Dringend afvallen... hoe beste vermageren ?


Niet Actief
Punten: 10
Aangesloten: 21 Apr 2005
Ingediend door Groovy K op Don, 21/04/2005 - 17:10.

hallo allemaal....

IK ben hier nieuw en ga dadelijk al een hele boterham schrijven.. Laughing out loud Ik ben pas terug begonnen met powertraining ( 2 weken) . Eigenlijk doe ik al heel lang aan fitness , ma door school, examens enzo was ik telkens moeten stoppen en van 0 terug beginnen.. maar deze keer blijf ik gaan ! Laughing out loud
Ik ben 1m86 groot en weeg 85 kg , wat natuurlijk teveel is.. ik heb een aanzienlijk buik(je) ( vooral de zwembanden storen mij) en er zit ook teveel vet op men borst.. Nu train ik 4 keer per week , dus elke spiergroep train ik 2 keer per week..
Naast de power training doe ik ook elke sessie aan 20 minuutjes lopen en 20 minuten fietsen.

IK probeer ook op men voeding te letten en eet dagelijks 3 stukken fruit ( appel , appelsien en Kiwi), ik drink ontzettend veel water ( +- 4 l per dag) , snoep niet meer , en eet veel boterhammen , groenten en pasta..

nu zou toch zeker een 8 kg willen afvallen en natuurlijk men spieren ook terug opbouwen..

Kan iemand me vertellen hoe ik het nog beter kan doen zodat ik nog sneller vet verlies op men buik ( vooral zijkanten)...
Moet ik op nog andere dingen letten in mijn voeding..?

Hoe kan je berekenen hoeveel je calorieopname per dag zou moeten zijn ?

Ik wel echt zoooooo af van die buik en die zwembanden... ik ben supergemotiveerd en train me dus ook elke keer te pletter..

Kan iemand me tips geven zodat ik nog sneller vet kan verliezen en spieren kan opbouwen..

Is het misschien goed om shakes te drinken na elek trainingsessie ofzo..

Alle hulp is welkom ! Laughing out loud

ps... K vin dit een geweldige site.. superveel informatie !! Laughing out loud

Greetzzzz Groovy K
zwembanden

star star star star star star
star star star
Niet Actief
Punten: 642
Aangesloten: 27 Mei 2004

zwembanden hebben ook hun voordeel voor als ... je gaat zwemmen, blijf je beter drijven Smiling

maar alle gekheid op een stokje, ik zit met dezelfde doelstelling. Het is evenwel een werk van langere adem.
Op twee weken mag je met de huidige stand van de medische wetenschap geen wonderen verwachten. Een wonderpil is nog niet beschikbaar.

Maar ik denk dat je in de goede richting zit.
1. Geregeld trainen maar elke andere bijkomende vorm van lichaamsbeweging is ok, bvb. werken in de tuin, de trap nemen ipv de lift.
2. Water ok, maar overdrijf niet, ik heb gelezen dat teveel ook niet goed is. ging over een artikel van marathon lopers die stierven omdat ze teveel water dronken uit angst tegen uitdroging.
3. Fruit ok, al is het ene al beter dan het andere, probeer zeker pompelmoes, weinig calo en veel vitaminen.
4. Voedingpatroon week na week verbeteren. bvb. in de resto koos ik voor kalkoen en rijs ipv stoofvlees frit, maar honger jezelf niet uit, dit vreekt zich alleen maar door meer te gaan eten in periodes van onaandacht.
5. Stress. Ik heb gelezen dat teveel aan vet ook wordt aangekweekt door teveel stress. En ik moet dit bevestigen. In mijn job eens een langere stressy periode gehad, je gaat ook slechter eten en je komt aan. Ik probeer niet teveel hooi op de vork te nemen.

Mijn gewicht is langzaam aan het zakken, al zitten we zeker nog 5 KG van de doelstelling. Maar gelukkig al wel 7 kilo kwijt (kwam van 97 en nu 90).Dringend afvallen... hoe beste vermageren ?


Niet Actief
Punten: 10
Aangesloten: 21 Apr 2005

ja laten we hopen dat het bij mij ook wat gaat lukken... want als ik me te pletter blijf trainen en op men voeding blijf lette en men gewicht nie daalt gaat de motivatie gaan dalen vrees ik...

Zou ik op 2 maanden tijd een 5 kg kwijt kunnen denk je?Re: Dringend afvallen... hoe beste vermageren ?


