10 voordelen van krachttraining

Ingediend door rumble_in_the_jungle op Vrij, 23/05/2008 - 20:51.
Kwaliteit+++++ ( Uitstekend - 4 stemmen )

Krachttraining is niet enkel ideaal voor wie spieren wil kweken, ook voor de "gewone" sporter heeft het ontelbaar veel positieve aspecten, vrouwen en ouderen inbegrepen. De meeste vrouwelijke klanten willen zich vooral concentreren op cardiotraining, maar enkele keren per week een halfuurtje krachtraining naast de cardio komt hen zeker ten goede:

1. Een sneller werkend metabolisme resulterend in meer vetverbranding.

Krachttraining stimuleert de snelheid van het metabolisme, zodat het lichaam meer calorieën zal verbranden verspreid over de hele dag. Als vrouwen willen afslanken, hebben ze eerder de neiging minder te gaan eten en meer cardio te gaan doen, maar hun (strikte) dieet zorgt voor een vertraagd metabolisme en na verloop van tijd krijgen deze dames soms ook blessures door overtraining. Iets steviger spieren verbruiken ook in ruststand meer calorieën. Vrouwen die dus lichaamsvet willen verliezen, zullen hier wel bij varen. Krachttraining zal niet zorgen voor heuse forsballen, daartoe is de vrouwelijke fysionomie niet in staat. Een vrouw zal zelden grote spiermassa aankweken, tenzij ze hele dagn constant zou zitten trainen, en dan nog.

2. Verhoging en herstellen van de botdensiteit.

Inactiviteit en ouder worden kunnen leiden tot een afname van de botdensiteit en broosheid. Studies hebben uitgewezen dat een consequente krachttraining de botdensiteit kan verhogen. Op die manier kan osteoporose ook voor een groot deel vermeden worden.

3. Verhoogde lenigheid van het spierweefsel en meer kracht en uithoudingsvermogen.

Iedereen heeft er baat bij iets sterker te zijn. We kunnen harder werken, hebben meer energie in onze vrije tijd, we kunnen beter sporten, we leven intenser.

4. Preventie van blessures.

Een groot aantal sportblessures en andere "pijnen" kunnen worden voorkomen door de spieren en gewrichten te verstevigen.

5. Verbeterd evenwicht, flexibiliteit, mobiliteit en stabiliteit.

Sterkere, meer veerkrachtige spieren versterken ons evenwicht, wat zorgt dat we comfortabeler kunnen leven en minder zullen vallen of minder ongelukjes zullen hebben.

6. Verminderd risico op hartaandoeningen.

Een consequent krachtrainingsprogramma zorgt voor een wijd gamma aan gezondheidsvoordelen, zoals een daling van het cholesterolgehalte en de bloeddruk.

7. Het lichaam herstelt sneller.

Eén van de beste manieren om veel soorten kwetsuren te genezen is de spieren rond de gekwetste zone te versterken. Hoe sterker je spieren, hoe sneller het genezingsproces verloopt.

8. Verbeterde prestaties.

Het doet er niet toe wat je favoriete sport of lichamelijke bezigheid is, met een gepast krachttrainingsprogramma zul je ongetwijfeld beter presteren, of dat nu op de dansvloer, in bed, tijdens een lange wandeling of op het volleybalveld is.

9. Mooier ouder worden.

Lichamelijke activiteit houdt een mens levendig en stralend. Dankzij krachttraining kan iemand langer blijven deelnemen aan allerlei activiteiten en sporten. Ook het lichaam blijft er langer beter uitzien. Sterke senioren zullen ook minder vallen, hun sterkere lichamen zijn veerkrachtiger, raken minder snel gekwetst bij een val, en zullen sneller herstellen na een verwonding.

10. Zich beter voelen en er beter uitzien.

Hoe pijnlijk krachttraining soms kan aanvoelen, niks geeft meer voldoening dan een stevige work-out. sterkere spieren en gewrichten kunnen je houding aanzienlijk verbeteren. Er iets gespierder uitzien geeft iemand ook een beter gevoel over zijn of haar voorkomen. Dit leidt tot een verbeterd zelfbeeld en meer zelfvertrouwen.

Een hoop voordelen dus om met je krachtraining te beginnen!

Rumble, dat heb je zeer

Ingediend door MT op Vrij, 13/06/2008 - 00:15.

Rumble, dat heb je zeer helder en mooi verwoord. Aan dit artikeltje kunnen veel mensen iets hebben!