voedingsschema


Niet Actief
Punten: 1
Aangesloten: 10 Jun 2013
Ingediend door inferno op Ma, 10/06/2013 - 00:43.

Hej, ik weeg momenteel 61 kilo, ik wil graag bijkomen. Ik ben 1m87 groot en ben 26 jaar.
Men doel is: gewoon gespierd (niet overdreven) rond de 70-80 kilo wegen.
Ik ben ondertussen al 4 maanden bezig met krachttraining (3 x in de week fitnis en 1 x minivoetbal)
Ik zou nu graag ook een fatsoenlijk eetschema hebben dit omdat ik nu veel te onregelmatig eet en niet gezond is naar mijn mening. Daarom dat ik mijn eetschema drastisch wil veranderen.
Men eetschema van nu bestaat uit een klein ontbijt, middag( boterhammen), avondmaal en 'savonds een kleine versnappering.
Ik heb wat op internet zitten kijken hoe en wat en heb me een eetschema gemaakt. Is dit voldoende of wat denken jullie ervan?

7:30 3 boterhammen – melk – cornflakes
10:00 2-3 boterhammen – water
12:00 Zelf gemaakte maaltijd ( kip, vis, rijst, pasta, spaghetti, groenten, …) – water – fruit
15:00- 2 boterhammen – water
18:00 avondeten – water
21:00 fruit – cornflakes
23:00 fruit – noten – yoghurt

Tussen men boterhammen doe ik beleg ( kippenfilet, hesp, confituur, …)
Tussendoor en na men training drink ik ook wel een proteineshake.

Alvast bedankt
Gewoon proberen - elke week

star star star star star star
star star star star star star
star star star star star star
Niet Actief
Punten: 16301
Aangesloten: 08 Feb 2005

Gewoon proberen

- elke week wegen (zelfde omstandigheden)
- trainingen bijhouden (schriftje of online log...)
- eventueel ook je maaltijden bijhouden als ze geregeld afwijken van wat je hier voorstelt (afwijken is geen enkel probleem, maar je zou een overzicht moeten hebben van wat je allemaal eet)

En dan na een paar weken voor jezelf evalueren:
a) ben je bijgekomen? (zo ja: hoeveel gemiddeld per week?)
b) hoe voel je je bij deze manier van eten?
c) hoe voel je je in het algemeen bij deze aanpak?
d) ben je sterker geworden? (kijk daarbij naar een paar geschikte oefeningen, zoals squat, DL, bench press, overhead press, ...)

En op basis van die evaluatie (die je hier natuurlijk kan neertypen om extra raad te vragen) kan je je voeding dan aanpassen (of hetzelfde houden als de resultaten voorlopig goed zijn). Eye-wink

--

Only those who will risk going too far can possibly find out how far one can go. ~ T.S. ElliotIk denk, gezien je lengte,

star star star star star star
star star star star star star
star star star star star star
Niet Actief
Punten: 15282
Aangesloten: 19 Jan 2007

Ik denk, gezien je lengte, dat je met 70kg nog niet tevreden zal zijn. Zal eerder richting de 80kg gaan of (waarschijnlijk, eenmaal je zo ver bent, meer).
Reken eens uit hoeveel kcal je hiermee binnen krijgt. Zorg dat je genoeg hebt. 3000kcal lijkt me een minimum. Proper eten is het beste natuurlijk, maar aangezien er wel wat bij mag, moet je je niet schuldig voelen als je af en toe wat junkfood eet.
Verder moet je er op letten dat er wel een groot verschil is in voedingswaardes tussen bv kipfilet op je boterham of confituur. Kipfilet is een goeie bron van eiwitten terwijl confituur puur suikers is.

Ik ben geen grote fan van vaste voedingsschemas waarin alles tot op de gram afgewogen en uitgerekend is, maar als beginner vind ik het wel nuttig om dat WEL te doen. Als je dat een jaartje ofzo doet, ga je een goed idee hebben hoe de verhoudingen in koolhydraten/eiwitten/vetten in de belangrijkste voedingswaren zitten en hoeveel kcal je er min of meer mee binnen hebt. Daarna kan je dan zonder strikt voedingsschema verder omdat je dan zo ook wel kan inschatten wat je ongeveer binnen hebt op het eind van de dag.