Niet Actief
Punten: 16
Aangesloten: 18 Okt 2004

Je voeding e.d. zitten goed. Maar ik denk persoonlijk dat krachttraining niet het geschikte middel is om af te vallen. Daarvoor kan je best iets intensiever aan cardio doen. Dit betekent dus relatief lang lopen of fietsen (daarmee niet eens snel) 20 minuten is denk ik daarvoor niet voldoende. Je lichaam begint immers pas echt goed vet te verbranden na 20 minuten. Je stopt dus eigenlijk op het punt dat je lichaam er het meeste aan heeft.

greetzDringend afvallen... hoe beste vermageren ?

star star star star star star
star
Niet Actief
Punten: 499
Aangesloten: 30 Mrt 2005

ik verbruik persoonlijk meer vetten met anaeroob trainen dan met aeroob.
daarnaast is anaeroob (krachttraining) trainen een manier om je stofwiseling te verhogen dus verbrand je ALTIJD meer. aeroob trainen verlaagt je stofwisseling waardoor je aanzienlijk minder koolhydraten/vetten verbruikt.
wanneer je spieren gegroeid zijn verbruiken ze per motorunit meer dan wanneer ze hun natuurlijke formaat hebben.

ik raad dus aan om te vermageren juist wel krachttraining te doen.Dringend afvallen... hoe beste vermageren ?

star star star
Niet Actief
Punten: 137
Aangesloten: 26 Aug 2004

Feit 1: Om vetten te verbranden moet je cardio-oefeningen doen, waarbij je het gevoel hebt dat je nog uren kunt doorgaan.
Het geeft je waarschijnlijk een goed gevoel: bilspieroefeningen doen totdat je de spieren voelt branden en dan nog even doorbijten. In gedachten zie je de cellulitis en het overtollige vet al ’wegbranden’. Maar niets is minder waar! Oefeningen die je voelt branden, verbranden geen vetten!
Het brandende gevoel wordt veroorzaakt door melkzuur. Melkzuur komt alleen vrij bij verbranding van koolhydraten. Bij krachtoefeningen hoort het gevoel van heel lokaal branden van de spieren en uitputting van de spier binnen twee minuten. Bij oefeningen voor vetverbranding hoort het gevoel dat je nog uren kunt doorgaan.
Voor vetverbranding heb je cardio- oefeningen nodig, waarbij heel veel spieren tegelijk actief zijn waardoor je hartslag verhoogt. Je moet dan sporten tussen 60 en 90% van je maximale hartslag (je maximale hartslag is de uitkomst van het getal 220 minus je leeftijd). Conclusie: spieroefeningen zoals buikspieroefeningen en opdrukken geven geen vetverbranding, cardio- oefeningen zoals fietsen, stevig wandelen, zwemmen en tennissen wel.

Feit 2: Vet verbranden start níet pas na 30 minuten sporten en je hoeft niet per se een uur of langer te trainen om effect te hebben. Optimaal vetten verbranden doe je al na 2 à 3 minuten cardiotraining
Je hoort vaak zeggen dat je optimaal vetten gaat verbranden wanneer je koolhydraten ’op’ zijn. Dat zou dus pas na 30, 45 of 60 minuten sporten gebeuren. Helaas, foute informatie. Je hebt inderdaad een voorraad koolhydratenenergie voor 1 tot 1,5 uur opgeslagen in je spieren in de vorm van glycogeen. Als je pas vetten zou verbranden als die voorraad op is, dan zou training korter dan een uur dus geen effect hebben. Gelukkig is dat niet zo.
Als je traint wanneer al je koolhydraten op zijn, breek je je eigen lijf af. Dat is ongezond en bovendien daalt je prestatievermogen enorm. Optimaal vetten verbranden doe je al na 2 à 3 minuten cardiotraining.
Wil je profiteren van de langetermijneffecten van cardiotraining (zoals afvallen, meer energie en weerbaarheid tegen stress en hart- en vaatziekten), dan moet je de cardiotraining minimaal 20 minuten volhouden. Natuurlijk verbruik je meer calorieën en heb je meer effect als je dit 45 tot 60 minuten volhoudt.Re: Dringend afvallen... hoe beste vermageren ?

star star star star star star
star star star star star star
star star
Niet Actief
Punten: 1386
Aangesloten: 04 Feb 2005
Methusalem schreef:
Je voeding e.d. zitten goed.

greetz

ik zie nergens een eetschema buiten datie genoeg fruit eet en genoeg water drinkt?Dringend afvallen... hoe beste vermageren ?

