzer---50-mm.html

Je denkt nog steeds dat je

Ingediend door Woopy op Zat, 02/10/2010 - 12:06.

Je denkt nog steeds dat je de wielen aan je bar moet tapen? Sticking out tongue

Even foto'tje maken, want anders blijf ik het uitleggen Laughing out loud

De tape hangt ENKEL AAN HET WIEL. Het dient enkel om de opening kleiner te maken. Als dat klaar is, schuif je het wiel op en van de bar net als elke andere schijf.

haha thanks maar ik was er

Ingediend door spierbal x op Zon, 03/10/2010 - 01:01.

haha thanks Sticking out tongue maar ik was er al achter hoor Sticking out tongue
ik ga morgen proberen autobanden regelen.
de vader van mn vriend kan goed lassen, dus die kan er eventueel 2 platen oplassen en een gat van 51mm diameter in boren Smiling
nu is het tijd om te slapen!

vraag hem dan om er een stuk

Ingediend door Wim_V op Zon, 03/10/2010 - 11:03.

vraag hem dan om er een stuk buis in te lassen, veel beter voor je barbell dan twee platen Smiling

dat is inderdaad ook een

Ingediend door spierbal x op Zon, 03/10/2010 - 11:30.

dat is inderdaad ook een heel goed idee Eye-wink
thanks handige wim Sticking out tongue

leuk artikel Woopy heb

Ingediend door Strong1976 op Woe, 20/10/2010 - 12:26.

leuk artikel Woopy Smiling
heb bijna alles,behalve,squatcage en stones Powertraining