Lunges

Ingediend door Mantichora op Zat, 01/02/2003 - 09:30.
Kwaliteit+++-- ( Middelmatig - 7 stemmen )
Traint benen.
step-out.jpg

Je kunt deze oefening op 2 manieren uitvoeren; met een lange halter zoals op de tekening, of met twee kleine halters die langs je lichaam hangen. In de twee gevallen moet je ervoor zorgen dat je rug ten alle tijde recht en volledig verticaal blijft staan.

Als uitgangspositie sta je rechtop met de voeten op schouderbreedte en je knieën licht gebogen.

Stap vooruit met één been en kom zo je met je bovenlichaam dichter tegen de grond door je been te buigen, zorg ervoor dat je stap niet TE groot is.

Zorg ervoor dat je knie niet over je tenen gaat als je je naar voren buigt, houd je hoofd recht vooruit.

Ga verder naar beneden totdat je ene knie bijna de grond raakt, maar de grond raken is natuurlijk uit den boze.

Ga langzaam terug rechtopstaan met de exacte omgekeerde beweging.

Herhaal de oefening met je andere been; je kunt ook één oefening met telkens hetzelfde been uitvoeren en pas daarna wisselen.

http://www.3dfitness.nl/

Lunges met een verhoging

Ingediend door NPNG op Zon, 15/03/2009 - 17:04.

Lunges met een verhoging zijn zo mogelijk nog erger! Zet hiervoor een laag bankje of een stepbankje voor je neer en stap met je voorste voet op die verhoging. Zak dan door zover je kunt, dus nog dieper dan de negentig graden die je kon doen bij de normale lunges. Reken maar dat je dit zult voelen!

De enige moeilijkheden bij lunges met een verhoging zijn dat je bankje kan verschuiven en dat je voet niet helemaal op het bankje staat. De oplossing: zet het bankje tegen een laag apparaat en het verschuift niet meer. Zelf doe ik de lunges niet op een bankje maar op een verhoging in de vloer van mijn sportschool; die verschuift zeker niet! Het probleem dat je voet niet helemaal op het bankje staat is maar op één manier op te vangen: doe rustig aan en kijk goed wat je doet!!!

Bron: http://www.giantpt.com/Training/GIANT_Training_Lunges_voor_gespierdere_benen.htm
+
http://www.go2fitness.nl/upload/Kennisdatabase/203.pdf

Zelf heb ik Lunges nog niet in mijn schema zitten, volgende beentraining eens proberen