Texas method


Niet Actief
Punten: 7
Aangesloten: 01 Mrt 2016
Ingediend door MrPorter op Zon, 17/07/2016 - 13:07.

Hallo

Ondertussen train ik ongeveer een 13 maanden, dit zijn mijn resultaten:
Bench:1RM 100kg
Press:2RM 62.5kg
Squat:1RM 150kg
Deadlift:1RM 165kg
Front squat: 5RM 85kg
Gewicht: 79kg

De laatste tijd krijg ik meer en meer problemen met recuperatie dus denk ik dat de tijd gekomen is om over te gaan van advanced novice starting strength naar het Texas method programma.

Ik merk dat mijn vetpercentage een stukje omhoog is gegaan en vroeg me af of het verstandig was om te 'maintainen' voor een bepaalde periode? Of blijf ik beter een surplus eten?

I.v.m. het Texas method programma:
- Is het acceptabel om de woensdag de squat 2x5@80-90% van maandag te vervangen door front squats? Er wordt al maandag en vrijdag gesquat, is die lichte set de woensdag echt nog nodig? (ik zou 3x3 of 5x3 font squats doen in de plaats van back squats)
- Graag had ik nog pull ups, chin ups en misschien dips als assistance oefening in dit programma verwerkt, online lees ik wel dat dit programma qua volume zwaar kan zijn. Wacht ik beter enkele weken in het programma om deze assistance oefeningen toe te voegen of kan ik dit beter onmiddellijk opnemen in het programma?

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groeten
Mooie stats na 13

star star star star star star
star star star star star star
star star star star star star
Niet Actief
Punten: 9360
Aangesloten: 28 Dec 2008

Mooie stats na 13 maanden!

Wat zijn je doelen precies? (powerlifting, algemene kracht ontwikkeling, strongman competitie, bodybuilding, ... Puzzled)

Je weegt 79kg. Hoe groot ben je?
Dat je vet % wat omhoog gaat hoeft geen probleem te zijn. Ik zou persoonlijk onder de 25% blijven. Meer heeft echt geen nut als je niet in een competitie terecht wil komen waar je in de ongelimiteerde gewichtsklasse belandt. Eye-wink
Onder de 15% is ook niet nuttig als je echt sterk wil worden. Blijkbaar daalt je kracht (bij de meeste mensen toch) als je onder de ~15% a 17% gaat.
Liever een laagje over een hele hoop sterke massa dan geen massa en een six-pack. Want dat laatste is gewoon belachelijk.

Met de texas method heb ik persoonlijk geen ervaring. Die valt de laatste tijd ook redelijk uit de gratie heb ik de indruk.
Maar andere kunnen hier misschien mer over vertellen.Mijn doel is algemene


Niet Actief
Punten: 7
Aangesloten: 01 Mrt 2016

Mijn doel is algemene kracht/powerlifting en secundair doel is om wat atletischer gebouwt te zijn.
Ik ben 1m77 ongeveer.
Een six-pack is niet mijn streefdoel, ik zie genoeg 'sixpackers' rondlopen in de fitness die hun eigen lichaamsgewicht niet kunnen squaten (lijkt me een vreemde prioriteit). Evil

Wat bedoel je precies met 'die valt redelijk uit de gratie', ik zie op internet nochtans veel mensen dit programma aanraden.
Heb je een alternatief die je voorstelt?De alternatieven liggen

star star star star star star
star star star star star star
star star star star star star
Niet Actief
Punten: 9360
Aangesloten: 28 Dec 2008

De alternatieven liggen eerder aan wat je doelen zijn. Specifieke kracht (powerlifting) en algemene kracht vallen niet altijd goed te combineren. Natuurlijk zal je specifieke kracht toenemen als je algemene kracht toeneemt, maar niet optimaal. En andersom ook.
Dus voorlopig zou ik het op algemene kracht houden als je nog niet beslist hebt.

Ik ben na advanced novice op Wendler 5-3-1 overgestapt. Nadeel is dat je daar de lifts niet frequent genoeg doet. (1x per week)
Als je het combineert met een variant van BBB en dan de tegengestelde lift neemt voor die sets (squat vs DL en BP vs OHP) dan werkt het al een stuk beter.
Meer powerlifting speicfiek heb ik toen de PowerliftingToWin variatie van Wendelers 5-3-1 programma.
Dat is redelijk gruwelijk en ik kon het nooit 2 cyclussen na elkaar volhouden. Maar als je een goeie conditie hebt zou dat toch wel kunnen lukken. Wel veel kracht gains mee gemaakt!
Daarna ben ik met mijn eigen schema begonnen om wat meer massa te winnen. Over enkele weken start ik met Sheiko +80kg 3dagen schema. Dat is puur specifiek powerlifting.

Maar als jij Texas Method wil doen dan ga ik je niet tegenhouden hoor. Er zullen waarschijnlijk nog steeds evenveel voorstanders als tegenstanders te vinden zijn.Ik ben geen expert, maar het


Niet Actief
Punten: 2
Aangesloten: 03 Nov 2016

Ik ben geen expert, maar het lijkt een goed programma. denk je sommige supplementen gebruiken?Quote: Ik ben geen expert, maar het

star star star star star star
star star star star star star
star star star star star star
Niet Actief
Punten: 9360
Aangesloten: 28 Dec 2008
Storid schreef:
Ik ben geen expert, maar het lijkt een goed programma. denk je sommige supplementen gebruiken?

Wat bedoel je hiermee?