Veelgestelde vragen - Inhoud aanmaken


Hoe kan ik een bericht een goede opmaak geven?

Bij het plaatsen van berichten is het belangrijk om een goede lay-out te geven aan je bericht. Dit vergemakkelijkt het lezen ervan.

Voor korte boodschappen maakt het eigenlijk weinig uit maar éénmaal je langere berichten plaatst is het vrij noodzakelijk indien je wenst dat je hele bericht wordt gelezen. Zeker bij het schrijven van artikels, oefeningen en blogs is het aan te raden.

Enkele tips

  1. Gebruik genoeg paragrafen. Het is niet even éénvoudig om tekst te lezen op een computerscherm als in een boek. Daarom plaats je om de 2 à 4 regels een witte regel om de lezende ogen even te laten rusten.
  2. Om veiligheidsredenen is het niet mogelijk om HTML-code te gebruiken, als alternatief kun je echter BBCode gebruiken. Deze geven je uitgebreide mogelijkheden om een goede opmaak aan je bericht te geven. Meer info op http://www.bstrong.net/filter/tips/4
  3. Voordat je je bericht plaats gebruik je beter 'voorbeeldweergave'. Hiermee kun je je opmaak eerst testen voordat het bericht gepubliceerd wordt.
Terug |

Welke smilies kan ik gebruiken?

Een lijst met smilies kun je vinden wanneer je een bericht of commentaar aanmaakt. Je vindt het onderaan het bericht.

Terug |

Kan ik afbeeldingen gebruiken?

Elk onderwerp of commentaar kan van één of meerdere afbeeldingen worden voorzien. Je kunt deze afbeeldingen linken van een andere website of ze uploaden naar BStrong.
Je voegt ze toe tijdens het schrijven van je bericht:

Om te linken van een andere website gebruik je de codes [ img ]http://www.domein.net/tekening1.jpg[ /img ] (geen spaties tussen de vierkante haakjes).

Wil je je afbeelding opladen naar BStrong, gebruik dan de link die achter deze tekening schuil gaat: . Dit opent een pop-up waarin je de afbeelding eerst kunt opladen en daarna kunt toevoegen aan je bericht.

Terug |

Welke forum-onderwerpen kan ik aanmaken?

Een forum dient om vragen te stellen aan de community.

Heb je een nieuwe oefening die je wilt voorstellen (oefeningen), heb je een artikel gevonden/geschreven (artikels) of wil je vertellen over jezelf (blog) dan kun je er met terecht in het goede onderdeel. Zit je met een vraag dan kun je op het forum terecht.

Voordat je nu overhaast een bericht begint te typen zul je wel even het forum moeten overlopen om te zoeken of je vraag niet reeds eerder werd beantwoord. Hiervoor kun je eventeel de zoekfunctie gebruiken.
Dit moet je doen omdat het voor de vaste leden ook niet leuk is om telkens opnieuw dezelfde vragen te moeten beantwoorden en bovendien helpt het je ook om de etiquette op het forum te leren kennen.

Net zoals op de rest van de website ben je verplicht een mooie taal te gebruiken (geen gebruik van dialecten want niet iedereen verstaat deze) en uiteraard blijf je beleefd tegen de andere leden.

Terug |

Hoe wijzig ik een commentaar of onderwerp?

Als lid is het steeds mogelijk om een bericht dat je zelf geplaatst hebt te wijzigen. Als bezoeker of gast heb je deze mogelijkheid niet !

Om het bericht te wijzigen ga je naar het bericht en klik je op de link 'bewerken'. Deze link vind je bij onderwerpen boven het bericht en bij commentaren onder het bericht.

Terug |

Hoe kan ik een handtekening toevoegen aan mijn antwoorden?

Een handtekening wordt automatisch toegevoegd onderaan je berichten. De handtekening wordt niet bijgehouden per bericht en indien je je handtekening veranderd wordt deze wijziging onmiddellijk doorgevoerd in al je berichten.

Je handtekening kun je instellen langs je profiel-pagina. Bij het bewerken van het profiel vind je de handtekening als 'Ondertekening'.

Merk op dat er wel enkele regeltjes zijn bij het instellen van deze handtekening:

  1. Er mag geen offensieve taal in voorkomen. Aangezien deze tekst op al je berichten komen te staan zou dit hinderlijk zijn.
  2. Je kunt net als bij de berichten BBCode en smilies gebruiken. Uitleg vind je op http://www.bstrong.net/filter/tips/4
  3. Indien gewenst kun je links naar je eigen website plaatsen. Een link plaats je met [url=http://www.mijnwebsite.com ]linknaam[ /url ].
  4. Maak de handtekening niet te lang ! Eén of twee regels is al meer dan genoeg. Te lange handtekening kunnen hinderlijk zijn omdat ze uiteraard veel te veel plaats innemen.
  5. Het is mogelijk om afbeeldingen te plaatsen. Deze moet je wel bijhouden op een eigen website en linken met [ img ] http://afbeelding-lokatie [ /img ] of moet je eerder reeds opgeladen hebben naar BStrong in een bericht.

