LEES ME EERST

star star star star star star
star star star star star star
star star star star star star
Niet Actief
Punten: 2282
Aangesloten: 01 Feb 2003
Ingediend door Mantichora op Vrij, 11/05/2007 - 21:10.
Sir G. schreef:
Ben je van plan om te vragen om een schema voor jou op te stellen, hou je woorden dan in, en lees eerst dit tekstje.

Wij (en dan spreek ik voor iedereen hier) weigeren schema's op te stellen, om verschillende redenen:

1) Jij moet een basiskennis hebben, heb je die kennis kan je zelf een redelijk schema opstellen. Heb je die kennis niet, dan kan ik je het meest perfecte schema geven dat er is, maar je gaat er nog geen klop op vorderen omdat je gewoon een hoop basiskennis niet hebt. Je hebt geen idee hoe je zo'n schema correct volgt. Daarom dat elke beginner de beginnerssticky aandachtig moet lezen bij het onderdeel beginners. Aan de hand van wat je daar leert stel je zelf een schema op, post je dat hier, en wij zullen verbeteren waar nodig. Maar gewoon schema's uitdelen doen we niet. Het heeft geen nut. Jij leert er niet van, en jij vordert er niet op.

2) Je moet wat moeite doen. Jij bent in een sport verzeilt geraakt waar je nergens komt zonder moeite of inzicht. Kan je het niet opbrengen om zelfs alleen maar de beginnerssticky te lezen (16 pagina's met prentjes), dan hoor je niet thuis in de sport.

3) Als je dingen zonder meer overneemt of aanneemt van iemand, dan heb je grote kans dat je een slecht schema krijgt. Zelfs mensen waarvan jij zou denken dat ze weten wat ze doen. Ik heb letterlijk nog nooit een trainingsschema gezien dat een béétje goed was afkomstig van een fitnessuitbater, of uit de muscle&fitness, of de flex, of andere onzinbladen. Ik heb zelfs zeer weinig correcte voedingsschema's gezien afkomstig van een diëtist. waarschijnlijk te verklaren omdat deze mensen hebben doorgaans zo goed als geen ervaring hebben met krachttraining. Vandaar, je hebt inzicht nodig om de rommel te kunnen scheiden van de parels.

Moraal van het verhaal:Lees de beginnerssticky, en stel je een schema op. Post het hier, en we zullen het graag verbeteren.

Vragen over het veranderen van je lichaam in plaats van krachtiger maken kan je in de sectie bodybuilding stellen.