Bovenlichaam trainens tijdens revalidatie

star star star star star
Niet Actief
Punten: 252
Aangesloten: 09 Feb 2008
Ingediend door Mrblomme op Zat, 19/10/2013 - 17:27.

Amai het is lang geleden dat ik hier nog geweest ben! Hét forum waar ik een paar jaar geleden dagelijks te vinden was! Laughing out loud

Nu heb ik een vraagje: ik ben een grote 2 weken geleden van de weg gemaaid met mijn racefiets tijdens een ochtendtraining en er is een stuk van mijn linkerenkel afgebroken. Nu kan ik dus minimum 6 weken niets doen en dacht ik eraan om ondertussen mijn bovenlichaam wat te trainen naar volgend seizoen toe!

Mijn eerste vraag is nu namelijk of het geen kwaad kan dat ik train op mijn armen? Bestaat er een mogelijkheid dat ik minder snel genees doordat mijn lichaam veel energie in het herstellen van mijn bovenspieren moet steken en er zo niet genoeg overheeft om mijn voet alle energie te kunnen geven?

De tweede vraag gaat over welke oefeningen het best bij het fietsen horen. Ik denk zo aan mijn schouders en onderarmen (kasseien?).

Zou er mij hier iemand mee kunnen helpen? Smiling

Ah ja btw: ik heb enkel dumbells ter beschikking!
Ik denk dat je gerust je

star star star star star star
star star star star star star
star star star star star star
Niet Actief
Punten: 2759
Aangesloten: 06 Mrt 2010

Ik denk dat je gerust je bovenlichaam kunt trainen terwijl je enkel geneest. Als je goed eet en niet te veel zotte dingen uitsteekt, moet je geen zorgen maken.
Als ik je tweede vraag goed begrijp, bedoel je welke oef ter ondersteuning van fietsen zijn? Dan zou ik zeggen de meeste legoef zoals squat deadlift en calve raises voor kuiten.Ik bedoel natuurlijk spieren

star star star star star
Niet Actief
Punten: 252
Aangesloten: 09 Feb 2008

Ik bedoel natuurlijk spieren in het bovenlichaam. Smiling
Bij echt zware koersen is het altijd handig om je bovenspieren ook goed onderhouden te hebben aangezien je toch lang op de fiets zit en je houding zo aanzienlijk kan verbeteren.

Squat, deathlift en calve raises kan ik momenteel onmogelijk doen aangezien ik daar in de gips zit en deze zullen de komende 2 maand zeker nog uitgesloten zijn denk ik... Sad