Druk? Plan je training

Ingediend door Mantichora op Zat, 01/02/2003 - 09:30.
Kwaliteit++++- ( Goed - 2 stemmen )

Druk, druk, druk. Iedereen heeft te weinig tijd.
Toch denk je aan je gezondheid en wil je je trainingen niet overslaan.
Het is mogelijk om tijd te maken voor een carrière, en gezin, de huishouding en ook tijd vrij te maken voor je training!

Hier zijn enkele tijdsbesparende tips voor je dagelijkse dosis zweet...

Plan je training als een afspraak

Als je een afspraak hebt bij de tandarts, schrijf je dat in je agenda. Net als zakelijke afspraken. Waarom plan je dan geen tijd voor je training? Schrijf het in je agenda en houdt die tijd vrij voor deze afspraak.

Alle kleine beetjes helpen.

Je hebt geen uren nodig om een goede training te doen. Een gewone training kan al in 45 minuten. En een half uurtje cardiotraining zoals lopen of fietsen helpt je conditie op te bouwen en te behouden. Kijk dus naar korte periodes in je agenda en doe een effectieve korte training!

Vroege vogel trainingen.

De meeste mensen hebben een periode op de dag die ze makkelijk vrij kunnen houden, s'ochtends vroeg. Zet je alarm een uurtje eerder en ga dan trainen.
Het zal ongeveer een maand duren te acclimatiseren, dan zul je ontdekken hoe goed het voelt om de dag actief te beginnen.

Avondmens?

(Straat)verlichting en reflecterende kleding hebben de uren na zonsondergang veilig gemaakt. Ga lekker eten, spendeer tijd met je gezin en ga daarna nog trainen. Ook als je slaapproblemen hebt zal je merken dat een training of avondloopje je snel in dromenland helpt.

Eigen haard is ...

Sportscholen zijn geweldig, veel gewichten, groepslessen en een sociaal gebeuren. Soms kost het te veel tijd om heen te rijden, om te kleden, douchen, en weer terug te rijden. Waarom train je dan niet thuis? Koop een hometrainer, wat losse gewichten en een matje voor grondoefeningen. Wie zei er dat ie geen tijd had?

Pak de fiets eens wat vaker.

De meeste verplaatsingen zijn misschien net te ver om te gaan lopen maar perfect op de fiets. Maak er een gewoonte van om de fiets te nemen als je niet verder da 5 kilometer af hoeft te leggen.