Toelatingsproef Hoger Redder


Niet Actief
Punten: 2
Aangesloten: 23 Nov 2013
Ingediend door Lore op Zat, 23/11/2013 - 14:12.

Hallo allemaal,
Ik heb een meisje van 17, en ik zou in het voorjaar de opleiding hoger redder willen proberen. Dus ik moet zo een toelatingsproef doen waar ze kijken naar je kracht en conditie. Ik heb al enige zwembasis en nu train ik extra op zwemmen. Ik krijg ook veel tips voor het zwemmen van een vriendin, dus dat is het probleem niet echt.
Ik doe ook elke week duiktraining in het zwembad, daar zit zeker conditietraining in maar daar wordt er vooral op de benen getraind.
Die vriendin zegt ook dat je best veel oefent op borst- en armspieren, want je moet met je hoofd boven water zwemmen, en daar zit bij mij het probleem, ik ben daar niet zo sterk in. Voor de opleiding is veel kracht nodig en die mis ik nog wel. Ik twijfel nog steeds of het haalbaar is voor mij, maar ik wil het toch een kans geven, en als ik merk dat ook het zwemmen niet lukt, dan berg ik mijn plannen wel op.

Nu dus mijn vraag voor jullie:
ik kan maar amper pompen, maar ik zou dit wel willen leren. Bestaan er ook oefeningen om het pompen voor te bereiden? En oefeningen voor vormspanning (ik herinner mij dat we dat ooit op school hebben gedaan, maar ik weet niet meer dewelke)
Kunnen jullie een soort trainingsschema maken of waar kan ik dat vinden? Ik kan elke dag wel een aantal keer een reeks oefeningen doen terwijl ik leer voor mijn examens.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Ik besef zeer goed dat dit een hele uitdaging is, maar ik ben gemotiveerd en als het niet lukt dan is het maar zo.

Alvast bedankt voor jullie raad!
Lore
Je zou kunnen pompen met je

star star star star star star
star star star star star star
star star star star star star
Niet Actief
Punten: 3798
Aangesloten: 17 Okt 2009

Je zou kunnen pompen met je handen op een stoel, of vanaf de knieën. Zelf zou ik het niet te ingewikkeld maken, en gewoon pompen zo goed en zo kwaad als het gaat. Je zal wel gauw vooruitgang maken.

Wat je precies bedoelt met vormspanning, weet ik niet. Smiling

--

Poor form in the gym is caused by insufficient yelling. ~ RippetoeDankjewel voor de tips, ik


Niet Actief
Punten: 2
Aangesloten: 23 Nov 2013

Dankjewel voor de tips, ik zal het eens uitproberen Smiling
Met vormspanning bedoel ik zo'n oefeningen waarbij je je armen en benen in de lucht moet houden voor een bepaalde tijd, maar ik heb er al gevonden zo.Hallo Lore,Ik ben zelf

star star star star star star
star star star star star star
star star star star star star
Niet Actief
Punten: 3142
Aangesloten: 21 Jan 2010

Hallo Lore,

Ik ben zelf Hoger Redder en voor die 'toelatingsproef' moet je je echt geen zorgen maken, enkel voor die 25m onder water zwemmen is er een beetje wilskracht voor nodig. Maar aangezien je met die duik start zou dit ook niet zo'n groot probleem mogen vormen.

Quote:
Te water gaan met startduik (1) en 25 meter onder water zwemmen (2), 25 meter op de rug zwemmen met de polsen uit het water(3) binnen de tijd van 1 minuut en 15 seconden (4); gevolgd door 150 meter zwemmen met de ogen boven water en naar voor kijkend (5) in een totale tijd van 4 minuten en 30 seconden.

Dit met je ogen boven water zwemmen doe je gewoon in schoolslag, tijdens schoolslag gaat je hoofd normaal ook per slag onder water, dit doe je maar zorg er gewoon voor dat je ogen net boven het wateroppervlak blijven, zo heb je minimale weerstand van het water. En is helemaal niet zo vermoeiend tov crawl met je hoofd boven water.

+ deze proef kan je enkele keren herhalen moest je niet slagen. Bel gewoon naar een zwemclub en vraag of je eens zo een proef mag afleggen. Er waren zelfs gevallen die nog hun toelatingsproef moesten doen terwijl ze al bezig waren met de cursus, normaal geen probleem, je moet gewoon die toelatingsproef al gedaan hebben voor je aan het examen start Sticking out tongue. 4min30 voor 150m is echt bangelijk veel tijd, het echte examen Hoger Redder is andere koek, ze hebben onlangs de opdrachten veranderd van (vroeger) elke proef apart/ met tijd tussen naar (nu) elke proef direct achter elkaar.

Conclusie: die toelatingsproef is echt een lachertje waar je je normaal geen zorgen voor zou moeten maken.

Veel succes! Smiling

--

Vegetarian is an old Indian word for bad hunter.25m onder water zwemmen en

star star star star star star
star star star star star star
star star star star star star
Niet Actief
Punten: 13301
Aangesloten: 23 Jan 2009

25m onder water zwemmen en dan nog met een afsprong, dat is toch niet moeilijk.
Dat kan ik zelfs en ik ben echt geen goede zwemmer (slechte techniek schoolslag), ik kan zelfs geen crawl Sticking out tongue