De motivatie

Ingediend door Mantichora op Zat, 01/02/2003 - 09:30.
Kwaliteit++++- ( Goed - 2 stemmen )

Bij powertraining is het competitie-element soms ver te zoeken. Competitie kun je er alleen verkrijgen als je overschakelt naar bodybuilding, powerlifting of wat dan ook. Maar daar zullen we ons best niet te ver over uitwijden.

Er bestaat dan ook geen globale instelling of organisatie die zich uitsluitend bezig houdt met deze sportdiscipline in het algemeen. Hierdoor wordt het door sommigen zelfs niet als een sport beschouwd (wat natuurlijk pure onzin is).

Het moeilijkste bij powertraining is dan ook om je motivatie te behouden (om "het vol te houden"), omdat deze motivatie niet wordt versterkt door competitie.

Veel mensen geven het hierdoor voortijdig op, velen die er met de beste intensies aan beginnen haken af vóór er drie maanden zijn gepasseerd.

Degenen die het dan toch volhouden hebben meestal wel één of ander "trukje" gevonden om de motivatie niet te verliezen. Dit is bij iedereen verschillend maar hier zijn enkele hulpmiddeltjes die kunnen werken:

  1. Ga samen met vrienden, zo kun je je vergelijken met hen en gaat het vanzelf veel makkelijker.
  2. Gebruik een schema, als je een doel voor ogen hebt zul je je minder vlug laten afleiden.
  3. Laat je helpen door een trainer, hierdoor heb je een houvast en boek je vlugger resultaten.
  4. Stel voorop vast wanneer en hoe lang je traint (en hou je er ook aan), het moeilijkste is meestal om "uit de zetel" te geraken.

denk zo; je hebt tog geen

Ingediend door nick_B op Ma, 25/01/2010 - 19:24.

denk zo; je hebt tog geen zin om af te gaan in een gevecht ofzo?
wat meer spiermassa en kracht kan geen kwaad.. liever spieren mager of te dik, heb je ook wat meer kans bij de meisjes ;p
dus TRAINEN Laughing out loud

inderdaad je kunt je ook een

Ingediend door Gast (niet geverifiëerd) op Din, 11/05/2010 - 23:32.

inderdaad je kunt je ook een keertje in elkaar laten slaan dan heb je ook wel zin om door te trainen