Extra activiteiten

Ingediend door Mantichora op Zon, 14/08/2005 - 02:38.
Kwaliteit++++- ( Goed - 4 stemmen )

Een opsomming van enkele aerobe sporten ter aanvulling van powertraining. Deze kunnen een aanvulling zijn op aspecten die powertraining verwaarloost. Een voorbeeld hiervan zijn het verbeteren van de conditie.

 1. Zwemmen:

  Verbetert de algemene lichaamsconditie en is zeer geschikt als je doel is om je conditie te verbeteren en bijvoorbeeld niet om af te vallen.

 2. Wandelen:

  Is vooral voor mensen met veel tijd, het effect dat je hieruit krijgt is minimaal, maar als je niet in staat bent om één van de andere activiteiten te beoefenen (om welke reden dan ook) zul je je hier met moeten behelpen (1 uur wandelen verbruikt 100 kcal)

 3. Fietsen:

  Bij fietsen ben je in staat om je been- en dijspieren te ontdoen van het dragen van het lichaam doordat deze word overgenomen door het zadel, hierdoor worden deze gewrichten minder belast. Dit maakt dat fietsen veel gezonder is voor de gewrichten dan lopen.

  Verder is fietsen in de natuur zeer geschikt voor mensen die van de natuur houden, hierdoor zal het voor hen bijna niet doordringen dat ze weldegelijk calorieën aan het verbranden zijn. (1 uur fietsen verbruikt 400-700 kcal). Het effect van een trimfiets (binnenhuisfiets) is ongeveer gelijk als buiten fietsen.

 4. Joggen/Lopen:

  Dit is voor de echte die-hards, die alles op alles willen zetten. Je moet wel opletten voor letsels zoals in de enkels of in de benen, ze kunnen veel in de weg leggen en genezen langzaam. Lopen neemt veel minder tijd in beslag dan de andere sporten. (1 uur joggen verbruikt 600-900 kcal)

Zorg ervoor dat je de lat van in het begin niet te hoog legt, dit kan zeer nadelige gevolgen hebben, en kan ervoor zorgen dat je moet opgeven door blessures of gebrek aan motivatie.