YABB: Opnieuw begonnen

Ingediend door NarN op Woe, 25/04/2012 - 13:11.

Na een pauze van 5 jaar heb ik een maand geleden de gewichten terug opgepakt.

Tijdens een volleybalwedstrijd 4 jaar geleden heb ik mijn linker voet omgeklonken en gewrichtsbanden afgescheurd. Nadat deze hersteld waren bleef ik sukkelen met serieuze pijn. Een echo, foto's en MR later blijkt mijn kraakbeen binnen in de enkel zwaar beschadigd. Operatie is mogelijk, echter complex en mogelijk geen beterschap. Kinisist wist me ook te vertellen dat je enkel dan grote kans heeft op inflexibiliteit. Met men 34 jaar dan maar beslist om te stoppen met volleyballen (en alle sport).

Gevolg: de kilootjes vliegen er bij! In december 2011 zit ik aan mijn 'top'. 85kg met ongeveer 20% vetgehalte.

Door 'financiƫle' stress in het begin van 2012 ben ik 5kg afgevallen (en waarschijnlijk ook 5 jaar van mijn leven kwijt). Om kosten te besparen ben ik naar het werk beginnen fietsen. Dit bevalt me reuze. Mede hiermee is ook de 'drive' terug gevonden om in de eerste plaats af te vallen en spiermassa bij te kweken.

Doelen, voeding en cardio heb ik goed onder controle. Net als 5 jaar geleden sukkel ik wat met powertraining maar stilaan valt dat ook in de plooi. Enkele jaren geleden heb ik mijn homegym'kamer' moeten afgeven aan mijn jongste dochter en de grote toestellen en meeste gewichten verkocht. Ik behelp me voorlopig met enkele dumbbells.

Huidige stats: 76kg, 14% BF

More to come...

Welkom, en veel succes

Ingediend door DN op Woe, 25/04/2012 - 14:28.

Welkom, en veel succes Smiling

Ik volg hier uiteraard ook,

Ingediend door Rybeara op Woe, 25/04/2012 - 15:08.

Ik volg hier uiteraard ook, goed dat je de motivatie weer terug vindt om erin te vliegen Laughing out loud