exrx.net: schatkamer aan informatie

star star star
Niet Actief
Punten: 156
Aangesloten: 25 Mei 2011
Ingediend door Wannabstronger op Din, 19/06/2012 - 18:16.

Hallo,

Ik heb onlangs de website http://www.exrx.net/index.html eens deftig bekeken en deze bulkt werkelijk van de informatie aangaande alles wat met training te maken heeft. En dan bedoel ik werkelijk alles. Van trainingsschema's, over oefeningen, ingedeeld per spier en zelfs per type oefenobject (barbell, dumbell, lever machine, cable machine,...), over voeding, kiné en noem maar op.

Als je het hier niet vindt dan bestaat het doodgewoon niet.
Enkele onderdelen in de site die ik zeer nuttig vond:

Traingschema's:
http://www.exrx.net/WeightTraining/Instructions.html
Hier begint men de mogelijke programma's toe te lichten, van hieruit klik je door naar het type workout (bvb full body) dat je wil doen. vervolgens zie je hoe je deze kan toepassen met tevens een aantal voorstellen qua indeling. Kies je een indeling, krijg je weer een voorstel van een aantal mogelijke variaties onderverdeeld naar spiergroep en dan naar spier. vervolgens klik je door per spier en zie je alle mogelijke oefeningen per type oefenobject dat er bestaat en hoe je ze uitvoert. De hoofdoefeningen staan in het vet.
Als je dat allemaal eens rustig bekijkt zou je eigenlijk helemaal geen vragen meer mogen hebben over het samenstellen van schema's. de variaties in het programma stelt men voor om gewennig te voorkomen en het interessant te houden, zo kan je bvb. maabdelijks wisselen.

Voedingsplannen en hulp hierbij:
http://www.exrx.net/Nutrition/DietaryGuidelines.html
dit is eigenlijk de start van alles wat met voeding te maken heeft, inclusief voedingswaren onderverdeeld per type en hun voedingswaardes. Bekijk dit en je vindt zo de do's en don'ts in je voedingspatroon

Sowieso zou je de hele beginnerspagina moeten doorkruisen:
http://www.exrx.net/Beginning.html

Voor je begint kan het nuttig zijn de kine-sectie te verkennen in:
http://www.exrx.net/Exercise.html zodat je kan zoeken naar eventuele inflexibilities, postureproblemen (houding) of zwakheden zodat je daar indien nodig kan aan werken alvorens je echt gaat knallen.

Soit, er staat veel te veel nuttige info op om het allemaal hier te beschrijven. Ik vind het een zeer waardevol instrument voor zowel de beginner als de meest gevorderde krachttrainer.
mij lijkt het interessant hier een sticky van te maken Smiling
Exrx.net is een website waar

star star star star star star
star star star star star star
star star star star star star
Niet Actief
Punten: 16301
Aangesloten: 08 Feb 2005

Exrx.net is een website waar ik vroeger veel op gelezen heb. Inderdaad zeker de moeite; i.m.o. vooral om een spiergroep/functionele beweging op te zoeken.

De site staat reeds in gelijst in dit stickie. Smiling

--

Only those who will risk going too far can possibly find out how far one can go. ~ T.S. Elliot