Hulp voor beginners!

Ingediend door justinkames op Zon, 17/08/2014 - 23:38.
Kwaliteit++++- ( Goed - 2 stemmen )

Hallo beginnende bodybuilders/powerlifters,

Voor beginners is het soms lastig om zelf een fitness schema op te stellen. Mede daarom ben ik de website Schemaatje.nl begonnen. Op die website vind je bekende schema's zoals Starting Strength met uitgebreide uitleg, context en filmpjes van de fitness oefeningen. De schema's zijn tevens gratis te downloaden in PDF vorm zodat je je progressie makkelijk bij kan houden. In combinatie met de stickies die je hier vind op een goede manier om te beginnen met krachttraining/bodybuilding/powerlifting!

Hier vind je een aantal van alle gratis fitness schema's.

Een aantal schema's die ik aanraad voor de beginners ( 0 tot 3 jaar ervaring ):

Stronglifts 5x5
Starting Strength van Mark Rippetoe
Split schema beginners
Russisch full body schema
Full body schema beginners
Fitness schema vrouwen

Verder staan er nog veel meer schema's/informatie over voeding en krachttraining op de site voor gemiddelde en gevorderde bb'ers/powerlifters. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben!

Groetjes,

Justin

Stronglift 5*5: de

Ingediend door Hardrocker op Ma, 18/08/2014 - 09:36.

Stronglift 5*5: de oefeningen lijken mij ok, maar een 5*5 schema voor beginners?? komaan!!!

ik weet nog hoe kruipĂȘl ik liep destijds toen ik starte met SS in een 3*5. hatek toen 5*5 begonnen dan wasek echt gestorven. en volgens mij zal je met een 5*5 al snel niet meer gerecupereerd zijn binnen de 248 uur.

lijkt mij eerder een schema voor wie ofwel na een lange periode van geen training terug in shape wil komen of een schema dat tussen een nivice en een intermediate inzit.

Ikzelf opteer eerst voor SS ten volle te benutten en dan hop naar de texas methode (eventueel met tussenstop bij het advanced nivice schema van rippetoe)

Maar hee, niet idereen is zoals The Hardrocker, dus misschien werkt dit voor sommigen evengoed als SS (al heb ik serieuze twijfels).

Split schema voor beginners naar mijn smaak wat veel oefeningen in schema voor een beginner, vrij veel curls (al zal pro curler van mening zijn dater niet genoeg inzitten). IS VOLGENS MIJ EEN BODYBUILDERSCHEMA, waar niets mis mee is, maar op de site wordt dit niet duidelijk vermeld (bij geen enkel van de schema's trouwens)

mijn opmerking op de website: vermeld duidelijker welke schema's voor pure kracht zijn en welke aanluenen bij bodybuilding.

maar al bij al vrij nette website (al zijn Sir G zijn artikels beduidend beter aldus de Hardrocker)

Idd hardrocker, ik vind dat

Ingediend door Pro Curler op Ma, 18/08/2014 - 13:54.

Idd hardrocker, ik vind dat er meer curls moeten inzitten potverdomme!
(Na de squats en deadlifts etc. )

ProCurler doet zijn naam

Ingediend door Hardrocker op Ma, 18/08/2014 - 13:58.

ProCurler doet zijn naam alle eer aan Smiling

Hi hardrocker, Bedankt voor

Ingediend door justinkames op Ma, 18/08/2014 - 15:15.

Hi hardrocker,

Bedankt voor je feedback!

Ik heb meerdere mensen die begonnen met fitness aan stronglifts 5x5 geholpen. Ze hadden daarvoor geen enkele vorm van krachttraining gedaan. Natuurlijk begonnen ze niet met een al te zwaar gewicht en duurde het even om de techniek goed te krijgen. Ja, je zal spierpijn en het is zwaar, maar ik denk dat beginners met een goede voorbereiding prima met 5x5 kunnen beginnen.

Bedankt over je tip over wat soort schema's het zijn, ga er wat mee doen :]!

Groetjes,

Justin