schouderblessure

star star star star
Niet Actief
Punten: 223
Aangesloten: 15 Apr 2008
Ingediend door abort_subscription op Din, 08/09/2009 - 02:23.

hallo allemaal

Een half jaar geleden heb ik stomweg mijn schouder gescheurd. Heb daarna tot een maand geleden niets (letterlijk te nemen) van sport gedaan. Vanaf wanneer ik fototoestel heb trek ik foto om mijn achteruitgang te tonen. Momenteel doe ik ongeveer een 3 tal weken revalidatie bij een kinesist. Een van de conclusies daar was dat ik een te flexibel schoudergewricht heb. Waaruit geconcludeerd werd dat optrekken voortaan voor mij uit den boze is. Nu wou ik daar toch even eens een andere mening naast horen. Ik ga natuurlijk niet meteen beginnen pull-ups doen ,maar hoopte daar toch op éénmaal terug wat op niveau. Weten jullie toevallig ook oefeningen om de spieren van je schouder te stabiliseren?
Alvast bedankt voor jullie inbreng

Groeten Niels


--

When I attack, there ain't an army that could strike back (nasty nas)ik denk dat press daarvoor

star star star star star star
star star star star star star
star star star star star star
Niet Actief
Punten: 7701
Aangesloten: 15 Mei 2008

ik denk dat press daarvoor het best is? omdat die heel je schouder trained toch? dus denk ik dat je daarmee het best je schouder kan stabiliseren

--

"Each style has its own strengths and weaknesses. Do not allow your mind to play tricks on you."
"It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog."

blog: http://www.bstrong.net/blog/1773De kinisist zou toch die

star star star star star star
Niet Actief
Punten: 353
Aangesloten: 25 Sep 2007

De kinisist zou toch die oefeningen wel moeten weten waardoor je weer sterkere schouders kunt krijgen, een vriend van mij heeft dit ook maar dan in zijn knieen en kreeg ook oefeningen om zijn spieren te verstevigen.

--

Train like an animal, eat like a horse, sleep like a baby, grow like weedIk zou de mening van je

star star star star star star
star star star star star star
star star star star star star
Niet Actief
Punten: 16301
Aangesloten: 08 Feb 2005

Ik zou de mening van je kinesist niet al te serieus nemen. Natuurlijk moet je heel voorzichtig zijn, maar als je schouder goed gerevalideerd is, moet je zeker weer in staat kunnen zijn pull-ups te doen.
En was jij nu niet die kerel die extreem goed was in o.a. pull-ups en zelfs muscle-ups kon? Het zou me niet verbazen dat dat iets met je blessure te maken heeft.

Net als psycomantje raad ik je aan weldra met de press te beginnen, zoals Mark Rippetoe die uitlegt in Starting Strength: Basic Barbell Training. Rip raadt deze zelf zeer vaak als uitstekende revalidatie voor welke schoudergerelateerde blessure dan ook (zie Rip's Q&A @ www.strengthmill.net/forum/).
Zelf heb ik ook de ervaring dat de press schouderblessures snel oplost. Dit bij voorkeur binnen de structuur van de Starr rehab (zie de stickie bovenaan Rip's Q&A) en in combinatie met het gebruik van ijs (zie die stickie).

Je kan beginnen met een borstelsteel en later overgaan op een lege bar en dan stilletjes aan gewicht toevoegen, steeds met perfecte techniek.

Ik raad je aan hier veel rond op te zoeken en niet op iemand te vertrouwen die je vertelt dat je bepaalde dingen niet meer zal kunnen doen. Laat de kinesist je helpen met de elementaire revalidatie, maar besef dat er meer is, veel meer. Hier staat heel veel over in Rip's Q&A en de website heeft een zoekfunctie... Eye-wink

Veel succes in ieder geval. Het zou spijtig zijn, mocht je je talent in deze sport verliezen vanwege een domme blessure, die op de juiste manier zeker volledig te behandelen is.

--

Only those who will risk going too far can possibly find out how far one can go. ~ T.S. ElliotBedankt voor de

star star star star
Niet Actief
Punten: 223
Aangesloten: 15 Apr 2008

Bedankt voor de reacties

strengthmill staat al in mijn favo's Smiling
Hier mijn planning:
Ik ga tot september verder mijn revalidatie doen
In oktober ga ik dan beginnen aan Rippetoe Starting Strength
In november kan ik dan aan de pulls beginnen. Op de fitness hebben we een pull-up toestel dat je daarmee helpt door gewicht toe te voegen, normaal gezien haat ik zoiets maar misschien kan dit nu voor de eerste keren wel interessant zijn.
In december ben ik hopelijk terug een beest Sticking out tongue

--

When I attack, there ain't an army that could strike back (nasty nas)Hier de lamentabele staat

star star star star
Niet Actief
Punten: 223
Aangesloten: 15 Apr 2008


uploader.be/foto/backloose1986-61493.html
uploader.be/foto/front-61494.html

Hier de lamentabele staat van mijn bovenlichaam. Zowel voor als achterkant. Het is in de verste verte niet meer wat het ooit geweest is. Maar positieve noot: It can only get better. shoot en laat van jullie horen.
huidig gewicht is 78kg voor 1m80. spieren zijn niet speciaal aangespannen.

--

When I attack, there ain't an army that could strike back (nasty nas)