star star star star star star
star
Niet Actief
Punten: 499
Aangesloten: 30 Mrt 2005

stixxx
je spreekt enkel over de situatie tijdens de training, maar afvallen doe je niet "tijdens" je training. daarbij zijn de tijden RICHTlijnen en is per persoon verschillend.
maar over vet-verbanding gesproken, ik doe NOOIT cardio maar eet per dag een halve liter slagroom, al 1,5 jaar. mijn vetpercentage is altijd tussen de 5-10%
hoe verklaar je het lage vetpercentage als krachttraining geen vet aanspreekt? ik doe enkel en alleen maar krachttraining.
en voordat ik commentaar krijg op mijn vetten, mijn dieetiste schrok zich een hartverlamming doen ze wist wat voor vetten ik verorber maar sindsdien zijn mijn trainingen vele malen effectiever ondanks het feit dat wetenschappelijk onderzoek dit ontkent.
daarom zeg ik, het vershilt per persoon en je zult op ontdekkingstocht moeten om erachter te komen wat bij jou het best werkt.krachttraining voor vetverbranding

star star star star star star
star star star
Niet Actief
Punten: 642
Aangesloten: 27 Mei 2004

cardio wordt aangeprezen als de ultieme vetverbrander maar ik zeg dat krachttraining evenzeer als vetverbrander moet aanzien worden en dat is proefondervindelijk.
1. elke training door te werken met gewichten verbruik je meer dan bij een gewone dagaktiviteit calo.
2. naar men zegt gaan aangekweekte spieren in rust meer verbranden dan slanke spieren.
3. Men zegt dat gewichtheffen eigenlijk een ultieme combinatie is van kracht en conditietraining. Omdat er meer dan bij gewone krachttraining een grotere bewegingsbaan is en meer beweging.Dringend afvallen... hoe beste vermageren ?

star star star star star star
star star star star star star
star star star
Niet Actief
Punten: 1596
Aangesloten: 03 Mrt 2005

Vooral krachttraining met weinig reps maar zware gewichten is goed voor vetverbranding. HIIT cardio is ook heel goed, dat kan je geen uren volhouden, maar je hebt dan nog naverbranding, dus je verbrand meer kcal tijdens uren na je cardio.

Verder moet je eigenlijk niet specifiek op vetverbranding gefixeerd zijn, zolang je maar meer kcal verbrand dan je eet, dan zal je vermageren...

Wat eten betreft, ik mis eiwitten! Vlees dus, of vis, kwark, magere yoghurt, etc.

Ik zou ook krachttraining aanraden: met meer spieren verbrand je meer kcal.

--

Buy my artDringend afvallen... hoe beste vermageren ?


Niet Actief
Punten: 10
Aangesloten: 21 Apr 2005

op de vraag of ik een voedingsschema heb moet ik helaas nee antwoorden... ik wil wel moeite doen om op mijn voeding en dergelijke te letten , maar om elke week een schema op te stellen , va v ik net iets teveel..

IK kan wel een voorbeeld geven van wat ik op n week zoal eet...

Ik begin de dag meestal met 3 sneetjes geroosterd brood ( droog jawel...) en een appel , tesamen met 2 glazen melk!
Voor het middag is eet ik dan meestal nog een appelsien of appel en een droog koekje.
S ' avonds staan meestal gekookte aardappelen met verse groenten op het menu , en 2 x per week magere kip , 2 X id week vlees ( meestal worst of kalkoenfilet) en dan nog es 2 x per week vis en geregeld ook pasta!

Na het eten ga ik dan dadelijk gemiddeld 2 uur trainen , en als ik thuiskom heb ik meestal wel vreselijk honger wat ik dan oplos door nog een appel een appelsien en een paar kiwi's te eten.
een paar van die cracotten gan er meestal ook nog in s avonds ( ter vervanging van chips en dergelijke rotzooi..)
Wat drinken betreft drink ik ongeveer 3 liter water per dag , en een glaasje light limonade ofzo.
Minpuntje... ik bene cht verslaafd aan redbull , drink zeker 3 redbulls ( zonder suiker) per dag.

Vinden dit jullie een goed schema..?

Hoe kan ik eigenlijk weten of ik meer calorieen verbrandt dan opneem...

Ik denk dat ik toch verder ga met mijn combinatie van power training met cardio..
wat de cardio betreft , ga ik echt veel vetten verbranden , ook al zweet ik bijna zo goed als niet... ?

