Mijn blog: The Warrior's road

Ingediend door Jens88 op Ma, 20/04/2009 - 21:01.

Dit is mijn blog, hopelijk kan ik het volhouden om hier mijn vorderingen te posten en krijg ik het commentaar dat ik goed bezig ben Smiling.

Week 1 dag 1

Ingediend door Jens88 op Ma, 20/04/2009 - 21:08.

Vandaag de eerste dag van mijn bodyweight schema, en heb geprobeerd alles zo nauwgezet mogelijk te volgen van het origineel schema( is niet helemaal gelukt).

Core Circuit

Knee hugs x 10
Superman x 20
Plank x 1 minute
V-ups x 15
Side plank x 20 seconden (both sides)
Leg raise + butt lift x 20
Lying straight legged hip swings x 10 each direction
Isometric backhold x 30 seconds
Chinnies x 30
Toe touch crunch x 20
Alternating superman from pushup prone x 20
Side crunches x 30 each side
Knee hugs x 15

Circuit:

30 pushups
50 bodyweight squats
15 close grip pushups
30 knee hugs
50 bodyweight squats
30 hands out pushups
50 bodyweight squats

+ lopen 7 uur 's ochtends: is niet zo uitgedraaid als ik wou: mijn hartslag zat continu te hoog waardoor ik er een interval op hartslag gemaakt heb i.p.v. gewoon 45 min joggen.

Vooral dit circuit, en met name dan de pushups, waren zeer zwaar voor mijn 107 kg, dus ik denk dat ik dit morgen wel zal voelen!

Het zijn ook veel

Ingediend door MT op Ma, 20/04/2009 - 23:24.

Het zijn ook veel oefeningen. Hoe lang doe je er ongeveer over?

Ik heb het niet precies

Ingediend door Jens88 op Din, 21/04/2009 - 08:13.

Ik heb het niet precies getimed maar denk dat het voor dit alles een klein uurtje was... en in ieder geval zijn mijn spieren vandaag weer fit zodat ik deze namiddag er weer vol tegenaan kan!

Week 1 dag 2

Ingediend door Jens88 op Din, 21/04/2009 - 19:40.

Daarnet weer een half uurtje gedaan:

50 squats
15 divebombers
50 squats
1 minuut plank
50 lunges
20 close grip pushups
50 lunges
20 supermans

Het core circuit heb ik vandaag overgeslagen omdat ik gisteren pijn had aan mijn rug bij gebrek aan deftig matje. Dit komt dus opnieuw in mijn schema van zodra ik mij dit aangeschaft heb.
Normaal was het ook de bedoeling om deze morgen voor school te gaan lopen, maar het lukte mij echt niet om uit mijn bed te geraken... misschien door gisteren? Hoe doen jullie dat?

Quote: Week 1 dag 2

Ingediend door MT op Woe, 22/04/2009 - 14:50.
Jens88 schreef:
Normaal was het ook de bedoeling om deze morgen voor school te gaan lopen, maar het lukte mij echt niet om uit mijn bed te geraken... misschien door gisteren? Hoe doen jullie dat?

Niet. Sticking out tongue
Maar ik heb het wel een hele tijd gedaan (toen ik nog een middelbare scholier was). Om 5u45 opstaan en HIIT lopen; maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Het is vooral een kwestie van gewoonte en motivatie. Momenteel zou ik dat niet kunnen, omdat ik geen motivatie heb om goed te lopen.
Bekijk het zo: als je al uit je bed bent, heb je het moeilijkste stuk achter de rug. Dus als je dit echt wilt, gooi je het deken van je af zodra je je wekker hoort, nog voor je je ogen opent. Probeer je voeten de grond te laten raken op het moment dat je iets begint te zien. Dat is helemaal niet leuk, maar het werkt wel.

