Trainingsblog

Ingediend door -rickk op Woe, 15/09/2010 - 21:19.

Ik zal me eerst nog een keer voorstellen.. ik zit hier nog niet zo lang.

Ik ben Rick, 18 jaar oud. 1.80m lang en weeg precies 70 kg! Ik heb een jaar aan fitness gedaan, 2 keer per week en nooit echt een vast schema! dus me schouders lopen volgens mij iets achter! me benen heb ik nooit veel getrained vanwege een zware knieblessure waarmee ik te lang heb rondgelopen!

Nu ben ik een week aan het fitnessen weer intensief. Ik gebruik het SS schema van Rippetoe:
A
3x5 squat
3x5 bench press
3x5 dead lift
2x8 dips

B
3x5 squat
3x5 military press
3x5 bent over row
2x8 chin up

Stats nu bij 3 x 5 (ik weet niet hoeveel die stang weegt dus alleen die gewichten)
SQ:40
DL: 40 (niet meer geprobeerd)
BP 40
MP 25
BOR: 15

Die bent over rows had ik onderschat.. ik dacht dat die niet zo zwaar was maar viel me tog vies tegen!
Nog een vraag, is het heel erg als je die chin ups nog niet 2 x 8 red want die dips gaan prima maar die ups red ik serieus niet!

Tips/commentaar/support, posten mag altijd;)

De stang zal ongeveer 15 -

Ingediend door Buell op Don, 16/09/2010 - 16:47.

De stang zal ongeveer 15 - 20kg wegen, afhankelijk van de grootte en diameter. Een barbell van 220 cm lang en 50mm dik zal rond de 20kg wegen, stangen van 180 cm rond de 15 - 16kg.

Heel veel mensen kunnen niet de 8 chins doen, dat is heel normaal Eye-wink
Dips en chins zijn assistence (assistentie) oefeningen, het is dus geen must. Zolang je je best doet en alles eruit haalt is het in orde Smiling

Als dips te gemakkelijk worden kan je een schijf tussen je benen klemmen voor het te verzwaren.

Veel succes, man!

Succes en ook welkom waarom

Ingediend door DN op Don, 16/09/2010 - 19:55.

Succes en ook welkom Eye-wink waarom zouden je schouders achterlopen? Je military press is zeker niet slecht in verhouding tot je andere statistieken.

Ik heb advies voor je: zorg ervoor dat je een enorme hoeveelheid aan kcal binnenkrijgt. Probeer je wat in te lezen en zorg dat je ook correct voedsel binnenkrijgt, maar eet veel! Ik kan je garanderen dat je veel sneller vooruitgang zal boeken. Heel veel mensen zijn bang om hun vetpercentage een beetje te laten stijgen, maar dat vet kan je achteraf redelijk gemakkelijk wegwerken. Als je bereid bent om de moeite te nemen, zal je op termijn aanzienlijk meer resultaat behalen.

Ik zit nu aan +-4000kcal per dag, mijn gewichten schieten de hoogte in Smiling en ik denk dat Buell me nog het meest van ons allen hier gelijk kan geven.

Ik ben inderdaad bang dat

Ingediend door -rickk op Don, 16/09/2010 - 20:34.

Ik ben inderdaad bang dat mijn vetpercentage omhoog vliegt, denk ook niet dat me meisje daar erg blij van wordt! ik weet dat het belangrijk ik! ik ben ook geen ecto ofzo.. heb wel al iets vet zeker de laatste tijd lijkt het of het erbij vliegt..
Verder zou ik niet weten hoe ik zo´n schema op moet stellen, iemand die misschien tips kan geven?

Ik eet nu:
7.30: 4 bruine sneetjes brood + kaas, (kan ik brinta bijtoevoegen)
10.00: 2 bruine sneetjes brood + kaas en hem en koffie
12.00: 4 witte/bruine sneetjes brood met kaas en ham + cola en energy drank!
15.00: 2 bruine sneetjes brood met kaas + cola
18.00: wat de pot schaft, vlees, groenten en aardappels!
oja en ben wel iemand die graag een biertje pakt in het weekend,ik hoorde dat dit niet echt goed is bij krachtsport maar is het zo erg als je in het weekend drinkt dan?

Iemand tips wat erbij moet? denk dat ik aan de 3200-3500 kcal per dag moet komen, trouwens ook op de dagen dat je niet traint?

Waarom ik denk dat me schouders achterlopen, is omdat ik dat eigelijk nooit super veel getraint heb.. meer alleen als ik er zin in heb, zeker de zijkant van me schouders zien er niet echt getraint uit

zorg ook dat je de techniek

Ingediend door spierbal x op Don, 16/09/2010 - 22:20.

zorg ook dat je de techniek van de oefeningen goed leert, dat is heel belangrijk, als dat eenmaal goed zit kun je steeds je grenzen van de gewichten opzoeken.
en ga eten, heel veel eten, niet inzitten over dat vetpercentage, zoveel kom je er niet van aan. Door SS zal je juist ook vet kunnen verliezen.

heel veel succes, en ik hoop dat je het schema volhoud en niet naar een paar weken stopt nadat je misschien hebt ingezien dat de technieken te moeilijk zijn.

de techniek zit wel knor!