En helpen zo pillen id vorm van vetverbranders voor het trainen... ?

GreetzzDringend afvallen... hoe beste vermageren ?


Niet Actief
Punten: 10
Aangesloten: 21 Apr 2005

vergeten.. s middags eet ik meestal een broodje gezond of een broodje met zalmsla..Dringend afvallen... hoe beste vermageren ?

star star star star star star
star star star star star star
star star star
Niet Actief
Punten: 1596
Aangesloten: 03 Mrt 2005
Groovy K schreef:
als ik thuiskom heb ik meestal wel vreselijk honger wat ik dan oplos door nog een appel een appelsien en een paar kiwi's te eten.
een paar van die cracotten gan er meestal ook nog in s avonds ( ter vervanging van chips en dergelijke rotzooi..)

teveel fruit, zitten teveel suikers in. Doe in de plaats wat groentjes, of magere yoghurt.
Cracotten zijn nu ook niet echt voedzaam te noemen, pure lucht, verteert supersnel, en is gewoon vragen om vreetbuien. Koolhydraten 's avonds zijn zowiezo niet aan te raden. Opnieuw: misschien in de plaats wat groentjes, of yoghurt, of platte kaas, of zelfs een stuk mager vlees.

--

Buy my artDringend afvallen... hoe beste vermageren ?

star star
Niet Actief
Punten: 72
Aangesloten: 05 Sep 2004

Ne maat van mij is 6 kilo vermagert in 2 weken. Hoe ? Elke dag 1 uur cardio vetverbranding en overdag bijna niets eten. 's middags at em een slaatje en 's avonds een klein stukje vlees met salade en een paar aardappeltjes. 's morgens 2 boterhammen.

Hij had hetzelfde probleem als gij. Hij wou vermageren en spieren kweken. Kgeef u 1 tip. Beter concentreren op 1 van de 2, in u situatie zou ik eerst zwaar vermageren. Als je er inspanning voor doet zal het je goed lukken ! nie veel eten en veel cardio. Eens je vermagert bent en een goed gewicht hebt, zou ik mij volledig laten gaan op powertraining.

Tis maar een voorstel, maar geloof mij: eerst veel vermageren en dan POWERTRAINING !Dringend afvallen... hoe beste vermageren ?

star star star star star star
star star star star star star
star star
Niet Actief
Punten: 1386
Aangesloten: 04 Feb 2005
Logiete schreef:
Ne maat van mij is 6 kilo vermagert in 2 weken. Hoe ? Elke dag 1 uur cardio vetverbranding en overdag bijna niets eten. 's middags at em een slaatje en 's avonds een klein stukje vlees met salade en een paar aardappeltjes. 's morgens 2 boterhammen.

Hij had hetzelfde probleem als gij. Hij wou vermageren en spieren kweken. Kgeef u 1 tip. Beter concentreren op 1 van de 2, in u situatie zou ik eerst zwaar vermageren. Als je er inspanning voor doet zal het je goed lukken ! nie veel eten en veel cardio. Eens je vermagert bent en een goed gewicht hebt, zou ik mij volledig laten gaan op powertraining.

Tis maar een voorstel, maar geloof mij: eerst veel vermageren en dan POWERTRAINING !

BS

1. suuuuper ongezond, je maakt jezelf om zeep met risio van zelf je lichaam op spaarstand te zetten (dan gaat er nix meer af) kan niet geloven dat je zo'n raad durft geven

2. beter eerst spieren aanzetten en dan cutten (afvallen zonder spieren te verliezen) spieren zetten makkelijker aan bij een zwaarder iemand dus moet je vrij snel groter worden en dan lekker spieren zichtbaar makenDringend afvallen... hoe beste vermageren ?

star star star star star star
star star star star star star
star star star
Niet Actief
Punten: 1596
Aangesloten: 03 Mrt 2005
Logiete schreef:
Ne maat van mij is 6 kilo vermagert in 2 weken. Hoe ? Elke dag 1 uur cardio vetverbranding en overdag bijna niets eten. 's middags at em een slaatje en 's avonds een klein stukje vlees met salade en een paar aardappeltjes. 's morgens 2 boterhammen.

Shocked Je hebt gelijk b. Ongelofelijk slecht idee!

Ze zouden toch eens voedingsleer moeten introduceren in het leerplan... Een ramp gewoonweg wat sommige mensen doen om te vermageren.