Ook hier geldt de regel dat de afbeelding niet te groot mag zijn, de hoogte van één of twee regels tekst kun je als maximum nemen.

Terug |

Hoe kan ik een peiling aanmaken?

Het is niet mogelijk om zelf een peiling aan te maken. Enkel beheerders kunnen dit.
Heb je echter een goed idee voor een peiling in gedachten, dan kun je dit steeds meedelen aan één van de beheerders (Langs het forum of met een persoonlijk berichtje).

Terug |

Waarom kan ik op sommige onderwerpen geen commentaar geven?

Er zijn veel onderwerpen die 'gesloten' zijn, d.w.z. dat er geen commentaar meer op kan worden gegeven.

De reden dat deze onderwerpen gesloten zijn zijn uiteenlopend:

  1. Het onderwerp was te oud geworden waardoor het automatisch werd gesloten. Elk bericht waar in de laatste 6 maanden niet meer werd geantwoord wordt automatisch gesloten.
  2. Onderwerpen die soms tot heftige discussies leiden en een slechte sfeer brengen op de website worden ofwel verwijderd ofwel gesloten.
  3. Sommige onderwerpen worden door spammers gebruikt om automatisch (niet-goedgekeurde) commentaren aan te maken. Door een onderwerp te sluiten kan het spammen soms een halt worden toegeroepen.
Terug |

Wat is het verschil tussen voorbeeldweergave en indienen?

Telkens je een bericht of een commentaar ingeeft zul je 2 knoppen vinden om het in te dienen: "voorbeeldweergave" en "indienen".

We raden iedereen aan om eerst voorbeeldweergave te gebruiken. Met deze knop wordt het bericht nog niet aangemaakt maar kun je toch al een preview zien van het bericht. Dit is uitermate handig om er fouten uit te halen en om de lay-out van je bericht te testen. Je kunt meerdere keren de voorbeeldweergave gebruiken en dit totdat je vindt dat het bericht goed genoeg is.

* Maak je een nieuwe oefening aan, houdt er dan rekening mee dat een afbeelding die je hebt meegegeven niet mee zal worden opgeslaan en dat je het opnieuw moet selecteren.

Eénmaal je de voorbeeldweergave hebt bekeken en goedbevonden gebruik je "indienen" om het bericht op de website te plaatsen.

Terug |

Waarom moet mijn commentaar worden goedgekeurd?

Als bezoeker of gast heb je ook de mogelijkheid om te antwoorden op berichten. Dit stelt je in staat om vlug te antwoorden en je moet hierdoor geen account aan te maken als je enkel 1 antwoord wil geven.

Het heeft echter wel als nadeel dat kwaadwillige personen eenvoudigweg SPAM-berichten kunnen aanmaken. Daarom moet elk commentaar van een bezoeker manueel worden goedgekeurd door een beheerder.

Vind je dit onhandig, dan raden we je aan om een account aan te maken !!

Terug |

Kan ik zelf een artikel toevoegen?

BStrong is een 'community', hierdoor is alle informatie voorhanden op de site geschreven door zijn leden.
Ook jij kunt als lid hier aan bijdragen. Indien je zelf een artikel wenst te schrijven of hebt geschreven kun je deze plaatsen door naar het artikel-overzicht te gaan waar je onderaan een link vindt.

Alhoewel we zelf geschreven artikels prefereren kun je ook bestaande artikels op BStrong plaatsen, vergeet dan zeker niet om een bron te vermelden !

Gelieve wel rekening te houden met volgende regels:

  1. Enkel Nederlandstalige artikels: Dit is een Nederlangstalige website dus moeten artikels ook in deze taal worden geschreven. Het gebruik van anderstalige (=lees Engelse) termen is wel toegelaten. Bestaande anderstalige artikels moeten steeds worden vertaald.
  2. Verzorg het artikel: De inhoud en opmaak van je artikel heeft invloed op de reputatie van heel de site. Zorg er daarom voor dat de inhoud in je artikel klopt, de zinsconstructies leesbaar zijn en de layout in orde is. Eenmaal je artikel geschreven is kun je de knop 'voorbeeldweergave' gebruiken om je artikel te controleren en te overlezen.
Terug |