Pijn rechterknie SS

star star star star star
Niet Actief
Punten: 330
Aangesloten: 04 Feb 2012
Ingediend door Red_G92 op Din, 05/03/2013 - 18:28.

Hey,

Een week geleden kreeg ik een dag na mijn squat pijn in mijn linkerknie.
Na het weekendje rust leek dit alles voorbij te zijn.
Vandaag bij mijn 2de squat opwarming (50 kg) voelde ik het terug. Een drukkende pijn (licht) binnenin mijn linkerknie (eerder aan de buitenkant).
Mits het een lichte drukkende pijn is, en geen hinder geeft bij mijn oefeningen, heb ik mijn training gewoon voltooid.
Nu ik terug thuis ben voel ik de druk enkel als ik in zitpositie ben en ik mijn beenspieren aanspan, of ik recht sta en druk op mijn linkerbeen zet (als mijn been gestrekt is).
Ik zit nu toch een beetje gewrongen met de situatie. Langs de ene kant wil ik gewoon door trainen mits het een lichte drukkende pijn is, waardoor ik perfect kan trainen.
Langs de andere kant zou het misschien erger kunnen worden en daarom zou ik een week kunnen stoppen met trainen om het resultaat te zien.
Iemand raad in deze situatie ?

De pijn kan ik niet echt exact situeren. Het zit aan de binnenkant en voelt soms aan alsof het net onder de knie is (aan de buitenkant).

Alvast bedankt !

Red_G92


--

" But it ain’t about how hard you hit. It’s about how hard you can get hit and keep moving forward, how much you can take and keep moving forward. That’s how winning is done! "Definieer 'buitenkant'. Is

star star star star star star
star star star star star star
star star star star star star
Niet Actief
Punten: 16301
Aangesloten: 08 Feb 2005

Definieer 'buitenkant'. Eye-wink

Is het vooraan of achteraan; of aan de zijkant?

Als het net onder je knieschijf is, is het waarschijnlijk gewoon een beginnende ontsteking aan je patellapees. Dat komt vaak voor, en vereist enige rust. Je kan dan opwarmen om te squatten, en als de pijn minder wordt tijdens de warm-up, kan je waarschijnlijk gewoon je work sets doen. Anders laat je die dag de squat vallen, en doe je wat meer deadlift, RDL, ...
Dit geldt dus voor de patellapees. Als het iets anders is, moet je mogelijk voorzichtiger zijn.
Het is ook moeilijk te voorspellen. Je zou vooral moeten aanvoelen of het erger wordt of net niet. Op zich is het niet erg als er wat pijn is, zolang deze maar minder wordt in de loop van enkele dagen/weken.

Tijdens de training zou ik je knieën iig warm houden. Knee sleeves zijn daar heel goed voor. De druk die deze geven, kan in bepaalde gevallen ook de knie ontlasten. En mogelijk werkt dit niet, en moet je wat anders proberen (of rusten)...
Ik zou in ieder geval alleen de lifts (eventueel!) laten vallen waarbij je duidelijk last hebt (squat alleen dus? en verder gewoon trainen, + eventueel een oefening toevoegen ter vervanging. En zo snel als je knie het toelaat weer squatten.

--

Only those who will risk going too far can possibly find out how far one can go. ~ T.S. ElliotHet is aan de zijkant (dus

star star star star star
Niet Actief
Punten: 330
Aangesloten: 04 Feb 2012

Het is aan de zijkant (dus linkerkant) van mijn linkerknie. Het is niet onder mijn knieschijf. Het voelt eerder aan als heel plaatselijke pijn. De pijn (stekend/drukkend gevoel) is eigenlijk niet echt ter hoogte van mijn knie, maar net eronder (iets onder de plooi aan de achterkant ).
Het drukkend/stekend gevoel begon tijdens het squaten, maar had ik ook tijdens deadlift en press. Vanaf dat ik redelijk wat gewicht vast heb, begint de pijn.
Als ik stap, fiets, loop heb ik er geen last van.

De dag erna voelt die plaats als stijf aan. 2 Dagen later is die gewoon weg, en komt ze dus terug bij het heffen van gewichten.

De pijn tussen vorige week en deze week is gewoon dezelfde gebleven. Niet erger, maar ook niet minder.

--

" But it ain’t about how hard you hit. It’s about how hard you can get hit and keep moving forward, how much you can take and keep moving forward. That’s how winning is done! "Hmm, misschien een

star star star star star star
star star star star star star
star star star star star star
Niet Actief
Punten: 16301
Aangesloten: 08 Feb 2005

Hmm, misschien een hamstringpees dan. Maar da's natuurlijk gokwerk. Maar dan is het heel vreemd dat je last hebt tijdens press.

Ik zou dan - zoals ik eerder zei - de lifts waarbij je meer last krijgt tijdens de warm-up telkens even laten en wat anders doen. Maar probeer te vermijden dat je wekenlang stil komt te liggen wat training betreft.
En als het erger wordt kan je natuurlijk beter bij een kinesist of zo langs gaan, zodat je tenminste weet wat er aan de hand is. Smiling

--

Only those who will risk going too far can possibly find out how far one can go. ~ T.S. ElliotBedankt voor de snelle

star star star star star
Niet Actief
Punten: 330
Aangesloten: 04 Feb 2012

Bedankt voor de snelle reacties !

Ik zal dan deze week uitdoen met bench press, pull ups en eventueel wat machines om de rug / schouders te trainen om zo weinig mogelijk mijn knie te belasten.

volgende week maandag probeer ik nog eens te squaten en indien het nog steeds voorkomt, toch maar eens naar de dokter. Lijkt me eerder een lichte ontsteking als ik het zo aanvoel.
Eigenlijk zou ik door kunnen trainen mits de pijn redelijk licht is, maar toch wat irriterend. Kijken wat de week (knie)rust me doet.

Bedankt!

--

" But it ain’t about how hard you hit. It’s about how hard you can get hit and keep moving forward, how much you can take and keep moving forward. That’s how winning is done! "voor squatten 10 min warm

star star star star star star
star star star star star star
star star star star star star
Niet Actief
Punten: 3278
Aangesloten: 08 Jul 2009

voor squatten 10 min warm fietsen.

Foamroller gebruiken voor je benen, en even dynamisch stretchen.

wellicht is de pijn snel weg na 2 wweken als je 3-4 keer per week de foamroller gebruikt en elke dag even rekt.

--

À good training makes my Day!