En eens je dat gedaan hebt, besef je ook wel hoe fijn het is om te kunnen zeggen dat je hard getraind hebt 's morgens. Als je 's morgens al kan opstaan om te gaan lopen, kan je de rest van de dag alles aan.
Ik zou je evenwel aanraden niet te frequent te lopen. Twee of drie keer per week zal meer dan genoeg zijn, zéker in combinatie met die andere training.
Bovendien is er niks zo erg als klaar zijn met lopen en beseffen dat je het de volgende ochtend opnieuw moet doen; gun jezelf wat gemoedsrust. Smiling

Wat ook heel belangrijk is, is dat het lopen fijn is. Jij doet aan rugby, dus je conditie is vermoedelijk niet al te slecht. Lopen kan aangenaam zijn voor jou. Mijn visie: begin je training altijd met het idee dat je heel rustig gaat lopen. Als je evenwel na een paar minuten zin krijgt in een versnelling, dan doe je dat; en geniet ervan Smiling. Op die manier kan je training zéér zwaar worden (maar steeds leuk blijven). En als je echt geen zin hebt om te versnellen, dan doe je dat effectief ook niet. Dan loop je gewoon je kilometers; dat is niet erg.
Indertijd heb ik dat allemaal niet beseft en heb ik het zeer geregeld mentaal zeer moeilijk gehad; zeker omdat ik geen progressie bemerkte. Nog een tip: houd je progressie in de gaten. Dat is niet zo gemakkelijk bij lopen, maar probeer het toch. Er zal progressie zijn; zorg ervoor dat je ze bemerkt. Eye-wink

Ja de progressie zal ik

Ingediend door Jens88 op Woe, 22/04/2009 - 15:58.

Ja de progressie zal ik proberen te opmeten aan de hand van mijn hartslag, daarom heb ik ook een nieuwe polar gekocht. Ik denk dat hartslag het belangrijkste is voor mij aangezien ik redelijk zwaar ben en ik dus sneller aan een hoge hartslag zit.... dit heb ik gemerkt in mijn eerste trainingssessie.
Helaas ben ik mijn eerste trainingssessie kwijtgespeeld op mijn polar omdat ik het nog niet echt gewend ben ermee te werken, maar ik de toekomst mag dit geen probleem zijn en zullen jullie hier alles over kunnen lezen Smiling.
Bedankt trouwens voor de motivatie om op te staan!

Quote: Ja de progressie zal ik

Ingediend door MT op Don, 23/04/2009 - 13:29.
Jens88 schreef:
Bedankt trouwens voor de motivatie om op te staan!

Graag geschreven. Eye-wink
Door het te schrijven, heb ik mezelf 'per ongeluk' ook gemotiveerd om meer te lopen e.d. en eventueel beter gebruik te maken van de ochtend die ons elke dag weer geschonken wordt. Hopelijk krijg ik er iets mee gedaan. Smiling

De ochtendstond heeft goud

Ingediend door Jens88 op Don, 23/04/2009 - 17:55.

De ochtendstond heeft goud in de mond zegt men altijd, en eigenlijk is het wel waar. Als je zoals ik om 5h30 opstaat, lijkt de hele dag wel eeuwig te duren en kan je gigantisch veel doen, vooral in de voormiddag. Het moeilijkste is en al altijd blijven om uit bed te geraken.

Een sneller verhoogde

Ingediend door B.V op Woe, 13/05/2009 - 10:15.

Een sneller verhoogde hartslag heeft niet zozeer met een zwaardere lichaamsbouw te maken, maar met conditie...dus trainen maar om die hartslag naar onder te krijgen.

De hartslag van de mens in rust is tussen ruwweg 60 en 100 slagen per minuut (30-40 voor sporters in topconditie, en 80 of meer voor mensen die weinig of niet aan sport doen; 70 is een gemiddelde waarde).

De maximaal bereikbare normale hartslag van de mens is afhankelijk van de leeftijd, en is ruwweg als volgt te schatten:

voor niet-sporters: 220 − leeftijd = hartslag
voor sporters (met een lang sportverleden): 210 − helft.van.leeftijd = hartslag
trainingspols D
e hartslag wordt zeer veel gebruikt om trainingsintensiteit te meten en om met een bepaald doel te trainen. Zo neemt men aan dat vanaf 50% van de maximale hartslag de conditie verbetert. Ideaal voor conditietraining is echter tussen de 70-80% van de maximale hartslag, en voor vetverbranding (na minstens 30 minuten) tussen de 60-70%.

komt van wikipedia Laughing out loud

Succes. Wel veel

Ingediend door TURO op Zat, 06/06/2009 - 18:00.

Succes.

Wel veel herhalingen, maar ik weet niet wat je trainingsdoel is.