--

Buy my artDringend afvallen... hoe beste vermageren ?

star star star star star star
star star
Niet Actief
Punten: 627
Aangesloten: 12 Feb 2004

Door weinig of niks te eten krijg je het omgekeerde effect: uw vertering gaat zich aanpassen. Minder eten: Tragere vertering. Als ge daarna dan trug normaal begint te eten ga je onmiddelijk veel in vet bijkome gewoon omdat het een hele tijd duurt voor uw vertering terug op normaal niveau is.Dringend afvallen... hoe beste vermageren ?

Gast

Ik denk dat het ook beter is dat ik mezelf nie ga uithongere , heb ik trouwens geen zin in en dan zou ik echt niet meer kunnen gaan trainen.. k zou gewoon flauw vallen ! Laughing out loud
Mssch dat ik ipv 4 dagen power training en elke dag 40 minuten cardio , 3 dagen per week powertraining + 40 min cardio ga doen en dan één dag compleet cardio...

'K zou echt nie weten wat de beste methode is... hier w zoveel advies gegeven he ! Laughing out loudniks proberen

star star star star star star
star star star
Niet Actief
Punten: 642
Aangesloten: 27 Mei 2004

de beste kans op geen success is niks proberen. iets doen zal je kans wel doen toenemen. cardio + kracht + voedingaanrader : abs workout

star star star star star star
star star star
Niet Actief
Punten: 642
Aangesloten: 27 Mei 2004

wat ik nog zou aanraken om het visueel effect van een buikje in ter korten en ik spreek over ervaring. Las in de traininsscheme een absworkout in. Iedereen weet dat buikspieren slechts echt goed zichtbaar worden als het laagje vet eraf is. MAAR :
Een getrainde buik gaat zelfs met een laagje vat minder dik aantonen, eenvoudig weg omdat een goed getrainde middengordel (ook onderrug) automatisch zich als een korset gaat gedragen, de buik gaat intrekken waardoor je buik minde r dik lijkt en het eigenlijk ook is zelfs met vet errond.Dringend afvallen... hoe beste vermageren ?

Gast

Jammer dat hier adviezen worden gegeven als :ren je te pletter en eet vooral niks..
Hoe help je je lichaam om zeep?/niet te spreken van je stofwisseling.

De ideale combi om af te vallen is zowel krachttraining te doen en in je schema een goede cardio te verwerken.
Dat kan interval zijn, zoals al gezegd is hier, ideaal ook ivm de naverbranding.
Maar verdeel je krachtraining en cardio wel goed over de week, teveel is ook niet goed.
Dan je eten, dit eetschema is geen eetschema, geroosterde broodjes en dan nog wel 3 is geen ontbijt.
Probeer om de paar uur te eten, de 1 roept om de 2,5 uur,de ander 3 uur,dus kijk wat bij jou past.
Combineer koolhydraten met eiwitten en laat later op de dag de koolhydraten weg, de kans dat het zich dan omzet in vetten is erg groot aanwezig.

Laat je vooral niet gek maken door allerlei 'snelle' methodes als potjes en pilletjes.
Natuurlijk zijn er verschillende ondersteunende supplementen die je zullen helpen je doel te bereiken,maar buiten een goede vitamine kan je ook een goede fatburner nemen.Re: krachttraining voor vetverbranding

Gast
pat schreef:
cardio wordt aangeprezen als de ultieme vetverbrander maar ik zeg dat krachttraining evenzeer als vetverbrander moet aanzien worden en dat is proefondervindelijk.
1. elke training door te werken met gewichten verbruik je meer dan bij een gewone dagaktiviteit calo.
2. naar men zegt gaan aangekweekte spieren in rust meer verbranden dan slanke spieren.
3. Men zegt dat gewichtheffen eigenlijk een ultieme combinatie is van kracht en conditietraining. Omdat er meer dan bij gewone krachttraining een grotere bewegingsbaan is en meer beweging.Dringend afvallen... hoe beste vermageren ?

star star star star star
Niet Actief
Punten: 288
Aangesloten: 23 Jun 2005

Ik ben sinds januari tot vandaag 7.2kg afgevallen.. Smiling

Combinatie krachttraining, cardio en VOEDING.

Ik probeer het op 1 à 2 kilo per maand te houden.

afvallen = krachttraining om geen spierverlies te hebben (of toch zo weinig mogelijk) en cardio om het vet te verbranden,...
anders gaat het lichaam "eerst" aan te spieren beginnen om wat af te vallen, daarna pas vet.. niet goed dus Smiling