Ingediend door -rickk op Don, 16/09/2010 - 22:33.

de techniek zit wel knor! kan altijd verbeteren natuurlijk maar volgens een andere krachttrainer bij mij o de fitness die ook als enige deze oefeningen doet al 3 jaar lang zijn ze goed! eigelijk gewoon super!

Eten zal inderdaad wel moeten! en als het te gek wordt kan ik altijd nog gaan hardlopen voor de conditie die ook niet perfect is natuurlijk!
Volhouden gaat wel lukken! heb besloten om me leven om te gooien denk ik! serieus te worden, stoppen met roken etc etc!

Quote: de techniek zit wel knor!

Ingediend door MT op Vrij, 17/09/2010 - 10:15.
-rickk schreef:
de techniek zit wel knor! kan altijd verbeteren natuurlijk maar volgens een andere krachttrainer bij mij o de fitness die ook als enige deze oefeningen doet al 3 jaar lang zijn ze goed! eigelijk gewoon super!

Hopelijk. Smiling Ik zou er zeker niet vanuit gaan dat je techniek echt goed is; de kans bestaat dat dit toch niet zo is en je serieuze blessurerisico's loopt zodra je zwaarder gaat trainen.

-rickk schreef:
heb besloten om me leven om te gooien denk ik!

Sticking out tongue
Dat kan je beter zeker weten. Eye-wink
Maar de motivatie lijkt wel goed te zitten. Smiling

Ging helemaal kut! Leek net

Ingediend door -rickk op Vrij, 17/09/2010 - 19:17.

Ging helemaal kut! Leek net of ik spierverslappers op had! Me squat 40 giing net meer hoger niet! Benhpress ook kut en death lift ging niet! Volgende keer weer beter!
Komt waarschiijnlijk gewoon door vermoeidheid! Ging gster te laat slapen en stond vnmorgen m 6 uur weer op de werkvloer! Maandag workout B en kijken hoe dat gaat!

Quote: Ging helemaal kut! Leek net

Ingediend door MT op Vrij, 17/09/2010 - 20:50.
-rickk schreef:
Ging helemaal kut! Leek net of ik spierverslappers op had! Me squat 40 giing net meer hoger niet! Benhpress ook kut en death lift ging niet! Volgende keer weer beter!
Komt waarschiijnlijk gewoon door vermoeidheid! Ging gster te laat slapen en stond vnmorgen m 6 uur weer op de werkvloer! Maandag workout B en kijken hoe dat gaat!

Hoe gaat je voeding?

Quote: De stang zal ongeveer 15 -

Ingediend door Wim_V op Zon, 19/09/2010 - 14:57.
Buell Be schreef:
De stang zal ongeveer 15 - 20kg wegen, afhankelijk van de grootte en diameter. Een barbell van 220 cm lang en 50mm dik zal rond de 20kg wegen, stangen van 180 cm rond de 15 - 16kg.

Er vanuit gaande dat het een 50mm-barbell is, en die heb ik buiten in mijn homegym nog niet gezien Smiling Dikwijls ligt er gewoon 30mm-materiaal in een gym, dan weegt de barbell max 10 kg.

Niet dat het absoluut gewicht belangrijk is, je vooruitgang wel Eye-wink

Da's ook waar Wim.

Ingediend door Buell op Zon, 19/09/2010 - 15:19.

Da's ook waar Wim.

Vandaag getrained ipv

Ingediend door -rickk op Din, 21/09/2010 - 20:10.

Vandaag getrained ipv gister.. alleen vandaag werd ik oppeens gebeld of ik dringend ergens heen kon komen.. had haast dus heb alleen de squat afgemaakt!

3 x 5 x 65 gelukt!
Dondrdag workout A weer! vind die eigelijk veel leuker om te doen, weet niet wat dat is!

Even een berichtje Trainen

Ingediend door -rickk op Don, 07/10/2010 - 20:42.

Even een berichtje
Trainen gaat wel, alleen bij de bor lijkt wel of er niks gebeurt.. voel het alleen in de onderrug maar dat komt door de houding waar ik in sta!
Squat gaat kut, durf niet echt hoger als ik geen goeie spotter kan vinden in de gym.. fuck wat is alleen trainen kut! Niemand die in de buurt van delft woont?(A)

Eet je wel genoeg zodat je

Ingediend door Buell op Vrij, 08/10/2010 - 11:16.

Eet je wel genoeg zodat je voldoende recupereert om onder andere te squatten?

1) Wat Buell zegt 2) heeft

Ingediend door MT op Zat, 09/10/2010 - 15:46.

1) Wat Buell zegt

2) heeft het squat rack in je gym geen spotter bars?